User Tag List

Sayfa 7/9 İlkİlk ... 56789 SonSon
159 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: yazılım-chip veya power box takıpta sorun yaşayanlar buraya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Programdan yakıt basıncını arttıramadığım araçlara yazılımla beraber takarım..

Bende Programdan arttırılabiliyorken Powerbox kullanılmasını önermedim, önermem..
    program ile yakıt basıncı arttırılabilen ve arttırılamayan arabalar hangileri? merak ettim. mesela megane DCi, golf TDi, focus TDCi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklisin dogru peki soyle bisiy sunucam saana
    alientech in unitesini aliosun powergate diye aracini destekliyorsa programcin bunu sana yapip veriyor sende 3 farkli sekilde harita atabiliYorsun 3 ayri harita yani istediginde direk obd den onu at nasil fikir

Kolay yol box tabi hem yazilim hem box sacma ama ya
    Güzel oyuncak, tek araba olan modelleri baya ucuzdu yanlış hatırlamıyorsam. Süper fikir kısaca

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    program ile yakıt basıncı arttırılabilen ve arttırılamayan arabalar hangileri? merak ettim. mesela megane DCi, golf TDi, focus TDCi
    Böyle genelleyemeyiz, işletim sistemi ile alakalı..

misal

MarelliMJD6F-MJD8F
    DelphiDCM3.5-3.2

gibi
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    megane 3'lerin ecusü delphi miydi?

edit: evet delphi ymiş..

peki delphilerde basınç ayarı yapılabiliyor mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başında olsa o basınc değişicekmi ? neden değişicek ? Kaç bar basan kaç bar basan ? sabitmi oraydaki basınc dewamli rolantide ve heryerde sabit öylemi?

Arkadaşım açıklıyayım sana basınc sensorleri herzaman ya geri dönüş Regulatorlerinin üstüne yada yakit hatlarının Geri dönüşü olmayan araçlarda sona takılır rayın en düşük basıncı oradadır çünkü

egerki eski tip mazotlu araçların pompa basıncını arttıtrsan araçlar kara duman atarlar neden? çünkü sabitttir enjektor egzantiriğin istediği kadar açılır o enjektor şuanki sistemlerde püskürtme zamanını açabilirsin kısabilirsin tamamiyle sana kalmış istersek 5 katı basınc basip iseme zamanını azaltarak çok az yakmasını sağlayabiliyoruz enjektorun nasıl çalıştığını biliyorum saol zaten o şekilde çalıştığı için sen DUTY sini kontrol edebiliyorsun düz mantıktır basıcnı yükseltttiğin zaman 3 barda 1 milisaniye açık kaldığında mehmetindedediği gibi 3 gr püskürtüyorsa Basınc çünkü onun 1 ms açık kaldığında 3 bar basınc ile aradan kaçıracağı mazot miktarı bellidir 5 barda ister istemez daha çok kacırıcak

yüksekken barken 1.2 katı daha fazla püskürtücektir amma velakin basınc yüksek olduğundan kapatırkenki harcadığı çektiği akım enjektorun içindeki bobine %0.0002 bile olsa aşınmasını yaşlanmasını sağlayacaktır eski sistemler bu şekilde değil kontrol edilemez saçma sapan şeyler olmuştur doğal olarak basıncı açtığında kara dumana boğulursun yeni tip sistemlerde BENZİNLİ MAZOtlu fark etmez enjektoru kontrol edebiliyorsan mantığı aynıdır KABACA

Yeni sitemlerde Fuel Press stabil değil değişkendir staged seklinde çalışır...
    açıkla kardesım açıkla pompa ve turbo tamır işini hobby olarak yapıyorum ben

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açıkla kardesım açıkla pompa ve turbo tamır işini hobby olarak yapıyorum ben
    Hahahah bence yapma işte sıkıntı orda
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu Alientech Powergate aletinin içine kendi istediğimiz 3 haritayı yükleyebiliyor muyuz ? Birde Türkiye distribütörü hangi firma ?

Edit: Benim aracıma uygun modeli yokmuş galiba ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu Alientech Powergate aletinin içine kendi istediğimiz 3 haritayı yükleyebiliyor muyuz ? Birde Türkiye distribütörü hangi firma ?

Edit: Benim aracıma uygun modeli yokmuş galiba ....

kendin isteyebilirsin en güzeli kendi arabanı tun edern kişiden iste yardımcı olsun sana
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendin isteyebilirsin en güzeli kendi arabanı tun edern kişiden iste yardımcı olsun sana
    Abi aslında ben çok memnunum yazılımdan ama arkamdan gelenler pek memnun olmuyor manuel'de olsa yakıt basıncını kısabilirmiyim onu düşünüyorum ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kafanıza göre üç bes kısılı bı grup kurmussunuz,kanka hesabı,takılın kafanıza göre...mılletle taşşak gecmek ıcın fırsat arıyosunuz aklınızca..koca adamlarsınız su muhabbetlere bıle gırmemıze gerek yoktu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kafanıza göre üç bes kısılı bı grup kurmussunuz,kanka hesabı,takılın kafanıza göre...mılletle taşşak gecmek ıcın fırsat arıyosunuz aklınızca..koca adamlarsınız su muhabbetlere bıle gırmemıze gerek yoktu...
    arkadaşım grup felan kurmadık suanda allahın izniyle türkiyenin en büyük otomobil forum u sayılıyoruz bak biz burayı kesinlikle yardım amaçlı açtık olabilir kardeşim bilmeyebilirsin kimse bil diye zorlayamaz ki ben gayet güzel anlattım özetledim Rc injector firması dünyanın heryerinde olan bir firma bosch firması dünyanın heryerinde kabul olmuş firma bunların söylediklerini açıklıyoruz bak tekrar açıklamak istiyorum sana seni ne atmak ne satmak nede taşak geçmek derdindeyiz sana yanlış olan yada yanlış bilgin olay bişiyde yardım etmek istiyoruz

Araçlar regulatorleri sayesinde belirli bir basınc ile durur rolantide turbo basıncın yükseldikce ya ecu dan yada mekanik olarak turbo basınc ile regulatore uygulanan hava sayesinde basınc yükselir Basit bir mantıktır

evet Ecu proglamlıdır 3000 devirde 6milisaniye işemek için programlıdır ama yakıt basıncı yükselince bu 6ms de püskürttüğü yakıt hem daha fazla hemde daha çok atomize şekilde motora girer olay bundan ibaret
    www.drecu.com

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    umarim 1 hafta sonra banin acildiginda daha mantikli hareketlerle aramizda olursun ....
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 kez Chip deneyimim oldu Seat Cordoba 1.4 TDi aracımda. 20 binde Wimmer-Rst chip uygulattım 115 binde sorunsuz şekilde sattım..

serdarcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    umarim 1 hafta sonra banin acildiginda daha mantikli hareketlerle aramizda olursun ....
    sorması ayıp okuycu olarak bir şeyi merak ettim. turbo27 neden banladınız? fikir tartışması içerisinde konuşma gayet iyi sürüyordu. neden bu tartışmayı kesmışsınız anlamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edilen küfürler yeter de artar diye düşünüyorum
    Golf MKVII 1.6 Tdi

EMRE KAAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar biliyosunuzki ben aracımı izmirden aldım arabayı bana satan kişi arabanın hiç bir sorununun olmadığını söyledi ve ben salaklık edip aracı göstermedim bi yere uzun hikaye zaten arabayı alıp daha ilk basışımda araba limp moda girdi (koruma modu) ve çocuğu aradığımda bana dediği tek şey kardeşim dr.ecu benim çok iyi tanıdığım birisi sana söz veriyorum bu durumu düzelticek ve senden tek kuruş para almicak ben bunu duyunca aldım arabayı ankaraya getirdim işte tabiki yolda koruma modunda geldim ve yol bana zehir oldu 110 u geçemedim yakıcağım yakıtın 2 katını yaktım herşeyi geçtim sinir sitres oldum kafayı yedim dedimki ya neyse sözünü aldık nasılsa düzelicek arabayı ankaraya getirdiimde özen oto murat abinin oraya götürdüm arabanın sıfır diye aldığım turbosu dağılmak üzere olduğnu gördüm naha neler var tabiki herşeyi sıfırladım turboyu sfırladım bana bronz diye sıfır diye satılan arabayı baskı kaçırıyo diye açtığımızda bronzu bırakın orjinal baskının resmen yandığını gördüm neyse o bu derken arabaya ciddi emek ve para harcadım her şeye rağmen düzelmedi araba özgün abiyi aradım herşey bittikten sonra 2-3 gün içerisinde ankaraya gelicğini ve bakıcağını söyledi dediği gibi oldu 2 gün aralıksız beklememe gece gündüz tabiki sıra bana geldi ve istanbula dönmesine tam 1-2 saat kala arabaya yazılım yazdı tekrardan ve durumu düzeltemedi malesef ve daha sonra bana durumu düzelticeğine söz verdi o gün bu gündür malesef sorun bende ne zman ankaraya gelip gittiğini bilmediğim için aracım hala aynı durumda haaa şuda var tabiki ben bu arada herkese rest çekip başka yere yazılım için bıraktım denedim elimden geleni yaptım ama istanbula gitmem gerektiğini söylediler bana malesef bende istanbula gidebilicek birisi değilim zaman olarak şimdi arabamda 76 lık krom boru gt2260vk turbo standart enjektörleri var maf sensörünü sıfır taktık intercooler kaçakları vardı halloldu şimdi benim sorumun artık herkes biliyo 2-3-4-5-6.viteslerde araba normal hızlarda giderken 0.5 barı geçtikten sonra tak koruma moduna alması ve oldukça geç dolması bunu neden söyliyorum dou ve bi çok bu işi yapan insandan aldığım bilgiye göre tamamen aracın erken dolmaması ve korumaya alması dışında en ufak problemim yok aracım 2.0 barda gayet güzel yürüyo tek sorun aracı basmadan kullanmak oldukça sinir bozucu asıl soru şu :

benim aracımın daha erken dolması ve koruma moduna almaması için şu durumda ne yapmalıyım küçücük bi şeyle hallolabilicek bişi mi yoksa mecbur tekrardan yazılım mı yapılması gerekir ?
    küçükken yaramazsın diyolardı artık büyüdüm yarabiliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EMRE KAAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar biliyosunuzki ben aracımı izmirden aldım arabayı bana satan kişi arabanın hiç bir sorununun olmadığını söyledi ve ben salaklık edip aracı göstermedim bi yere uzun hikaye zaten arabayı alıp daha ilk basışımda araba limp moda girdi (koruma modu) ve çocuğu aradığımda bana dediği tek şey kardeşim dr.ecu benim çok iyi tanıdığım birisi sana söz veriyorum bu durumu düzelticek ve senden tek kuruş para almicak ben bunu duyunca aldım arabayı ankaraya getirdim işte tabiki yolda koruma modunda geldim ve yol bana zehir oldu 110 u geçemedim yakıcağım yakıtın 2 katını yaktım herşeyi geçtim sinir sitres oldum kafayı yedim dedimki ya neyse sözünü aldık nasılsa düzelicek arabayı ankaraya getirdiimde özen oto murat abinin oraya götürdüm arabanın sıfır diye aldığım turbosu dağılmak üzere olduğnu gördüm naha neler var tabiki herşeyi sıfırladım turboyu sfırladım bana bronz diye sıfır diye satılan arabayı baskı kaçırıyo diye açtığımızda bronzu bırakın orjinal baskının resmen yandığını gördüm neyse o bu derken arabaya ciddi emek ve para harcadım her şeye rağmen düzelmedi araba özgün abiyi aradım herşey bittikten sonra 2-3 gün içerisinde ankaraya gelicğini ve bakıcağını söyledi dediği gibi oldu 2 gün aralıksız beklememe gece gündüz tabiki sıra bana geldi ve istanbula dönmesine tam 1-2 saat kala arabaya yazılım yazdı tekrardan ve durumu düzeltemedi malesef ve daha sonra bana durumu düzelticeğine söz verdi o gün bu gündür malesef sorun bende ne zman ankaraya gelip gittiğini bilmediğim için aracım hala aynı durumda haaa şuda var tabiki ben bu arada herkese rest çekip başka yere yazılım için bıraktım denedim elimden geleni yaptım ama istanbula gitmem gerektiğini söylediler bana malesef bende istanbula gidebilicek birisi değilim zaman olarak şimdi arabamda 76 lık krom boru gt2260vk turbo standart enjektörleri var maf sensörünü sıfır taktık intercooler kaçakları vardı halloldu şimdi benim sorumun artık herkes biliyo 2-3-4-5-6.viteslerde araba normal hızlarda giderken 0.5 barı geçtikten sonra tak koruma moduna alması ve oldukça geç dolması bunu neden söyliyorum dou ve bi çok bu işi yapan insandan aldığım bilgiye göre tamamen aracın erken dolmaması ve korumaya alması dışında en ufak problemim yok aracım 2.0 barda gayet güzel yürüyo tek sorun aracı basmadan kullanmak oldukça sinir bozucu asıl soru şu :

benim aracımın daha erken dolması ve koruma moduna almaması için şu durumda ne yapmalıyım küçücük bi şeyle hallolabilicek bişi mi yoksa mecbur tekrardan yazılım mı yapılması gerekir ?
    Farklı bir wastgate ile bu sorunu aştım ben, dolabileceği en alt devirde dolduruyor, 2-2.2 bar gibi cont. yürürsün..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

EMRE KAAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi tahmini kaç bin devirde dolar ve biliyosun limp mod olayı var onuda çözermi
    küçükken yaramazsın diyolardı artık büyüdüm yarabiliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EMRE KAAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi tahmini kaç bin devirde dolar ve biliyosun limp mod olayı var onuda çözermi
    Ben bu şekilde çözdüm.. Yaptığım Bir sürü araba var piyasada bu sorunu yaşamıyorlar..

Takılan turbo ile alakalı ne zaman dolacağı..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)