program ile yakıt basıncı arttırılabilen ve arttırılamayan arabalar hangileri? merak ettim. mesela megane DCi, golf TDi, focus TDCi :D
Printable View
megane 3'lerin ecusü delphi miydi?
edit: evet delphi ymiş.. :)
peki delphilerde basınç ayarı yapılabiliyor mu?
Bu Alientech Powergate aletinin içine kendi istediğimiz 3 haritayı yükleyebiliyor muyuz ? Birde Türkiye distribütörü hangi firma ?
Edit: Benim aracıma uygun modeli yokmuş galiba ....
kafanıza göre üç bes kısılı bı grup kurmussunuz,kanka hesabı,takılın kafanıza göre...mılletle taşşak gecmek ıcın fırsat arıyosunuz aklınızca..koca adamlarsınız su muhabbetlere bıle gırmemıze gerek yoktu...
arkadaşım grup felan kurmadık suanda allahın izniyle türkiyenin en büyük otomobil forum u sayılıyoruz bak biz burayı kesinlikle yardım amaçlı açtık olabilir kardeşim bilmeyebilirsin kimse bil diye zorlayamaz ki ben gayet güzel anlattım özetledim Rc injector firması dünyanın heryerinde olan bir firma bosch firması dünyanın heryerinde kabul olmuş firma bunların söylediklerini açıklıyoruz bak tekrar açıklamak istiyorum sana seni ne atmak ne satmak nede taşak geçmek derdindeyiz sana yanlış olan yada yanlış bilgin olay bişiyde yardım etmek istiyoruz
Araçlar regulatorleri sayesinde belirli bir basınc ile durur rolantide turbo basıncın yükseldikce ya ecu dan yada mekanik olarak turbo basınc ile regulatore uygulanan hava sayesinde basınc yükselir Basit bir mantıktır
evet Ecu proglamlıdır 3000 devirde 6milisaniye işemek için programlıdır ama yakıt basıncı yükselince bu 6ms de püskürttüğü yakıt hem daha fazla hemde daha çok atomize şekilde motora girer olay bundan ibaret
umarim 1 hafta sonra banin acildiginda daha mantikli hareketlerle aramizda olursun ....
1 kez Chip deneyimim oldu Seat Cordoba 1.4 TDi aracımda. 20 binde Wimmer-Rst chip uygulattım 115 binde sorunsuz şekilde sattım..
edilen küfürler yeter de artar diye düşünüyorum
arkadaşlar biliyosunuzki ben aracımı izmirden aldım arabayı bana satan kişi arabanın hiç bir sorununun olmadığını söyledi ve ben salaklık edip aracı göstermedim bi yere uzun hikaye zaten arabayı alıp daha ilk basışımda araba limp moda girdi (koruma modu) ve çocuğu aradığımda bana dediği tek şey kardeşim dr.ecu benim çok iyi tanıdığım birisi sana söz veriyorum bu durumu düzelticek ve senden tek kuruş para almicak ben bunu duyunca aldım arabayı ankaraya getirdim işte tabiki yolda koruma modunda geldim ve yol bana zehir oldu 110 u geçemedim yakıcağım yakıtın 2 katını yaktım herşeyi geçtim sinir sitres oldum kafayı yedim dedimki ya neyse sözünü aldık nasılsa düzelicek arabayı ankaraya getirdiimde özen oto murat abinin oraya götürdüm arabanın sıfır diye aldığım turbosu dağılmak üzere olduğnu gördüm naha neler var tabiki herşeyi sıfırladım turboyu sfırladım bana bronz diye sıfır diye satılan arabayı baskı kaçırıyo diye açtığımızda bronzu bırakın orjinal baskının resmen yandığını gördüm neyse o bu derken arabaya ciddi emek ve para harcadım her şeye rağmen düzelmedi araba özgün abiyi aradım herşey bittikten sonra 2-3 gün içerisinde ankaraya gelicğini ve bakıcağını söyledi dediği gibi oldu 2 gün aralıksız beklememe gece gündüz tabiki sıra bana geldi ve istanbula dönmesine tam 1-2 saat kala arabaya yazılım yazdı tekrardan ve durumu düzeltemedi malesef ve daha sonra bana durumu düzelticeğine söz verdi o gün bu gündür malesef sorun bende ne zman ankaraya gelip gittiğini bilmediğim için aracım hala aynı durumda haaa şuda var tabiki ben bu arada herkese rest çekip başka yere yazılım için bıraktım denedim elimden geleni yaptım ama istanbula gitmem gerektiğini söylediler bana malesef bende istanbula gidebilicek birisi değilim zaman olarak şimdi arabamda 76 lık krom boru gt2260vk turbo standart enjektörleri var maf sensörünü sıfır taktık intercooler kaçakları vardı halloldu şimdi benim sorumun artık herkes biliyo 2-3-4-5-6.viteslerde araba normal hızlarda giderken 0.5 barı geçtikten sonra tak koruma moduna alması ve oldukça geç dolması bunu neden söyliyorum dou ve bi çok bu işi yapan insandan aldığım bilgiye göre tamamen aracın erken dolmaması ve korumaya alması dışında en ufak problemim yok aracım 2.0 barda gayet güzel yürüyo tek sorun aracı basmadan kullanmak oldukça sinir bozucu asıl soru şu :
benim aracımın daha erken dolması ve koruma moduna almaması için şu durumda ne yapmalıyım küçücük bi şeyle hallolabilicek bişi mi yoksa mecbur tekrardan yazılım mı yapılması gerekir ?
abi tahmini kaç bin devirde dolar ve biliyosun limp mod olayı var onuda çözermi