Dik pozisyonda duran intercoolerda turbodan çıkan ve emmeye giren borular daha kısa oluyor, fiestadaki yatay konumlandırılan intercooler montajında daha uzun borular kullanılıyor bu durumda iki cooler montajı arasında performans açısından artılar eksiler oluyor mu acaba bilgi sahibi arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor ?
█35 DVY 28
Uzun tutulan boruların çapları dar tutulduğunda aradaki fark biraz minimize oluyor.
Ben uzun olan boruyu 40mm lik diğer kısa olan boruyu 45mm lik kullandım ve yazılım güncellemesinin ardından lag yaşamıyorum, herhangi bir sıkıntı yok yani.
Yatay ve altta olan cooler bence daha iyi soğuyor ve dik olandaki kısa boru avantajını daha iyi soğuma ile tölere ediyor, diye düşünüyorum..
yatay konumlandırılanın boru uzunluğu ve dikeyın neredeyse iki katı belkide daha fazla. farzedelimki iki katı. 45lik boru 22lik olması lazımki borudaki hacimler bir olsunöylede birşey olamayacağından kısaca dikey cooler herzaman daha erken gelir. Lakin yatay olan coolerın hacmide önemli.
dikey olan 1.6hdi coolerı 3.2 1.4hdi ın 2.8 gibi hatırlıyorum. yatay coolerda 2-2.5lt olmalıki borudaki hacmi tolere edebilsin.
e yatay coolerıda ufak koyunca soğutma hacmi azalacak ve coolerdan sonra emmeye gidene kadar tekrar bi miktar sıcaklık artışı olacak.
Eğer imkan varsa dikey cooler bence daha iyi.
Yakıtım sürekli sıkıştırdığım için arttınormal kullanımda daha az bile yakabilir belki..
Genel mantıktan bahsettim sadece, zaten benim dik konumlandırmam mümkün değilAlta koyduğum coolerda zaten büyük bi cooler değil o yüzden şimdilik coolerdan sonraki performanstan memnunum ve turbom hemen hemen aynı devirlerde geliyor..
Peugeot ve citroendeki uygulamalarda dikey duran cooler var yani iki çıkış aynı taraftan, fiestada ise yatay yani coolerın iki ucunda ayrı ayrı çıkışlar mevcut.
Bu arada benim aracımda fiesta yatay kullanılan intercoolerı kullanıcam, umarım bahsedilen gecikmeleri yaşamam.
█35 DVY 28
Oncelikler araclariniza masallah 18 sn olayindan sonra bugun bende bos bir yola denk gelip 40-140 denemk istedim onume arac ciktigi icin 120 de biraktim 12 sn gorunuyor isteyene whatsappla video gonderebilirim
Arac stock 90 lik getz
2012 BMW F30 320d 40-140 km/h acceleration - YouTube
F30 320D de 12 sn civarında yapmış 40-140'ı ama ?
Videoyu dikkatli izlersen 4.sn de 40 da baslayip 12.sn de 120 de bitiyor yani 8 saniye benden 4 saniye hizli dedigim gibi elimde video var bugun yarim yamalak cekebildim bir iddiam yok tamamen merak edip denedim
Haha denemek isteyen sen oldugun icin gel kanka antep e deneyelimama bu saniye olayini anlamadim ben senin arabanin suresi ne 40-140 ?
Mesaj kutun dolu sana videoyu gondereyim izle bi bakalim surelerden pek anlamiyorum yanda bir arac olmali![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)