var mı yorumun :)
Printable View
pek bişey anlamadım.
ben kendi verilerimi elm327 den takip ediyorum.
rolantide 6,5-7 okuyan maf egr contalanınca 11-11,5 okuyor
https://i.hizliresim.com/kON0n9.jpg
Hava sevk ayarı ile ölçülen hava sevk arasında devir arttıkça fark artıyor şuan. Eski turbo ile yeni turbo arasında büyüklük farklı olduğu için bu durum oluştuğunu düşünüyorum ama tabi ben bu konuda uzman olan biri değilim. Ama yetkili servisin dediği ki genelde modifiyeli citroenlere bakan tek servis diyebilirim. Yazılımın loglanarak o log'a göre yapılması yönünde. MAF haritasının düzenlemesi gerektiğini söyledi. Zaten İngiltere'deki elemanda uzun denemeler sonucu doğru ayarı tutturdum diyordu.
aracımdan çıkanda pozisyon sensörü vardı evet. TD02 idi üzerindeki turbo. mevcut takılan turbo VNT'li yani yine pozisyon sensörlü GTD1244vz modeli. sensör altta kalıyor bunlardan ondan fotolarda görünmemiş olabilir. aslında sizin alıntıladığınız problemi çözdüm fakat şuan VNT ayarı tam değil ve araba ara ara kesinti yaşatıyor sabit devirde kullanımlarda. Tam gazda bir problem yok şuan 1.8 bar'a kadar basıyor.
daha çözemedik :) bugun gittimya fakat yoktu uzaktan destek olmaya calisti fakat olmadi yine. yarin tekrar gidecegim.
valla tapagaz gidiste problem yok 1.8 bar peak ile yuruyor hissiyat cok guzel. hissiyat diyorum daha dyno yapmadik yani guc belli degil ama 2'yi bitirene kadar sariyor dip gazda. ama iste sabit gazdaki bu kesilmeler sehir ici kullanimda cok rahatsiz edici. ingilteredeki eleman bosuna 150 deneme ile yaptim dememis :)
HDi cılar buraya :D ile bugün kesilme problemini çözdük fakat araç dip gazda bir süre kalınca P0100 hatası veriyor ve aracı kesiyor. yazılımdan 1.9 bar ayarlamasına rağmen araç 2 bar üzerine çıkmaya çalışıyor ve 2 bar'a ulaşınca arıza veriyor.
Şimdi VNT üzerinden manuel ayar kısman lazım dedi fakat VNT'yi kontrol ettiğimde ben şahsen bir kısma yeri göremedim. Bu GTD1244VZ konusunda tecrübeli olanlar varsa beklerim konuya :D yada durumla ilgili başka fikri olan varsa :D
Şu hdi ile uğraşmak yerine bi tdi ile uğraşsan şu an 250 hp idin :D
amacım 250 hp yapmak olsa zaten benzinli alırım :D şehir için keyifli kullanımlık bir araba yapmak idi derdim ama yazılım olayı çözülemedi. Saolsun ingilteredeki arkadaş da para derdinde sadece en ufak bir tüyo vermiyor bana ver parayı ben yazarım başka kimse yazamaz diyor :D
maalesef bu turbonun vnt sinde WG gibi dis ve ayar yok. aktuator un baglanti yerinde sadece bir ayar bolumu var ama suan en kisikta olmasina ragmen araba 2 bar uzerine cikmaya calisiyor. Özgün 1.9 ayarladım demisti en son.
o en kısıkta değildir. Vnt en kapalı haldedir. Bi fotosunu atar mısın?
birde 2 bardan kastın atmosfer basıncı dahil mi hariç mi?
2 bar dedigim boost göstergesinde gördüğum basınç
vnt ayari sadece su asagidaki vidalardan yapiliyor.
https://i.hizliresim.com/g6LzBN.jpg
@Aranel Ciryatan
Bende ds3 dizel kervanına katıldım :D
Sizden bol bol yardım alacagım paslasırız :D 1 haftalık yogun bir tempomuz var araç ile ilgili biz ilk once dıs odaklı davrandık
nasip olursa coolerı orj bırakıp bırseyler yapacagım motora ılerleyen zamanlarda
Şımdılık ;
jantlardan bıraz kılo atıp , aero yu ıyılestırıyoruz :)
Ufak bi teaser vereyim de kendı konusunda herşeyi paylaşacağım
https://i.hizliresim.com/9NpgE9.jpg
varmı bir gelişme
@B.Koçer hayırlı olsun
eyvallah...
Ümit bey ile görüştüm. sağolsun getir yapalım demedi hemen durumu anlattı. OBD'den yazılmayan araba için VNT ayarı yapmak çok zor dedi. Kişisel tavsiye olarak orijinal turboya dönüp ona hibrid yapmamı önerdi.
Bu işe girişmeden önce keşke yazılım olayını daha iyi netleştirseymişim. Şimdi eski turboya dönmek istesem resmen 2 katı masraf.
Obd ile vnt ayarı alakası çok saçma bence.
Keza obd den de okusan, beyni açıp bdm de yapsan tricore da yapsan her koşulda (aynı arabadan bahsettiğimiz sürece) aynı haritalarla oynanacak.
anladığım araç yapılır,ama işçiliği zor ve külfetli diye kimse girişmek istemiyormu.
edc17c10 var benim aracta buda obd ile olmuyormus. dedigin gibi zahmet istiyor. ecutuned ile gorusmustum o donem o yapamam dedi, ecufast custom yapmiyorum dedi, Özgün yaparım dedi ama ilk yazılın 22.03.2018 de yapilmış şimdi faturama baktım. açıkçası yaparım demese hiç girişmeyecektim bu işe hybrid yapacaktım.
OBD den yapılsa dosyayı yükler yola çıkar. Log alır aldığı veriye göre yine yol üzerindeyken ayarını yapar. Kenara çekip dosyayı yükler.
Ama obd den olmayınca dosya oku ayarla yaz test et aldığın veriye göre tekrar beyni sök yaz filan çok meşakatli.
Yapılacak en mantıklı şey turboyu söküp vnt ayarını makinada yaptırıp satmak. Orjinal turboyuda hibritler yola devam edersin denildiği gibi...
ew10 406 emme-kelebek-dereceli-header-remus girişmiştik.onunda beyin sökülerek yazılımı yapılmıştı dynoda.baya meşakatli ve zaman istiyen bir işti.tak sök,tak sök.demekki bu iş yazılımcıya göre değişiyor.
yani olmuyor değil.oluyor uğraşmak istemiyorlar.
o zaman 1 soru sizlere
biz 2 tane 1.6crdi vengayız.yazılım için bizimde beyinler söküldü(edc17).diğer arkadaşın bir kaç sorunu oldu.yazılımı, güncelleme gerekti,bizim bir kaç isteğimiz oldu.bu sefer araca obd den bağlandı ve güncellemeleri yaptı.
tabi meraktan sordum ilk söküldüde,şimdi obd den nasıl yüklüyorsun diye.beyindeki kilidi açtım demişti.bu tarz bir muhabbet @Aranel Ciryatan içinde uygulanamazmı???
son cagre eger alternatif cozum bulamazsam bendeki turboyu alip orijinal turboyu hybrid yapcak kafa kafaya el sıkışacak birini bulmaya çalışıcam. sifir turbo aldik kullanamioz :)