User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
104 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Sizce oto yıkama nasıl olmalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olurda ust kata cikilirsa DIKKAT ALCAK TAVAN !
    boyuma göre dükkan aldım ,

Onur yoksun bu ara kardeşim hayırdır ?
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boyuma göre dükkan aldım ,

Onur yoksun bu ara kardeşim hayırdır ?
    Bosnadayim abi,mayis ayi gibi tr'de olcam gorusuruz
    - K -

________
    Dr.Ecu

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    depoyu doldurduğum zaman bende uğramayı planlıyorum yaşar abi
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Killah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    depoyu doldurduğum zaman bende uğramayı planlıyorum yaşar abi
    Beklerim inşallah

Bu gidişle depoyu doldurmamız hayal görünüyor .
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

ruzgar
    Misafir
    konu eski olmakla beraber yeni yıkama açmış birisi olarak aynı konuda görüşlerinizi sormak isterim yine, işyerinin büyüklüğü , bütçe extra özellikler eklemenize imkan verebiliyor. güzel bir bekleme salonu, plazma tv vs. Ama benim gibi küçük ,mütevazi yıkama yerlerinden beklentiler ne olmalı?
    Ucuz yıkamak ilk neden olabilir mi?
    Abone sistemi mantıklı mı?
    düzenli olarak yıkamaya gelen müşterilere nasıl bir farklılık yaratılmalı?
    daha çok aklımda soru var arkadaşlar, araçlarını yıkamaya götüren arkadaşlar beklentilerini paylaşırsa yine , bende bulunduğum yerde bunları uygulamak isterim

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    duzenlı yıkamaya gelen musterılere en guzel farklılık
    dıs yıkatıyosa sadece içi beleş vermek,yada su tut acelem var dıyosa ışık hızında olurmu abı hemen hallederız dıyıp dıs yıkayıp guzelce hızlıcana ama yalapşap olmadan,sadece su tutma parası almak..

su tut gıdıcem dıyınce + olarak paspasları cırpmak vsvs..

Bu tarz ufak tefek gorunen seyler her zmn musterıyı baglar.Abone sistemi eger gidipte sırketle vs anlasırsanız mantıklı yoksa gıdıpte sahıs ıcın abone ıslemı yapmayın derim ben şahsen..
    - K -

________
    Dr.Ecu

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni bir yer buldum ve beni etkileyen en önemli şey bezi yere atıp tazikli suyla yıkamıyorlar,baya bir mf bez almışlar ve makinada yıkayıp kurutuyorlar.

ruzgar
    Misafir
    Evet acele sadece dış yıkama isteyen geliyor. Ve bizde yıkamayı bitirdikten sonra kapı içleri ve paspasları yıkıyoruz lastik ise, halı paspasları silkiyoruz. ve kapı eşiklerini lastik parlatıcıyla geçiyoruz. sadece su tut diyen müşterim oluyor ( sürekli gelenlerden ) köpük istemiyor sadece su, ondan para almıyorum zaten
    burada 15 liraya yıkanıyor. bende aynı fiyattan yıkıyorum düzenli gelen müşterilerime bugu önleyici , yağmur kaydırıcı uygulaması , veya değişik kokulardan hediye ediyorum. yeterli midir yoksa farklı hediye uygulaması ne olabilir?

Onurars ardadaşım dediğiniz güzel bir konu ama mf bezlerin azda olsa nemli olma taraftarıyım. 2 kişiyiz, 4 mf bez kullanırız , 2 si sadece dış, 2 si kapı içleri bagaj vs için. ve sadece camlar için mf cam bezlerim de var. ama merak ettim çoğu arkadaş bezlerin yerde yıkanmasından rahatsız mıdır? çözüm yıkama kurutma olmalımıdır?

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence okadar çok konfordan ziyade Yıkamanın veYıkamcının kendisi iyi olmalı....

buradaki ve dışardaki bir çok insanlardan Titiz ve arabasını önemseyen kişiler direk yıkamacıya gidiyor..
    Birçok insan hiç düşünmeden bırakın köpük kullanmayı su fiskiyelerinin bile doğru düzgün çalışmadığı fırçalı makinelere girip ( Bedava ) 2 ayda bir hata 3 ayda bir yıkamacıya gidiyor..
    ama diğer insanlar için kendi komforundan ziyade aracın yıkama işlemleri sırasındaki ilgili arkadaşların hassasiyeti ve yıkaması biten aracın Temizliği Özellikle camlar..
    Siz bu temizliği ve hassasiyeti gösterin isterseniz gelenler için oturacak yer bile olmasın inanın çok müşteriniz olur
    Zaten o müşterilerden kazandığınız parayla da ( işin kalitesini bozmadan ) zamanla salonda yaparsınız ps3 te yaparsınız gerisi kendiliğinden gelir...

beni soracak olursanız kendi yıkamacıma giderim kendi şampuanım kendi süngerimle arabamı yıkarım he kenara çekilir 2 saat 3 saat uğraşırım aslanlar gibide hiç düşünmeden 20 TL mi ateşler kaçarım bu yüzden onlarda beni tanır bu yüzden ne karışırlar ne ederler.. ve tüm müşterilerin benim gibi olmasını istiyorlar

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruzgar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet acele sadece dış yıkama isteyen geliyor. Ve bizde yıkamayı bitirdikten sonra kapı içleri ve paspasları yıkıyoruz lastik ise, halı paspasları silkiyoruz. ve kapı eşiklerini lastik parlatıcıyla geçiyoruz. sadece su tut diyen müşterim oluyor ( sürekli gelenlerden ) köpük istemiyor sadece su, ondan para almıyorum zaten
    burada 15 liraya yıkanıyor. bende aynı fiyattan yıkıyorum düzenli gelen müşterilerime bugu önleyici , yağmur kaydırıcı uygulaması , veya değişik kokulardan hediye ediyorum. yeterli midir yoksa farklı hediye uygulaması ne olabilir?

Onurars ardadaşım dediğiniz güzel bir konu ama mf bezlerin azda olsa nemli olma taraftarıyım. 2 kişiyiz, 4 mf bez kullanırız , 2 si sadece dış, 2 si kapı içleri bagaj vs için. ve sadece camlar için mf cam bezlerim de var. ama merak ettim çoğu arkadaş bezlerin yerde yıkanmasından rahatsız mıdır? çözüm yıkama kurutma olmalımıdır?
    kurutma makinaları yok sadece makinada yıkayıp asıyorlar,rüzgar vs ıslaklığını gidiyor dediğiniz gibi hafif nem kalıyor,bence ne olursa olsun birçok yıkamacı sağlam ve büyük olmasından dolayı mavi bezleri kullanıyorlar bildiğin zımpara gibi o bezler.

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spor arabaya binince ileri geri yaparken ve boşta bile gazlamayan..müşteriye sormadan müziği sonuna kadar açıp hoperlörlerin anasını ağlatmayan..müşteriye sormadan uyduruk malzemeleri arabanın plastik trimlerine sürmeyen vee en önemlisi arabanın iç temizliğini yaparken arabanın içine kendi leş kokusunu sindirmeyen temiz düzgün eleman lazım =)

svtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-müşteri kendini özel hissetmeli
    2-aracının da özel olduğu hissettirilmeli
    3-araca kullanılcak ürünlerin bilindik markalar olması
    4-kullanılması istenilen malzemleri şeçme hakkı olması-(Fırça sünger köpük şampuan vs.)
    5-kurulamanın detaylı yapılıp herkese yeni bez vs. kullanılmalı
    6-araç tan yıkama bittiğinde su akmamalı (çok dikkat ederim)
    7-parası ne olursa olsun fiyat tabelası açıkça konlamı ve belirtilmi
    8-iç temizlik yapılırken mutlaka malzemeye göre ürünle müşteri memnun edilmeli(deri kumaş koltuklara göre ürünler tabi iç mekanda kullanılan mazlemeye göre temizlik ekipmanı)
    9-mutlaka firmayı ayrıcalıklı kılacak bir hizmet ücrete dahil edilip yüz güldürmeli (örn. hızlı cila veya cam su kaydırıcı buğu önleyici gbi)
    10-her yapılan işin gerçek eğitimli birinin veya öğrencisinin tarafından bilerek yapılması (üstün körü deil)
    11-bekleme salonları araba yıkamaktan daha kazançlı olabilir (belirli malzmeler aksesuar vb. ufak tefek şeyler müşteriye sunulmalı ve beklerken sıkılması önlenmeli.)

bunlar bence olmalı bu her iş yeri için gerekli aslında herkes özel olduğunu hissettiği yere gider ister 1 tl lik alışveriş yap ister 1000 tl herhangi biri gibi gelip geçen biri gibi olduğunda bir daha oraya gitmez kimse..

örn. üsküdar iskeleye indim akşam atıştırmalık bişiler alcam 5 tane büfe birine gittim
    -bir hamburger istedim
    - buyur gardaş tamam önce parayı alayım 2 lira
    -ok hamburgeri bekle al git

sonra ki gün diğerine gittim

bir hamburger istedim
    -tabi buyrun yanında içecek birşey istermisiniz
    -tabi
    -limonata yeni isterseniz
    -tabi olur
    -patates yeni çıktı tadın bir dedi
    hamburger geldi limonda ketçap mayonez self servis paramı verdim iyi akşamlar gittim

şimdi ben bir daha yolum düşerse nereye giderim..

bu her sektör için geçerli... bence..
    low is low

ruzgar
    Misafir
    onurars : dediğiniz gibi kullanılan bez çok önemli , mf bez ile başladım ve her zaman öyle olacak. ve dışa ayrı, cama ayrı kapı içlerine ayrı bez kullanmaya devam edicem

romeo_er2 : genelde bu tarz olaylarla karşılışıyor. Ben arabayı yerinden alıp müşteriye teslim edene kadar zaten stress yapıyorum , elemanım da söförlük yok yani bu konuda şanslıyız

dj_batukaan Katılıyorum . ama şu an selfservis için ne yazık ki yerim yok. ama belirttiğiniz hususlara elimizden geldiğince itina gösteriyoruz. hava mutlaka tutulmalı

svtec : evet özellikle kullanılan ürünlerin bilinirliğini araştırıyorum. Bu forumda da görüp kullanmaya başladığım ürünler de var. özellikle pasta -cila, boya koruma ürünlerin de en kalitelilerini seçmeye çalışıyorum. ama sonuçta işçilik te çok önemli bir husus
    ne yazık ki bir çok köpük kış şartlarında yoğun kiri tek seferde çıkaramıyor, sünger kullanıyorum. bazı müsterilerim cizip cizmediği konusunda şüpheli , tek seferde yoğun kiri çıkaran köpügün içindeki kimyasal fazla, cila , boya korumanın ömrünü azaltma durumu var. kararsız olduğum bir konudur bu
    evet dediğiniz şekilde extra uygulamalar yapıyorum . müşteri memnun oluyor. iç döşeme açık renk ise mutlaka detaylı ilacımı kullanır bezle gecerim. temizlendiği daha belli oluyor.
    ama hiç fiyat kırma gibi bir politikam olmadı , ucuz yıkadığım için tercih edilmeyi hiç istemem o yüzden de sabit fiyat. ayrıca buharlı yıkama makinası da aldım. gelen müşterilere secenek sunabilmek için.
    farklı yerlerde farklı firmalara veya benim gibi normal yıkamalara detalı temizlik olsun pasta cila veya boya koruma olsun yaptırdığınız oluyor. fiyat aralıkları çok mu uçuk? ortalama sizce ne kadar olmalı arkadaşlar?

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın sağından solundan su akma meselesi biraz arabaylada ilgili , tamam kesinlikle hava iyi tutulmalı ama benim corsanın aynasına 10 dakka hava tutuyordum o su yolda yine geliyordu çıkmadan rahatlamıyordu yani

Benim yıkamadan beklentim konfor falan değil hiç önemi yok ayakta bile beklerim yeterki değsin beklediğime;

Araç tamamen temiz olucak sağında solunda bez izi görürsem bidaha gitmem

Jantlar iyi temizlenmiş olması lazım bunu çoğu yıkamacı pas geçiyor

Aracın boyasına zarar vermicek

Koltuğumla , aynamla oynamıcak uyuz olurum

Yıkama sırasını iyi bilecek gidip bel altını silip veya süngerleyip sonra tavana geçerse orasıda gözümde bitmiştir

Camda kesinlikle iz kalmıcak

Lastik parlatıcısı sünger ile sürülmesini tercih ederim diğer uzaktan sıkılan kaportaya yapışıyor ve iz bırakıyor (bu bir tavsiye yıkamacılara )

tabi bunlar halim olmayınca beklentilerim genelde kendim yıkıyorum kimse benim gibisiyle uğraşmak istemez
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende araba hakkında yorum yapmayan, kuruladığında iz kalmayan yerleri tercih etmeye çalışıyorum ama yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende buyukcekmecede oturuyorum , adam gibi bir yikamaci bulamadigim , kendi imkanim da olmadigi icin resmen aylarca yikatmadigim oluyor . Var midir tavsiyesi olan , arac siyah , yikaninca cizik gorunc moral bozuyor biraz da ondan yikatmiyorum

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı romeo_er2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    spor arabaya binince ileri geri yaparken ve boşta bile gazlamayan..müşteriye sormadan müziği sonuna kadar açıp hoperlörlerin anasını ağlatmayan..müşteriye sormadan uyduruk malzemeleri arabanın plastik trimlerine sürmeyen vee en önemlisi arabanın iç temizliğini yaparken arabanın içine kendi leş kokusunu sindirmeyen temiz düzgün eleman lazım =)
    Kelimesi kelimesine katılıyorum..

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim burdaki yıkamacım iyi yeri geliyor adamla sohbet ediyorum yeri geliyor susuyorum Bzen tanıdık oldugum için önüme araba alıyor bunlar önemli değil ama dedimmi zamanım az hemen yıkanması gerekiyor hemen araya alır beni. bence önemli olan esnflıkta sadece yıkamacıklıkta deil güler yüz tatlı dil. millete ayrı ücret tanıdıgına ayrı ücret olayı yaş örneği başımdan şöyle bi olay geçti bayramda tüm yıkamacılar kapalı, autowax diye bir yıkamacı var aksarayında en güzel yerlerinden birisi (sözde)

eleman: (selam sabah yok ) iç dış?
    ben: dış
    e: tamam sıra var biraz
    b. tamam beklerim sorun yok
    sıra benim aracıma gelmesine bi araba var
    b. yanlız benim araba şampuan ile yıkanacak
    e.süngerin varmı
    b. herşey var sünger yok
    e. al gel yıkayalım
    b tamam dedim aldım geldim
    eleman2: araba şampuanla mı yıkanacak
    b.evet
    eleman 2: o zaman 20 tl
    b. sadece dıış nedenmiş o ?
    e2. işinize gelirse
    b.kardeşim arabamda boya koruma var köpük akıtır
    e2.valla abi dediğim gibi
    b.tamam yıka o arabanın boya koruması akarsa mesuliyet kabul etmem
    e2.tamam

sonuç: boya korumaya zarar gelmedi sadece dışı 15 tl ye yıkattım keriz gibi hemde köpüklü, arabanın davlumbazları tamponları camur kaldı tüm bende bir daha gitmem bu kadar basit, dediğim gibi abi adam sana bi hoşgeldiniz çay içermisiniz gözünüze takılan yer varmı arabada felan diyecek benim düşüncem?
    AP Type-R

BilalAkbayır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işte en önemli faktör kesinlikle elemandır. Çünkü eleman, sizin memnun kalmanızı sağlayacak hizmeti verecek kişidir. Bu nedenle oto yıkama elemanı bu işten anlayan, müşteriyle aynı dili konuşabilen, dürüst, arabayı kullanırken gereksizce hareketlere başvurmayan, araçla alakalı yorum yapmayan ve uzun süreli çalışabilecek bir kişi olmalıdır.

Bekleme salonu güzel bir ayrıntıdır. Müşteriye müessesenin daha ciddi bir yer olduğunu hatırlatır. İmkan varsa salonda bekleyen müşterilere çay-su ikram edilebilir. Ayrıca bu salonda otomobil aksesuarları ve amatör detailing malzemeleri için bir stant yapılabilir.

Olması gereken yıkama şekli içinde şunları söyleyebilirim.

- Malzemeler güvenilir firmalardan temin edilmeli.

- Aracın yıkanacağı yer su içinde olmamalı.

- Araç iyi kurulanmalı.

- Bezler kullanım yerlerine uyularak kullanılmalı ve tazyikli suyla yıkamanın yapıldığı yerin pis zemininde temizlenmemeli.

- Jantların temizliğine önem gösterilmeli. Çoğu yer bunu yarım yamalak yapıyor.

- Lastik parlatıcı önce süngere fıs fıs yapılıp sonra lastik süngerle silinmeli.

- Ne olduğu belli olmayan ürünler trimler için kullanılmamalı.

- Camlarda silme izi kalmamalı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)