doğrudur bnmki stock henüz :) yalıtım ağırlığı ciddi sekilde arttırıyor diye biliyorum, drag için hazırlanan araçlarda yalıtımın sökülmesiyle 100 kg civarı bir kazanç oluyor, ek yalıtım da bir 50 kg civarı arttırır tahminen
Printable View
Ben 30.000 km dir kullanıyorum her 10.000 de bir değiştirerek, üstelik yazılımlı benim araba stockta değil ve pek nadir ekonomik kullanırım.
Hiç bir sıkıntı yok. Bazı servisler de mobil 1 0w-40 kullanıyor zaten.
Araçlarınıza özellikle kışın boşu boşuna 10w koymayın 0w de de eksiltme olmuyor bakımlarını aksatmassanız. 0w soğukken turbonun cabuk yağlanmasınıda sağlar 10w a göre + daha az tüketirsiniz daha ince yağ olduğundan ötürü.
Ya aslında ben çok devir çevirmeyen bütün motorlarda 0w-40 kullanıyorum.
Annemin arabası civic, onda da 0w-40 kullanıyorum, bi sıkıntısı yok yani :)
Ha 5w de koyarsın 10w de size kalmış, ben 0w kullanıyorum. Servislerde 10w-40 kullanıyor genelde.
0w koymak daha mantıklı çünkü daha ince yağ. İnce yağ = daha az sürtünme = daha az yakıt tüketimi. Ama kağıt üstünde bu şekilde, pratikte ne kadar yansır orasını bilmem.
Üreticiler kitapçıklarında özellikle belirli bir viskozite aralığında kullanın demiyorsa 0w-40 da bir problem yaratmaz.
Dipnot: Meganeler için konuşuyorum, 1.5 dci : xw-30 kullanmayın. Ben turboyu kucakladım 30 yağda uzun süreli gazlarsanız ısınıyor ve turboyu cortlatabiliyor. Ben arabam stockken turbom bozuldu o yağdan.
Hava şartlarına göre sae tablosu var
Ama 35 derece sıcakta 2 saat dip gaz gidince 5w-30 yağ ile turbo arasına kara kedi girdi :hehe:
uzunlara xenon takan var mı ya? direk takılıyor mu yoksa törpüleme falan gerekiyor mu ampülün oturması için?
Bu aralar bir sanssizliktir gidiyor. Gecen carsamba bana park halindeyken vurmuslar, dun de pederin arabayi boydan boya cizmisler. Ben servise verdim halloldu da, diger aracin cizigini nasil halledelim sizce? Yani meguiars a veririm buyuk ihtimalle, sizce hangi urunleri kullansinlar? Cizik tirnaga geliyor, keskinligini biraz yumusatmak istiyorum. Allah'tan araba beyazda fazla belli olmayacak.
tırnağa geliyorsa tek yolu rötüş kalemi ile nokta rötüş+zımpara+polishing.Sivriliğini almak istiyorsanız ya kalın aşındırıcı uygulatın(205 gibi) yada oraya çok dolgu yapacak ürün kullandırtın.SRP'nin dolgu özelliği idare eder elbette iyileri vardır.Araştırmak gerek.