abı ben annatabılırmıyım :DAlıntı:
MiaMi Nickli Üyeden Alıntı
Printable View
abı ben annatabılırmıyım :DAlıntı:
MiaMi Nickli Üyeden Alıntı
yok abi şimdi ben o adamı bi daa nerden bulayımda dyno cıktısını istiim yani....Alıntı:
OmerRS Nickli Üyeden Alıntı
ama adam arkadasa direk bunu soylemiş 301 verdi devamıda gelcek demiş...
her duyulana ya da söylenene inansaydık şimdi açık filtreler 10 beygir verir olucaktı :)
sonuc olarak aracata kkol pıston ve saglıklı yurusun dıye parcalar ıle bırlıkte bır turbo uygulaması var.. duzgun ayarlanmıs ıse o hp zor degılkı vti daAlıntı:
cαn Nickli Üyeden Alıntı
hehe streeter ben o arabaya bişey demedim arkadaş 'ben xx hp diye duydum/öyle söylendi' gibi şeyler dediği için üstüne özgün abi de dyno nerde dediği için öyle ortaya bi laf attım :) merak etme modifiye+düzgün tune'un nelere kadir olduğunu bilirim ;)
insanlar turboya karşı niye bu kadar çekingen oluyorlar anlamıyorum acıkcası...
atmosferikle devir tabiki cok zevkli bişey ama maliyet olarak herzaman turbonun fiyat/performans oranı cok daha iyidir bu cok acık bi gercek.. bunu görenlerin sayısı arttıkca daha cok turbo arac görmeye baslıcaz sanırım neyse konuya gelelim benim uygun fiyatlı tavsiye turbo listem su sekilde:
-t3/t4 57 trim .60 .63 ar garret hybrid turbo 500-600 dolar yok ben illaki erken boost isterim dersen ball bearing olan gt serisi bi turbo 1000küsür dolar
-sıkıstırmayı 8.5 - 9 civarlarına cekecek forged piston + segmanları ~400
-vti ın piston kolları oldukca saglam 300 beygir civarına kadar deişmeye ihtiyac yok ama sapıtmak istersen de 900 dolar civarında fiyatlara 500-600 beygire dayanabilecekler mevcut..
-gerekiyorsa yeni oem yataklar
-arp kapak saplamaları 100 dolar
-oem conta + bakır kaplama
-680cc enjektör 280 dolar
-obd1 ecu + harness 250 dolar
-istersen ecuya laptoptan online baglantı sagalayabilen sistem eklemesi 150 dolar
-turbo yaglama kiti 75 dolar
-besleme boruları 150 dolar
-ext wg 200 dolar
-turbo manifold kalitesine göre fiyat deişiyor ama cok büyük farklar yaratacagına inanmıyorum 200-800 dolar
-downpipe + cat back egzost 200 dolar
-bov 150 dolar
-yüksek sınırlara cıkmak istiyorsan gömlek ~800 dolar
-ucuza kacmak istiyorsan gömlek yerine blok posting (bi profesyonel yapmalı) maliyeti işçilik
-soguk buji 60 dolar
-wideband a/f gösterge 200-600 dolar
-egt gösterge 200 dolar
-yag basınc göstergesi 50 dolar
-yag ısı göstergesi 50 dolar
-turboya gelen yagın basıncını ayarlayabilmek için vana 15 dolar
-yok ben daha da cok beygir isterim dersen water injection kit 200 dolar(intercooler için değil)
-intercooler 200-300 dolar
-6 puck debriyaj 275 dolar
-aklıma gelmemiş olma ihtimali olan ufak tefek bi kaç bişey daha...
maliyet toplamı yaparsak
min 3500 dolara (ki bu fiyat daha da düşürülebilinir) 300 beygire yakın bi güç alınabilir
max 7000 dolara ne kadar beygiri kaldırabilecegini (kendinin yani :D) düşünüosan o kadar beygir alınabilinir
tabi bunlara işçilik dahil deil şipping de biraz etki edebilir +%10 gibi
ama bana bıraksanız vteci 2000 dolara 300 beygir yapardım gayet de güvenilir olurdu hem de bu setup
ama bunun için biraz bilgi, çevre ve/veya azim gerekior sanırım :D
yaptırmak istiyorsa en iyi yerleri araştırıp yaptır.bu paraları harcadıktan sonna iyi verim almak en dogal hakkın.
ben olsam atmosferiği tercih ederdim...
İllleedee At-mos-fe-rİk...
+5500:cool:Alıntı:
sLcK_VTI Nickli Üyeden Alıntı
erol yapalım senim şu arabayı da hee;)
ne yapalım mesela..sende olanlar bendede var:)
ya yapılacak çok sey varda.. yavaş yavaşş tadını çıkararak...
Bizde başta öyle dedik yavaş yavaş yapak tadını çıkartak ama bi baktıkki araba full olmuş gerçi bu mod olayı yavaş yavaş olmuyor şu sonra takarım olmuyu anasını satayım aldınmı hepsini alacan takacan
heya heya :)
vallahi aynı fikirdeyim yaptımmı tam yapıcan..yavaş yavaş olacak kısmını sanırım atlattık.. ama ss in yerine bi dc olabilir:)
hepsini birden bir anda yapmak zaman ve maddi açıdan kolay değil.merdiven çıkar gibi yavaş yavaş çıkacaksın ama sonunda zirveye ulaşacaksin.ben böyle düşünüyorum ve öyle de yapmayı planlıyorum..aracın alt yapısı her zaman bir üst seviyeyi kaldıracak şekilde olsun ki sorun yaşamayasın.
sen hala dc takmadıysan baya yavaşsın eroll:)Alıntı:
EROLL Nickli Üyeden Alıntı
yok dc bende ss var ama ss de son devirlerde güzel gibi geldi bana ama bulursam dc olabilir yani..