User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: astra 1.3 debriyaj problemi?

burak_skry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

astra 1.3 debriyaj problemi?

herkese selamlar.aracımın debriyaj kavramasıyla ilgili problemi var herşey 3 hafta önce sıkışık bir otoparktan geri geri çıkmaya çalışırken oldu sanırım.otopark içerisinde trafik sıkışınca meğilli bir yolda bir kaç dakika debriyaj gaz kombinasyonunda geri viteste bekledim bu sırada klima açıktı araba baya zorlandı sanırım bi süre sonra yanık kokusuyla beraber kaputtan duman yükselmeye başladı o dakikadan sonrada debriyajın kavraması değişti pedal acayip yumuşadı ve kalkış sırasında hantallaşmalar başladı en son geçen gün yokuş bir yolda aracı vitese takıp park ettim ve el frenini çekmedim araba kaymaya başladı.o günden beri aklıma debriyaj baskı balatasının bitmiş olucağı geliyor başkada bişey olduğunu sanmıyorum birde sizlere sorayım dedim.araç 150bine yakın kmde baskı balata volan rulman hepsi geçen sene değişmişti serviste.şimdi böyle bir olaydan dolayı baskı balatam bitmiş olabilirmi.olay sırasında meydana gelen yanık kokusuda bir kaçgün araçtan çıkmamıştı sizce sorun nedir arkadaşlar?

maskaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    değişeli kaç km oldu ?
    Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baskı yüzeyi yanmış muhtemelen. dumanları gördüysen balata da zarar görmüştür.. yeni bir baskı balata seti gözüküyor sana
    RACE WERKS

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç kompresyon kaçırıyor olabilir. aracın viteste kayma şekli sürekli aynı hızdamı yoksa bir tık gibip 2-3 saniye bekleyip bir tık gitmesi....... gibimi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maskaran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    değişeli kaç km oldu ?
    valla tam hatırlamıyorum ama 20 bin anca olmuştur bir seneye bikaç ay geçti daha .

Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baskı yüzeyi yanmış muhtemelen. dumanları gördüysen balata da zarar görmüştür.. yeni bir baskı balata seti gözüküyor sana

park halinde araç ufak bi meğilde bile kayma yapıyor el freni çekik değilse artı debriyaş acayip yumuşak sanki boşa basıyorum pedala artı kalkışlar çok hantallaştı.baskı balata çok değişmesine razıyımda inşallah ekstra bişey yoktur volanın da değişmesi gerekiyorumu acaba asıl piyango o zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    volanın bozulacağını sanmıyorum
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wrcsinan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç kompresyon kaçırıyor olabilir. aracın viteste kayma şekli sürekli aynı hızdamı yoksa bir tık gibip 2-3 saniye bekleyip bir tık gitmesi....... gibimi
    valla soruyu tam olarak anlamadım çok fazla test etme şansımda olmadı açıkçası pazardan pazara biniyorum arabaya bu hafta iyice bi test edicem sonra servis yolunu tutucaz heralde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    volana kolay kolay bişey olmaz olsa bile temizlenir. volan çatlamadığı sürece kolay kolay değişmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burak_skry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla soruyu tam olarak anlamadım çok fazla test etme şansımda olmadı açıkçası pazardan pazara biniyorum arabaya bu hafta iyice bi test edicem sonra servis yolunu tutucaz heralde
    şöyle sorayim araç kaymaya başladığı zaman hiç kesintisiz öyle gidiyormu, yoksa durup durupmu kayıyor yani 3-4 saniye durup 1-2 saniye kayıyor 3-4 saniye durup 1-2 saniye kayıyor böle devam ediyormu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi anladım soruyu güzel soru ilk fırsatta kontrol edicem dediğim gibi çok binemiyorum bu aralar ilk fırsatta bütün denemeleri yapıcam konuyla ilgili şuan sadece debriyajın basılınca verdiği hissiyat ve hafif kayma bende bu soru işaretlerini uyandırdı.volan geçen sene değişti rulman bilya ne varsa dağıldığı için. asıl maliyetli parça oydu diye korkuttu beni değişicek düşüncesi en azından ondan yırttık şimdilik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hafta sonu deneme fırsatı buldum araba dediğiniz gibi 2-3 saniye aralıklarla salıyor kendini artı vites değiştirirken debriyaj çok yumuşak geliyor ayağa kalkışlarda da debriyaj çok aşağıda kavriyor az kaçırdığın zaman pedalı titreyip stop edicekmiş gibi olur araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astra'ların yük durumunda(kişi sayısı fazlayken, yük varken veya klima açıkken) geri geri çıkış esnasında inanılmaz zorlandığını biliyorum , balataya motora binen yük inanılmaz...Pedal yumuşaması baskının bitebileceğinin işaretidir bana göre
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim vites geçişlerimde bariz hızlanma sorun oluyor, 4-5.viteslerde debriyajdan ayağımı çektiğimde stop etmiyor benim aracımdaki gibi olduysa bence değiştirmek gerekir, volanda taşlanır temizlenir.. Bende dik yokuşta geri geri çıkmak zorunda kalmıştım ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en kısa zamanda servise gidip kontrol ettiricem kısmet olursa araçta yük yoktu ama klima açıktı bide tam yokuşta kalınca geri geri çıkarken arkadaki arabayı beklemek zorunda kaldım otoparkta kaputun altında dumanlar çıktığını gördüm çok şiddetli plastik kokusu bikaçgün çıkmadı zaten arabadan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burak_skry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hafta sonu deneme fırsatı buldum araba dediğiniz gibi 2-3 saniye aralıklarla salıyor kendini artı vites değiştirirken debriyaj çok yumuşak geliyor ayağa kalkışlarda da debriyaj çok aşağıda kavriyor az kaçırdığın zaman pedalı titreyip stop edicekmiş gibi olur araç.
    Hocam zannimca sorun debriyajdan degil. muhtemelen aracın kompresyon kaçırıyor. Segman gerekebilir. Basıma gelenlerden biliyorum. Debriyaj kaçırmaları sürekli oluyor. Motor kompresyon kaçırmaları aralıklı oluyor ikisinizde yasadım. Muhtemelen söylediğiniz olayda araca hararet yaptırdınız. Siz iyi bir ustaya gösterin aracı burda genede ne dersek boş.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)