Beyler yazilimli yazilimsiz ortalama yakit tuketiminizi yazarmisiniz ?
Printable View
Beyler yazilimli yazilimsiz ortalama yakit tuketiminizi yazarmisiniz ?
komple sıfırlanmış herşeyiyle yenilenmiş motor
hybrit bullit pal
big enjektör
yazılım
5 yaprak broz
2,2 bar basınç
vs diğer tüm işlemler
çok az şehir içi olmak kaydıyla (100-150 km )
120-130 ortalama hız
1 depo 850 km
sizin baya iyimiş ben 100 tl lik mazot ile 300 km zor gidiyorum
K03 Enjektör falan uzun yolda 22 kuruş litre olarak 4.1 falan dı galiba
Beyler izmirici yazilimi orjinale cevirmek istiyorum. Varmidir yardimci olabilecek ?
GT1749 vs. takan arkadaşlar araçlarında basınç nasıl açıyor? Wastegate ten somun mu sıkıyorsunuz yoksa manuel boost controller ile mi açıyorsunuz? Orj. wastegate kaç bara kadar dayanabiliyor?
Sevgili dostlar normalde aracim hararet olarak ortaya bile gelmezdi hep düşük çalışırdı bugun otobanda asildim ve sehirici cok dur kalka kaldım. Ortayi cok hafif gecti tekrar ortaya döndü.ilk olduğu icin termostat conta vs suphelenmelimiyi ?
Dun koydugum su bugun tamamen bitince radyatörün kacirdigindan şüphelendim pazartesi götüreceğim arabayi kullanmadım bile. Değiştirirken termostatida sifirlarim
Yarıyı çok az geçmesi sıkıştırma ve trafikte normal özellikle sıcak günlerde, bence degiştirmene gerek yok ama su eksiltmesi tabiki sıkıntı.
Günaydınlar. Benim araçta conta yanık çıktı malesef. Fehmi Tekin kardeşimle hazır açmışken turboyuda FE-KA ' ya gönderip hybridleyelim dedik. Tabi cooler ve yine açmışken trigeri de değiştirmeye karar verdik.
Arkadaşlar, biraz sosyal mesaj gibi olacak ama çok sinirlendiğim bir mevzuyu birkaç saat aradan sonra sakince ifade etmeye çalışacağım;
Bu akşam 21-21:30 civarı TEM Kozyatağı yönü Ataşehir bağlantı yolu altında bir tane kırmızı 1.7 Corsa karanlıkta gazlamasıyla köprü altını duman altı bırakıp gidiyordu, ben geride olduğum için direk etkilenmedim ama insanlar panikle frene basmalar, sağa-sola kaçışmalar vs epey sorun yaşadı. Ben de açıkçası epey sinirlendim ve yetişip kovalamaya başladım 3 harf 2 rakamlı standart fontlu plakalı, görseli standart bir corsa, tır tır egzoz sesi geliyor ama dandik 1.6 156 hp'lik C180'le ne hikmetse yarım gazla tampondan ayrılmadan gidebiliyordum. Yaktım uzunları, elimi de kornaya koydum çekmedim ama arkadaş durmadı. Çekinmeden söylemeliyim ki epey sövdüm, son anda Bostancı sapağına kırıp önümden kaçtı. Beni tanıyanlar bilir ben şiddet yanlısı bir insan değilim, biri beni kovalasa günümüz şartlarında ben de durmam ama dursaydı neye sebebiyet verdiğini camdan cama anlatıp devam etmek niyetindeydim.
Hayır 300-400 HP olsa anlayacağım, dumanla gidiyor falan da taş çatlasın 100-110 HP falandı heralde o kiloyla o kadar gidebildiğine göre. Uzayıp gidebilse o kadar duman yoğunluğu bırakmaz hiç değilse. :D Benzer tarzda kullanan, karanlıkta yolların da kalabalık olduğu yerlerde aynı duruma düşmemiş olup farkında olmadan gazlayan arkadaşlar varsa bir durup düşünün derim.
Bu makas atmak, rolling yapmaktan da tehlikeli bir durum, görüş mesafesinin o araç gaza bastığı sürece yer yer 0'a kadar indiği bir ortam oluşuyor. 10 HP eksik olsun dumansız olsun arabalarınız
size sonuna kadar katılıyorum @TarikS
bende bi corsa sürücüsü olarak sizin gibi düşünüyorum.benim aracımda da yazılım var enjektör var ama hiç bi zaman için şehir içinde dip gaz yapıp duman atarak gazlamam aslında dogru kullanılsa bu dumanı çokta fazla farkedilmez ama işte bilinçsiz sürücülere de yapacak bişey yok ne diyim umarım daha da bilinçleniriz toplum olarak
@TarikS arabanin tek sevmedigim yani bu haklisiniz kesinlikle bazilari sadece duman icin merdiven alti yazilim yaptiriyor nesini seviyorlar anlamadim arabanin arkasinin siyah olmasi hayattan sogutuyor benimki o kadar dumanli degil çevre etkenini göz önünde bulundurarak bu aracı satmayı düşündüm ancak günümüz koşullarında benzinli araca binilmiyor malesef
Sırf bu yüzden araabamı 3 cm basmaya çekiniyorum ***** kitle gibi algılanmak istemediğim için. İnsanları o koku ve kirle huzursuz etmeye de hakkı yok kimsenin korkutmaya da, çok mu seviyorsun o zaman gece 4 5 gibi çık bomboş yerde yap yapıyorsan trafik için de öyle saçma bir hareket olmamalı. Bundan zevk alınmasını anlamakta çok zor sanırım...
herifler sırf duman çıksın diye basıyorlar
Elimde hks nin replika bloeoff u var kimse yanasmiyor montaja yardimci olabilcek varmi istanbulda :)
ankara icin hibrid turbo tavsiyesi ariyorum, eskisi ses yapmaya basladi
Elimdeki varex bozuldu ona masraf etmek yerine daha iyi birsey yaptirmayi dusunuyorum istanbul ici son susturucuya varex yapabilcek tanidigi olan varmidir avrupa oncelik fiyat olarak cok abarti olmamak sarti ile :) arac 1.7 dti
Ufakdan hort olsun, bugun yeni aldigim 1.7 ile baska bir arkadasin 1.7 si ile denedik.
Benim arac hibrit,kesicisiz soft yazilim,buyuk emme,egr westage iptali,sacma salak ortadan boruyla ayirdiklari vanali bi eksoz var.
Arkadasimin aracinda, kesicili soft yazilim,duz boru egr westgate iptali var bildigimiz kadariyla ama hibrit yok kesinlikle.
Sorum su bugun deenedigimiz bildigimiz bana 1 bucuk 2 boy kadar ayirdi.
Benim aklima takilan burda anormal bi durum soz konusu sebebi acaba nedir? Aklimi kurcalayanlar,
Benim eksoz acaba araci sikiyormu? Kapaliyken direk orjinal eksozdan cikis yapiyor acikken eski usul ortadan bir eksozla boruyla atiyor yani.
Kesicisiz yazilim olmasi araci etkilermi bu kadar?
Son olarak bir onceki corsamin yazilimini veya bu denedigim arkadasimdaki yazilim benim aracima kopyalabilirmiyim. Simdiden tesekkurler..
Edit, hibrit akdeniz turbo yapimi
Öncelikle aracınızın basıncını sanayi tipi saatle takip etmenizi öneririm.
Basınç kaçağınız varsa geri düşmeniz geçilmeniz normal öncelikle bunları kontrol etmekte fayda var.
Sonrasında aracınızın durumunu görmek için cihaza bağlayıp bakın arıza kodu varsa onarımlarını gerçekleştirn.
Yazılım kopyalama olayı basit. Yazılımcınıza rica da bulunun uygun ücret karşılığı yapar.
Benim de merak ettiğim bir konu var.
DTİ İlk yüklü turbo aracım şuan. Hep atmosferik kullandım olaya çok yabancıyım.
Dipgazda 2.5+ barları gördüm intercooleri fırlattı :D
Kırılır vs dediler wastegate'den 1.5 bar'a çektik
İnstası olanlar şöyle bakabilir ; Instagram
Büyük enjektör , insignia turbo , pasaoğlu yazılım vs 1.5 bar'a kısık kullanıyorum şuan.
Basıncı sağlıklı ölçebilmek için sanayi tipi saat taktık .
Araç hızlanırken gaza çok yüklenmedikçe en fazla 0,5 bara kadar çıkıyor sonra kendisi aynı gazda bile olsa direkt 0'a düşüyor.
Kaçak var onun farkındayım da bu kadar kesebildiler , kelepçelerden kaçırıyor hep.
Birinci sorum günlük kullanımda bu basınç kayıpları bana yakıt olarak geri dönüyor mudur? (turbo 2500 civarı dolmaya başlıyor şuan)
İkinci sorum bu basınç kayıplarını nasıl önleyebilirim.
Önerilere de açığım.
Enjektor hakkında yardımcı olabilecek var mı
https://i.hizliresim.com/PDYLdO.jpg
Kelepçeler bunlar.
Artık fırlatmıyor ama aralarından sürekli hava üflüyor , normal mi bilemedim.
Basınç sabit hızla giderken gazlamadığım müddetçe hep sıfıra düşüyor.
Az da olsa basınç altında olması gerek gibi geliyor mantıklı gelmedi
Bu arada ne kadar basınca dayanabiliyor? 2.5 bar da kırılabilir dediler günlük kullanım... Geri açmalı mıyım kararsızım...
Yazılım aşırı zengin ayarlı şuanda. Rölantide bile duman atıyor.
Arkadaslar abiler konu kalabaligi olmamasi acisindan buraya yaziyorumbir konuda yardiminiza ihtiyacim var 1.7 dti aracimla uzun yol yapmaya karar verdim vermez olaydim dedirtti memlekete donuste 50 km kala aracimin ici birden mazot koktu ve motor teklemeye basladi ilk asamada yere bir miktar mazot dokuldu sonra aracin butun suyu yere indi neyse bir kac ustaya motoru gosterdik pompaya falan bakildi enjektore bakildi bunlari yasatmicak bir sorun oldugu gorundu ve motor icini actik 2 silindir odasinin yakmadigini gorduk ve bugun rektefiye karari aldik ve motoru indirecegiz bazi kisiler motor al daha masrafsiz olur dedi bir kac cikmaciya gittigimde onlar bile isin sansa kaldigini garanti veremiyeceklerini motor yapmami onerdiklerini soylediler bizde bugun itibariyle motor yapmaya karar verdik rektefiyeci 3-4 arasi tutacagini motorcuyla birlikte 5-6 olacagini soyledi sizlere sorum daha once bir araca motor yapmadim kisacasi neyin nasil oldugunu olacagi nelere dikkat edecegimi bilmiyorum ozellikle 1.7 gibi bir hassas aracta 5-6 bin harcayip tekrar sorun yasamak uzer sizlerce nelere dikkat edilmeli ve acmisken sunuda yap diyeceginiz bir sey varmidir. Tesekkurler yazim hatasi var ise affola telefondan yaziyorum
Ben 1.7dti ın motorunun hassas olduğunu düşünmüyorum.
Hassas olan motor dışında ki parçalar. Mazot beyni, enjektör va. Gibi.
Üstadlar yazar gerçi
Ankara da olsanız çıkma motor rahat bulunuyor. Arkadaşın dediği gibi hassas bir motor değil sadece düzgün toplanması lazım her motor gibi.
5-6 lira harcamaktansa temiz çıkma motor olabilir daha az maaliyetli. Ama işte şans işi evveliyatı nasıl kim nasıl baktı ne kadar kullandı o motoru.
İçim rahat olsun derseniz kendiniz yaptırmanız.
Aracim 2003 1.7 dti 185 binde daha once 10x40 koyulmus yag degisim suresi geldi hangi yagi tercih ermeyelim 10-40 mi olmali gene? Hibrit,emme genis egr westgate iptal kesicisiz soft yazilim var.
valla bişey diyim mi sana ucuz etin yahnisi diye bi tabir vardır ha o misal ,hakkıyla bi 1,7 dti motor toplamanın maliyeti 12-13 bin arası ben a,z ye komple motor yaptırdım ama hiç bir parçasını çakma çıkma çukma malzeme kullanmadık her şey oem servisten alındı ve hakkıyla bir işçilik yapıldı sonuç olarak çok memnuum saat gibi maşallah
her hafta işim geregi bursa çanakkale ezine ezine bursa gidip geliyrum yaklaşı 800-900 km yol yapıyorum hiçbir sorunum ve sıkıtnım yok
bu arada oem turboma fe ka tarafından gtx hybrit yapıldı big enjektör ecutech yazılım 1,7 bar basınçla kullanıyorum
motorum güney servis tarafından eyüpcan ve günay tarafından titizlikle yapıldı
buradan da onlara teşekkür ediyorum
kalsaglıcakla
Abi oncelikle cevap icin tesekkur ederim ancak actik benim motor genel kondisyon olarak iyi turbom iyi krank im iyi ekzantirikler iyi durumda degismesine gerek yok anliyacaginiz digerlerini degistirsek masraftan baska birsey yaratmiyacak 4 piston degiscek motor komple rektefiye gorup parcalar temizlencek sorunumuz yag rekoru patlamis oda pistonlara vs zarar vermis uyduruk sekilde olmamasi icin bekletiyorum sanayiden cikmiyorum aceleye getirmemeye calisiyorum mesela suan 10 gun oldu tam sadece soktuk ve temizledik