Teşekkürler![]()
Beklerim ne zaman isterseniz![]()
Ellerine sağlık Berkaycım. Fotoğrafları görünce arabamı bir kez daha sevdiğimi anladım.
Bayiden yeni çıkıp hiçbir işlem görmeden direk uygulama merkezimize gelen 2014 Mercedes-Benz A180 AMG marka bu güzel araca sırasıyla;
Gyeon Q²M Iron Jant ve Demir Tozu Temizleyici
Gyeon Q²M Clay Kil ile Yüzey Temizliği
Gyeon Q² Mohs+ Seramik Kaplama
Gyeon Q² Rim Jant Koruma
Gyeon Q² Trim Plastik Aksam Kaplama
Bunların yanı sıra;
Ön kaput ve çamurluklara şeffaf koruma filmi
Uygulamalarını yaparak uzun bir süre koruma altına aldık.
Q² Mohs+ üretici web sayfası: Q²Mohs Plus - gyeonquartz.com
Q² Rim Jant koruma üretici sayfası: Q²Rim - gyeonquartz.com
Q² Trim Plastik Aksam Kaplama Üretici sayfası: Q²Trim - gyeonquartz.com
Araç ilk geldiğindeki durumu:
Sensei APC ve foam lance yardımıyla ön yıkama ve detaylı yıkama işlemleri:
Ön kaput ve çamurluklara koruma filmi uygulaması:
Kil ile boya temizliğinin ardından Rupes LHR15ES polisaj makinası ve Rupes sarı polishing ped & Scholl S30+ ile hafif kılcal çizikleri giderip boyayı mükemmelleştirdik. Bunun ardından tüm aracı Gyeon Q²M Prep ile polisaj kalıntıları ve yağlarından arındırarak Gyeon Q² Mohs+ uygulamasına hazır hale getirdik.
Gyeon Q² Mohs+ uygulaması...
Ürün kutusunun içinden çıkan sünger uygulama aplikatörü üzerine yine kutudan çıkan özel süet bezleri aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi gerdirip Mohs ürününü damlatıp boyaya uyguladık. Hava şartlarına bağlı olarak 30 saniye veya 2 dakika arasında maksimum bekleme süresi içinde mikrofiber bez ile sildik.
![]()
Aracın yazlık jantlarını Gyeon Q²M Iron ile balata tozlarından arındırdık.
Sonrasında Gyeon Q²M Prep ile yüzeyi hazırladık.
En son Gyeon Q² Rim ile içten ve dıştan koruma altına aldık.
Aynı şekilde kışlık jantlarını da koruma altına aldık.
Dış plastik aksama ve motor iç plastiklerine Gyeon Q² Trim uyguladık:
Aracın iç doşemelerine 3D Professional HD Fabric Protector Kumaş ve Döşeme koruyucu uygulayarak koruma altına aldık:
![]()
Ve işte sonuç....
DBY Detailing ~ Ankara Boya Koruma Ankara, Nano Boya Koruma, Detaylı İç Temizlik, Cam Filmi, Motosiklet Temizliği, Far Temizliği vb. Araç Uygulamaları
Facebook.com/DBYDetailing
Twittter.com/dbydetailing
Instagram: dby_detailing
Foursquare: DBY Detailing Car Care
Elinize saglık,yine mükemmel
Uygulama adımları ve ürünleride acıkladıgınız icin teşekkürler
Çok güzel uygulamalar detayalar harika, özellikle yazlık jant temizliği çok dikkatimi çektiAnkaraya iş için geliyorum zaman zaman, ziyaret için uğrama imkanımız olurmu size?
Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven
Merhabalar arkadaşlar.
Oldukça bilgili ve ilgili bir müşteriminizin sahip olduğu ve İstanbul'dan gelerek komple Gtechniq koruma uygulamaları yaptığımız bu güzel E250 Cabrio araca elimizden gelen özeni göstererek sahibine teslim ettik.
Aracın uygulama öncesi fotoğrafları talihsiz bir kaza sonucunda bilgisayardan silinince ancak C1 ve ExoV2 uygulamasından itibaren olan fotoğrafları paylaşabiliyoruz.
Aracı teslim aldığımızda kedi tırnakları ile oluşmuş bir kaç derin çizik ve bolca kılcal çizik vardı. Ayrıca meraklı müşterimiz Gtechniq P1 ile kendisi uygulama yapmak istemiş ancak bol miktarda hare ve hologram oluşturmak dışında pek sonuç alamamış..
Derin çizikli olan bölgelere Scholl spot zımpara seti kullanarak 2000-2500-3000grit zımparalar ile işlem yaptıktan sonra Rupes LHR15 orbital polisaj makinesi kullanarak Scholl Concepts S3 Gold ve Scholl Spider Ped kullanarak zımpara çiziklerini giderdim. Ardından tüm araca Rupes Sarı polishing ped ve Scholl Concepts S30+ kullanarak parlaklığı artırdım. Tüm polisaj işlemlerinin bitmesinin ardından Gyeon Prep kullanarak polisaj yağlarını temizleyip koruma uygulamalarına hazır hale getirdim.
Yüzey temizliği işlemlerinin bitmesinin ardından aracın tüm dış aksamına bir kaç saat arayla 3 kat Gtechniq C1 uygulaması yaptık. Ardından 6 saat sonra 2 kat Gtechniq ExoV2 yaparak boyalı yüzey uygulamalarını bitirdik. Daha sonra jantlara ve trimlere de C1 uygulayarak korumaya aldık.
En son olarak da Camlara G1 ve G2 uygulayarak tüm koruma uygulamaları bitirdik..
www.dbydetailing.com
Foursquare: DBY Detailing Car Care
Eline sağlık Berkay hocam..
Bu arada, sıfır Clio 4 için "kaput ve çamurluk" için seffaf koruyucu film düşünüyorum. Mais'ten ziyade sana yaptırmak istiyorum. Bana fiyat olayini ö.m atabilir misin?
Merhabalar herkese.
Sahibinin sıfır olarak aldığı 2009 model siyah renkli 3.20D Coupe aracı ilk aldığı günlerdeki temizliği ve parlaklığına kavuşturmak için 3 gün süren detaylı işlemler yaparak aracı sahibine teslim ettik.
Aracı teslim aldıktan sonra, detaylı olarak fotoğraflayıp temizlik işlemlerine başladık. Aracın muhtelif yerlerinde göçükler ve derin çizikler vardı. Bunların haricinde de bol miktarda RDS ve kılcal çizik mevcuttu.. Ayrıca jantlarında sürtmeden kaynaklı deformasyonlar vardı..
Aracın içi de alındığı günden beri detaylı bir temizlik işlemi görmediğinden oldukça kirlenmiş durumdaydı. Ayrıca şoför koltuğunun kapı tarafında soyulmalar ve renk kaybı vardı.
İlk önce aracın dışını detaylı olarak temizleyip kil ile yüzey temizliğini tamamladıktan sonra aracın içinin detaylı temizliğini yaptık. Aracın iç temizliğinde deriler de dahil olarak 3D Orange Degreaser ve Swissvax detay fırçaları kullandık.
Daha sonra aracın derisinde olan boya işleri için yüzeyini hazırladım. İlk önce 1000 zımpara ile derinin yüzeyindeki pürüzleri giderdim, sonra IPA ile yüzeyi temizleyip, boya uygulamalarına hazırladım. Ardından plastik astarı uygulayıp boya hazırlığını bitirdim. Aracın deri rengine göre boyayı özel olarak hazırlayıp airbrush tabancası ile lokal olarak boyadım. Bir kaç boya yapıp, ısı tabancası ile kurumasını hızlandırdım. En son kat olarak da mat üst kaplamayı uygulayıp kurutarak işlemleri bitirdim.
Aracın iç temizliği yapılırken dışındaki göçükler PDR kiti ile düzeltildi ve derin olan çiziklere rötuş yapıldı.
Boya üzerindeki çizikleri Scholl Concepts S3 Gold ve AutoHDM Yün Ped ile giderip Scholl Concepts S30+ ve Scholl Premium Sarı Spider ped kullanarak boyayı parlattık. Son olarak da Soft99 Fusso12 wax ve bir kaç saat sonra da Soft99 Authentic Wax uygulayarak parlaklığı daha da artırdık.
Jantlardaki sürtme olan bölgeleri Planet Polish jant tamir kiti ile onarıp tüm jantara Soft99 Fusso12 ile koruma altına aldık.
![]()
www.dbydetailing.com
Youtube: DBY Detailing
Elinize sağlık , yaptığınız işleri zevkle takip ediyorum. E250 için 3 kat c1 uyguladığınızı yazmıştınız. Neden 3 kat uygulandı, ekstra ne faydası oldu ? Daha kalın katman elde edip çiziklere karşı daha mı fazla koruyor ? Kendi aracımda da c1 + exov2(2 kat) var , onun için sordum .
Ellerinize saglik. Butun fotograflar muthis gorunuyor. Ankara'ya geldigimde muhakkak ugramak isterim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)