Valla çok garip istekler var kimisi ps3 istiyor kimiside suyu janta tutma(buhar çıkmasın diyen arkadaş) ama jant temiz olsun diyortop sahası isteyen bile var
. ben yaklaşık 1 1.5 senedir bu işi yapıyorum insan kimseyi mutlu edemez
en iyisi içiniz rahat olacağı şekilde bir sistem kurup öyle devam etmek.
ekstralar tabii ki kişiden kişiye çok değişecektir o yüzden dediğiniz gibi herkesi mutlu etmek imkansız![]()
ancak araç yıkama konusunda herkesin hem fikir olucağı birşey var elbette, mesela sıcak diske su tutma konusu gerçekten ciddi bir konu, onun dışında benim aklıma gelen aracın paçalık kısımları ve alt kısımlarınında yıkanması... özellikle yaz aylarında.. ürünlerin biraz daha kaliteli olması ve belki son olarak ıslak cila veya hızlı bir cila yapılırsa yeteri kadar iyi yıkanmış olabilir![]()
en azından dışarıda yıkatmak için yeterli olur... (şuana kadar aracımı hiç dışarıda yıkatmış birisi değilim ancak bunlar olduğu takdirde ihtiyacım olduğunda dışarıda yıkatabilirim..)
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Bazı arkadaşlar yıkamacının işine neden karışamaz diyor onlara itafen cevap vermek istiyorum ,berbere gittiginizde saçınızı nasıl kestiereceginizi söylersiniz ama kesim şekline karışamazsınız,boyacıya gittiginizde ne renk istedigini söylersiniz ama boyacının işine karışamazsınız tamirciye gittiginizde yapılması gereken işlemi sölersiniz ama nasıl yapacagını söyleyemezsinizi ( istisnalar hariç ) lakin yıkamacıya geldiginizde neden herşeyi söylemek durumunda kalıyorsunuz ?
Misal gelen müşteriyi karşıladım hızlı olmam gerekiyor aynı zamanda güler yüzlü ne içmek istedigini soruyorum,sanayinin içi oldugu için çok birşey beklemiyor halbuki mutfakda ne çayı isterse var kahve ister sade ister sütlü soguk gazoz her daim olur ,ama içmek istemez çogu yıkamacının başına geçer izler tamam bazen izlendigimiz zaman keyif almıyor değilim ama o işaret parmagını götürüpde aldıgım yeri tekrar iş olsun diye gösterdigi anda o arabayı çizmek geliyor içimden![]()
Araç kimyasal ile temizlenir eger tatmin olmazsam tekrardan cilalı şampuanlı sabunla temizlenir ( marka önemlidir ) disklere su tutulmaz sogumadıgı sürece, tavlumbaz içleri çamuru akıtılana kadar temizlenir jantların içindeki balata tozları boyaya zarar vermeden temizlenir,torpidoyu aldıgın bezle hiç bir yer silinmez,camı sildigin bezle yapacagın başka bir iş yoktur, kalolifer gözleri ince temiz bir fırça ile temizlenir güneşliklerin içindeki ayna ve sırt kısmı temizlenir dikiz aynasının üstündeki toz alınır dış temizlik çizmeyecek bir bezle silinir,lastikler istege göre ister mat siyah ister parlak siyah lastik parlatıcı sıkılarak temizlenir tavlumbaz içlerine halı değilse siyah zemin parlatıcı sprey sıkılarak siyah görünmesi saglanır,kapı içlerinde siyah zeminler süngerle parlatılması sağlanır paspaslar plastikse siyah görünmesi için süt sıkılır ( dandik olmayanından )
Eğer müşteri sevdigimiz biri ise hızlı cila geçilir
Bunun dışında yapılacak bir işlem olursa müşteriye hayırlı günler der gönderilir
Sanayinin içinde olmama ragmen bunları yapamaya çalışıyorum eger bunları yapıp hala müşteri memnun değilse yapacak sizce birşey varmı ?
Karşılıgında aldıgımız ücret 15 tl , gerisi siz değerli müşterilere kalmış![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
böyle yapılırsa bir sorun yok zaten abi eline koluna sağlık
geçen bahçelievlerde bi yerde gittim özel köpük falan diye bişey demedim bildiğimiz yer diye de jantlar pis kaldı, camlardaki silme izleri hala duruyor, davlumbazların içinde leke kaldı, arabanın her yerinden su akıyordu hava tabancasıyla güya kurulanmasına rağmen..
o da aynı para 15 tl alıyor sonuçta..içimde kaldı valla yazmadan etmiyim dedim![]()
Valla arabanın disklerine sıcakken su gelmesin diyorsanız 45 dk bekliceksiniz sadece, yoksa imkanı yok gelmeme gibi bir olayın, jant temizleniyor çünki, su akıntıları yazın sorun olmuyor ama bu havalarda ne kadar hava tutarsanız tutun biyerinden gelecektir, su içeride kalsa zaten çürür o arabasu akmaması için de beklemeniz gerekir yada bi süre yavaş gitmeniz gerekir, herşey zaman.
Şöyle bir durumda var tarık kardeşim 1 sokak ileride 10 tl ye araba yıkayan var biraz daha ileride 8 tl araç yıkayanda var ama 20 dakikada teslim ediyorlar daha fazla detaya gerek yok anlamışsındır
Yaptıgımız işin en güzel tarafı iş bittikden sonra araç sahibinin iki güzel kelimesi bize yetiyor hatda bazen arttığı bile oluyor
Saygılar.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
Herkesin beklentisi farklı o yüzden herkesi tatmin edip mutlu etmek zor . imkan ve vakit buldukça kendim yıkıyorum arabamı.
Yıkattırmak zorunda kaldığımda da sağından solundan akan sulara ve jantların ve bel altı temizliğine dikkat ediyorum
yer ankarada 2000m bır alan komple garaj
Mesela yer sorunu yoksa yıkamacının içinde bir alan ayrılsa müşteriler kendileri yıkamak istediklerinde o alanı kullansa (kendi malzemeleriyle). Mesela yıkamacı o alana sadece basınçlı yıkama makinesi ve elektrik süpürgesi koysa, ben gelip kendi ürünlerimle arabayı yıkasam temizlesem o alanda güzel olabilir![]()
Sanırım aranan kişi sizsinizBenim demek istediğim bazı yıkamacılar var ki daha arabayı götürdüğümüz anda suyu açar açmaz tekerlere disklere falan tutuyor. Sonuçta carbon alaşımlı diskler kullanmıyoruz(en azından bir çoğumuz
). Yağmurda tabi gelecek ama zaten hava soğuk olduğu için ve her an su geldiği için etkisi çok az. Ama Adana gibi bir yerde yazın 40 dereceyken hiç hoş olmuyor
![]()
bazı apaçiler kendin yıka sistemini bulmuş ve kullanıyorbenzinlikteki hava/su bölümünden suyu çıkarıp arabayı komple ıslatıp üstünden bezle silen apaçiler bizden önce düşünmüş bu durumu
![]()
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
Akşam 7.30da başladım 10da bitti yıkama işim , bu durumda ben ve benim gibileri memnun edebilecek bi yıkamacı yok![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)