User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Gaz yağıyla araba yıkamak veya silmek

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Gaz yağıyla araba yıkamak veya silmek

Arkadaşlar dün aracla uğraşırken eski Amerikan meraklısı bi abimle karşılaştım.aracın boyası Bakımsız bunun bende farkındayım ve görür görmez bu arabayı gaz yağıyla yıka ardından Güzelce durula ve cila Çek boya kendine gelir diye bir tavsiye verdi.Kendi Araçları Pırıl pırıldır herzaman ve kendisininde böyle yaptığını dile getiriyor.Sizce varmıdır gerçekten bir faydası?uygulayan oldumu aramızda?

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim çevremdede var hep gaz yağı ile yıkayanlar . Biraz parlaklık veriyo kendimde gördüm. boyayıda besliyodur belki ama boyası mat kılcal çizikleri olan boyada polisaj+cila dan gerisi yalan bence

Slipshod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazotla da yapıyorlar aynı işlemleri. direk mazot, gazyağı ile yıkamak yerine havlu yöntemiyle yapılmasını tavsiye ediyorlar araştırdığım kadarıyla. havluyu 1-2 gün mazotun ya da gazyağının içinde bekletip havluyu sıkıp kurumaya bırakıyorsun. kuruyunca naylon poşetin içinde saklıyorsun onunla siliyorsun gibi bir şeydi.
    Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Slipshod Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mazotla da yapıyorlar aynı işlemleri. direk mazot, gazyağı ile yıkamak yerine havlu yöntemiyle yapılmasını tavsiye ediyorlar araştırdığım kadarıyla. havluyu 1-2 gün mazotun ya da gazyağının içinde bekletip havluyu sıkıp kurumaya bırakıyorsun. kuruyunca naylon poşetin içinde saklıyorsun onunla siliyorsun gibi bir şeydi.
    Amaç mazot türevlerini uçurup bezin yağlı kalmasını sağlamak, yağlı şekilde silip parlaklık vermek. aman aman bi işe yaramaz zaman zaman bende uygulamıştım ama elle cila çekmek bile daha fazla işe yarıyor uğraşmaya değmez.
    Alıntı Gökhan Bilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah cümlemize akıl fikir versin

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.detailingdukkani.com/urun...nmus_2464.aspx

Fk1000p, Collinite915, fusso coat gibi cilalar 20 lirayken bence hic gerek yok gazyağına. Bir de aracı asıl parlatan olay yüzeyin ciziksiz oluşu. Polisaj lazım herseyden once.
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gaz yağı veya mazot gibi çook az yağlayıco barındıran ama aslen çooook Solvent yani çözücü içeren yakıtlar. Kısa süreli parlaklık verip nekadar lastik plastik far aksamınız varsa anasını ağlatır. Plastik-lastik fitil kauçuk yapılı ne varsa asla değmemeli
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yav gaz yağı iğrenç bişi onu durulaması vs nasıl uğraşıyolar onunla ilginç

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden malzeme yoktu gazyağı mazot vardı.Yıka kille güzelce hızlı cilanı uygula misss.

Slipshod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cem abi motor temizliği için kullanmaya ne diyorsun? turtle wax motor temizleyici kullandım pek aradığımı bulamadım. mazot fısfıslasak sonra hafif akan suyla durulasak?
    Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Slipshod Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cem abi motor temizliği için kullanmaya ne diyorsun? turtle wax motor temizleyici kullandım pek aradığımı bulamadım. mazot fısfıslasak sonra hafif akan suyla durulasak?
    Meguiras degreaser al bölünmüş.1/5 sulandır.Sık fırçala nemli bez ile durula.İşlem uzun sürer ama risk almazsın.

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gaz yağı veya mazot gibi çook az yağlayıco barındıran ama aslen çooook Solvent yani çözücü içeren yakıtlar. Kısa süreli parlaklık verip nekadar lastik plastik far aksamınız varsa anasını ağlatır. Plastik-lastik fitil kauçuk yapılı ne varsa asla değmemeli
    Ne alakası var yahu gaz yağı diye ne sürüyorsunuz araçlarınıza ? Kaç kere aracımı gaz yağı ile yıkadım ne plastik aksama nede boyaya zarar verdi aksine hem boyanın hemde plastik yada lastik aksamların parlaklığını uzun zaman korudu her gören arabayı yinemi pasta cilaladın diye sorardı ve uzunca bir zaman yağmur kaydırıcı etkisi bırakırdı aracın üzerinde.

Bence bu konuda gaz yağını denememiş kişiler bile olumsuz yönde yorumlar yapıyor.

Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yav gaz yağı iğrenç bişi onu durulaması vs nasıl uğraşıyolar onunla ilginç
    Gaz yağı suyla birleşmemeli aracı yıkayıp tamamıyla kuruladıktan sonra çıta aralarını kapı kolu gibi köşe bucak yerlerin suyunu havayla iyice temizlemek gerekiyor ayrıca beze bolca döküp arabayı gezdikten sonra kuru hav bırakmayan bir bezle gaz yağının kabasını almak gerekiyor.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden beri uygularım, tavsiye ederim... Plastik aksamlara kullanmaman menfaatin icabıdır... Özellikle yaz sonlarında kullanırım, aracın üzerinde biriken zift vs. atıkları siler süpürür...

Cam sil kabına doldurun ve aracın her yerine fıs fıs yaparak ıslatın, siz bitirene kadar zaten bütün pislik üzerinden akıp gitmiş olacaktır, bez ile silin ve cilalı şampuan ile yıkayın ve kurulayın... Miss !!

Tabi; gaz yağı bulabilirsen...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki yıkama dışında bezi 2 gün gaz yağı içinde bekletip 1 gün kuruduktan sonra silenlerde varmış bu şekilde deneyen oldu mu acaba?
    Şimdi diyeceksiniz at hızla cila geç dedikya filan diye,arkadaşlar sonaxın hızlı cilasını atıyorum fakat araç lacivert renk belli bir süre geçtikten sonra tekrar toz toplamasından dolayı bunu araştırıyorum.Bildiklerini paylaşan arkadaşlar çok teşekkür ederim.

UmutBuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim galeride uygularız ara sıra koyu renkli araca gazlı bez, gazı beze dökün bir gün beklesin bezin içine işlesin sonra aracı silin parlaklık verir güzelde toz alır

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki yıkama dışında bezi 2 gün gaz yağı içinde bekletip 1 gün kuruduktan sonra silenlerde varmış bu şekilde deneyen oldu mu acaba?
    Şimdi diyeceksiniz at hızla cila geç dedikya filan diye,arkadaşlar sonaxın hızlı cilasını atıyorum fakat araç lacivert renk belli bir süre geçtikten sonra tekrar toz toplamasından dolayı bunu araştırıyorum.Bildiklerini paylaşan arkadaşlar çok teşekkür ederim.
    abi sonax hızlı cila başarılı bi ürün diğil . gaz yağıda bildiğim kadarıyla pek ucuz diğil benzinden pahalıydı en son .bulmasıda zor. sana tavsiyem katı wax al fusso12 gibi toz tutma olayı azalır .bölünmüş 40 gr fusso 20 lira. 2-3 ayda bi uygulasan 1 sene yeterde artar bile kutusu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gaz yağı internette litresi 12 tl ye satıyorlar,Normalde 5 tl filan gibi birşey olması lazım litresinin.Sanayi tarafına gidersem birde oraya bakıcam.Hızlı cila zaten sonax bittiği için alıcam dediğiniz markayı araştırıyorumteşekkür ettim .

by.gkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gazyağını ile zift reçine vs. için çok kullandım ama araç yıkamak oldukça garip geldi. Belki eski dönemlerde ürün olmadığı için kullanılması uygundurda şimdi bir çok çeşit ürün varken pek gerek yok gibi geldi bana.

Bu arada öneriler üzerine soft99 fusso coat 12 yi araştırdım biraz. Diğer waxlardan farklı mı bu ürün? 40gr bölünmüş kutu ile hb bir araç kaç kere yapılabilir acaba?

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı by.gkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gazyağını ile zift reçine vs. için çok kullandım ama araç yıkamak oldukça garip geldi. Belki eski dönemlerde ürün olmadığı için kullanılması uygundurda şimdi bir çok çeşit ürün varken pek gerek yok gibi geldi bana.

Bu arada öneriler üzerine soft99 fusso coat 12 yi araştırdım biraz. Diğer waxlardan farklı mı bu ürün? 40gr bölünmüş kutu ile hb bir araç kaç kere yapılabilir acaba?
    Fusso coat wax değil, katı sealant. O yüzden ömrü wax'lara oranla uzundur.

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belki ilkel bi yontem ama bende gaz yagi kullanirim genelde hizli cilalar mesela zift lekelerini cikartmiyor kati wax uygulamak gerekli oda zaman istiyor cam sil sisesinin icerisine koyup aracin plastik aksamlari haric kaportaya püskürtüp silerim eski boyacilar boyayi beslediginide soyluyorlar ama basta dedigim gibi ilkel bi yöntem not kesinlikle plastik aksamlara uygulamayin sertlesmesini sagliyor diye duymustum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)