Evet haftalarca yerli ve yabancı forumlarda gezinip dolaşıp konular açıp araştırıp merakla ve hevesle araştırdığım port polish olayının S2000 lerde iş yapmayacağı ortak kanısının herkeste hakim olduğunu gördükten sonra ben de tam vazgeçmişken PPR MotorSport JapanTuner yani diğer tabiri ile Kaan kardeşim "abi sana garanti veriyorum bana güven..." diyince olay benim için bitmişti. Artık kim ne derse desin eksik de verse araba geriye de gitse yaptırmaya karar vermiştim.
Ve Bostancı Sanayi' de VWTech İlkan Ustanın tecrübeli ve becerikli elemanlarının ellerine kafamda binbir tane soru işareti ile bıraktım arabamı ve emme ve gaz kelebeği sökülmeye başlandı;
Ve manifold söküldükten sonra PPR MotorSports JapanTuner Kaan kardeşim manifoldun ölçülerini kumpas ile alıyor ve manifold portlarını 2şer mm genişletme kararı veriyor. TypeR da bile 1.9mm genişleyebilirken S2000' de 2mm genişleme kapasitesi olması hepimizi sevindiriyor.
Port Polish ve Gaz Kelebeği işlemleri sonrası PPR MOtorSports manifoldun tüm Flow Testlerini özel makinasında gerçekleştiriyor ve manifoldun flow testini geçtiği onaylanıyor.
Ve port polish sonrası manifold ve gaz kelebeğinin resimleri. Emmenin tüm portları mikronu mikronuna kapak ile eşit boyutlarda işlendi. Sanki birer sanat eseriEllerine sağlık PPR MotorSports JapanTuner;
Ve sonunda aracımızı dynoya before-after ölçümü için tekrar çıkardık ve heyecan doruktaydı.
Bu Port Polish'ten önce Özgünün yaptığı VAFC ayarı ile tekerde verdiği dyno çıktısı. 219.9hp teker gücü;
Bu da Port Polish'ten sonra yine Özgünün yaptığı VAFC ayarı ile tekerde verdiği dyno çıktısı. 227hp teker gücü;
Evet tekerde 7 hp güç almayı başardık. Bu da krankta yaklaşık 10-11 hp güç demek. Aynı şekilde tekerde 6 NM de tork aldık. S2000 gibi limitlerinde olan bir arabadan bu güçleri çıkarmamızda baş rolleri oynayan sevgili PPR MotorSports JapanTuner kardeşime ve Dr. ECU Özgün kardeşime teşekkürü bir borç bilirim.
Ayrıca VWTech İlkan Abime ve bu işi aslında temelde benim aklıma sokan ve sonuna kadar her türlü desteğini yanımızda olarak veren Utku Kardeşime de ayrı ayrı teşekkür ederim.
Artık S2000 lerde Emme ve Gaz Kelebeği işlemlerinin güç verip vermediği, işe yarayıp yaramadığı tartışmalarına da böylelikle son noktayı koyuyorum. Ha isteyen hala tartışabilir. Ama benim için konu gerçek değerler ile netleşmiş ve de kapanmıştır
Yaptırmak isteyen ister benimle irtibata geçer ben de size PPR MotorSports' un irtibat numaralarını veririm isterseniz kendisini tanıyorsanız direk siz irtibata geçersiniz.