User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Gaz yağıyla araba yıkamak veya silmek

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım, iyi niyet çerçevesinde yazayımda belki sebeplenir birşeyler öğrenirsin. Bak, mazot, gazyağı, benzin. Bunlar Solvent içerikli yakıtlardır. Solvent basit anlamda tiner düşünebilirsin. Gazyağı farklı olarak bir yağlayıcıyıda barındırır. Bunun kimya ile alakası var. Kaldıki kullanmışlığımızda çoktur. Boyaya cüzzi oranda zararı olsada. Plastik, lastik, kauçuk ürünlere. Bunlarda Solvent yapılı oldugundan zarar verir.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozan gülle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belki ilkel bi yontem ama bende gaz yagi kullanirim genelde hizli cilalar mesela zift lekelerini cikartmiyor kati wax uygulamak gerekli oda zaman istiyor cam sil sisesinin icerisine koyup aracin plastik aksamlari haric kaportaya püskürtüp silerim eski boyacilar boyayi beslediginide soyluyorlar ama basta dedigim gibi ilkel bi yöntem not kesinlikle plastik aksamlara uygulamayin sertlesmesini sagliyor diye duymustum
    katı wax dediğin şey zift çıkarmak için değilki ve uygulanması çok kolay olur bi zorluğu yok ,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    solvent , bir nevi petrol ürünü çözücüdür , dolayısıyla plastik aksamlarda bir nevi petrol ürünü olduğundan zarar verecektir bunu belki hemen gözlemlersin belki yıllar sonra , önceden insanların başka alternatifleri olmadığından gazyağı , mazot gibi şeyler kullanıyorlardı şimdi herşey elimizin altında zaten neden boşuna macera yaşayalım ki 20 liraya al cilanı mis gibi kullan , sigara içenler için 2 paket sigara parası

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki saf alkolde zift ve benzeri lekeleri cikartiyor boyasiz gocuk duzelten bi yerde gormustum yapostirdigi slikonu saf alkol sayesinde cikartiyor ziftide cikarttigini biliyorum zararlimidir boyaya? Usta kesinlikle bisey yapmayacgini soylemisti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ipa yani izopropil alkol zarar vermiyo , bence alkol de vermez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden gaz yağıyla uğraşıyorsunuz ki 2 gün beklet 1 gün kurut falan, en uyduruk ürünü alsanız gazdan mazottan daha iyi olacaktır bence, bu arada tüm sealant'lar wax'tır. İçindeki polimerler farklıdır kullanış amaçları aynıdır.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Arabayı bir yakıt ile sildiğinin farkındasınız dimi? Petrol ürünü, her yönden zararlı ve pahalı Ha bir de yakıt, yani yanabilen birşey
    7.5 -10 TL ye atas hyrorep varken, arabayı gazyağı ile silmek çılgınlık dostum
    Built to fall....

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı bir yakıt ile sildiğinin farkındasınız dimi? Petrol ürünü, her yönden zararlı ve pahalı Ha bir de yakıt, yani yanabilen birşey
    7.5 -10 TL ye atas hyrorep varken, arabayı gazyağı ile silmek çılgınlık dostum
    Cila uygularken, komşum geldi dedi ki gaz yağı sür çok güzel parlar. Hiçbirşey söylemedim, güldüm geçtim. Diyemedim ki derdim parlaklık değil, derdim koruma.

Gaz yağı..vs ile boyayı silme fikri ilk kimden çıktı bilmiyorum ama yıl olmuş 2015 halen gaz yağından bahsediyorsak; boşuna wax, sealant, nano coating ...vs diye parçalıyoruz kendimizi.

Bu kadar uyarıya rağmen ısrarla gaz yağı kullanmak isteyen için hiç dil dökmemek lazım. En iyisini sen bilirsin demekten başka çare yok.

P.S : Birader sende bıkmadın hydrorep'ten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    illa nano diceniz 100 mlsine 60 TL odeyeceniz. 7.5 liraya aldim 1 sene kullaniyorum. 10 gun inanilmaz parliyor, boncuklama acisi psikopat gibi, guzel kokuyor. pH 7..

Biiliyorum insan yeni seyler almak istiyor denemek istiyor eski aldiklarini bir daha kullanmiyor ama ben chemical guys dan baska sampuan, collinite ve soft99 dan baska cila filan denemem artik. goruyor iste isimi ne ugrascam
    Built to fall....

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben arabamı 3 hafta hiç yıkamam , sonra 5 kere su detarjan ile tek tek yıkarım . 2 gün parlar sonra çamura girerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    benim araba 4 aydır filan yıkanmıyor
    hatunun araba temiz ama
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden kırmızı olan boya şimdi yavaş yavaş pembeleşiyorsa nasıl döndürücez eski parlak günlerine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    araba çok eski değilse oksitlenme vardır, ince bir pasta alır, ama güneşte yakmışsan geri dönüş yok.
    resim varsa koy foruma bakalım
    Built to fall....

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cila uygularken, komşum geldi dedi ki gaz yağı sür çok güzel parlar. Hiçbirşey söylemedim, güldüm geçtim. Diyemedim ki derdim parlaklık değil, derdim koruma.

Gaz yağı..vs ile boyayı silme fikri ilk kimden çıktı bilmiyorum ama yıl olmuş 2015 halen gaz yağından bahsediyorsak; boşuna wax, sealant, nano coating ...vs diye parçalıyoruz kendimizi.

Bu kadar uyarıya rağmen ısrarla gaz yağı kullanmak isteyen için hiç dil dökmemek lazım. En iyisini sen bilirsin demekten başka çare yok.

P.S : Birader sende bıkmadın hydrorep'ten
    Hocam yanlış anladınız sanırım.Kullanmadım birsi tavsiye etti ,siz üstadların fikrini almak istedim olay bu.Burdaki yorumlardan sonra Meguarts hızlı cila aldım henüz denemedim.Deneyince durumu iletirim.Tekrardan ilgilenen arkadaşlar zaman ayırıp cevap verdikleri için teşekkür ederim.

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki arabada belli belirsiz kalem ucu kadar atiyorum her kapida 4 ila 5 tane zift sanirsam siyah siyah noktalar var megiuars urunleri kullaniyorum genelde bu detayli temizlik kaliteli malzeme kullanma olayinada yeni yeni giriyorum ama her turlu imkan var makinaya kadar mesela bu hafta megiuars 21 almistim kendim boya koruma yapmaya calisicam sanirim yaparim motor icide parlasin istiyorum bu arada arac 2014 o kadarda islemis kirler yok neler onerirsiniz ozellikle kapilardaki kucuk ziftler icin mesela benim aklimdaki once araci eczaneden alkol alip silmek sonra kille temizleyip arkasindan meg 21 i el ile sıkı sıkı gecmek eskiden olsa ziftli yerlere g3 pasta uyguluyordum ama sonra farkettim ki yaptigim yerlerle yapmadigim yerler arasinda guneste ton farki oluyor

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlışlıkla iki kez göndermişim kusura bakmayın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gaz yağı ve mazot çözündürücü özellikli oldukları için boyanın üzerindeki reçine ve yerleşmiş lastik atıklarını çözüp temizler. En kolay testte sigara jelatini ya da nylon torbadır. uygulamadan önce parmağınızı jelatin ile boya üzerinde gezdirin ne kadar pütürlü olduğunu anlarsınız. Bi de gaz yağı ile sildikten sonra aynı yerden elinizi gezdirin. Çoğunu söker atar. Ama plastik aksamların ciddi olarak anasını ağlatır. Canlılık süresini ciddi azaltır. 1 ay 2 ay bişey olmaz dersin ama 1 sene sonra plastik ve kauçuk yerlerde çatlama ve erime olduğunu görürsün.
    IN BOOST WE TRUST

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    illa nano diceniz 100 mlsine 60 TL odeyeceniz. 7.5 liraya aldim 1 sene kullaniyorum. 10 gun inanilmaz parliyor, boncuklama acisi psikopat gibi, guzel kokuyor. pH 7..

Biiliyorum insan yeni seyler almak istiyor denemek istiyor eski aldiklarini bir daha kullanmiyor ama ben chemical guys dan baska sampuan, collinite ve soft99 dan baska cila filan denemem artik. goruyor iste isimi ne ugrascam
    100ml'sine 60 TL ödüyorsun ve kuralına göre de yıkarsan minimum 1 sene dairesel çizik oluşmuyor. Hydrorep ne yapıyor? Parlaklık, azıcık boncuklanma. Yıkama esnasında kirlerin çıkmasında kolaylık sağlıyor mu; dairsel çizikleri engelliyor mu, kuş pisliklerine dayanıklı mı, asit yağmuruna dayanıklı mı...vs
    Neyse, ben hepinizin yerine ürün deniyorum zaten sıkıntı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakan abi denemeye zaman bulamadığın ürünleri söylede senin yerine deneyip sana yardımcı olayım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)