neothenew Nickli Üyeden Alıntı
Selam, ben 9 aydir kullaniyorum araci. Agirlikli olarak ise giderken 10 km TEM, 5 km de levent buyukdere caddesi sehir ici trafiginde suruyorum. Bu sartlar altinda ortalama tuketim 8.6 lt/100 km civarinda gidip geliyor. Tabii sabahlari tem kopru yolunda agir trafik oldugunu da belirteyim. Yaz doneminde trafik olmadiginda 8.0-8.2 civarindaydi tuketim ortalamasi. Uzun yolda sabit suratte ekonomik sayilabilir tuketimi, 120-130 km sabitte 6,5 litre civarinda tuketiyor. 90-100e sabitlerim, hic sıkılmam kagni gibi gitmekten derseniz bu tuketim 5,5 lt/100 km seviyesine filan indirilebiliyor.
Motor kucuk hacimli turboya gore devir cevirmeyi seviyor, ust devir motor sesi cok da ciliz kalmiyor. Performans olarak yaklasik 2500 devirden sonra ani hizlanmalarda guzel bir sekilde koltuga yapistirma hissi veriyor. Hizlanmasi sehir ici sartlar icin yeterli, gazi biraz kokleyince bir anda 180 km hiz yaparken bulabiliyorsun kendini temde:D
Tek buyuk sorunu motorun, gaza kontrolsuz basarsan yakit tuketimi anlik tuketimde acayip yuksek rakamlara cikabiliyor, ozellikle sehir icinde azicik ekonomi yapacagim derseniz, pedalin altinda yumurta varmis gibi kullanmak lazim:) yoksa ortalama tuketimi cok rahat 9-10 lt/100 km olur sehir ici trafiginde, Turbo sagolsun:) Bu noktada sizin turbo dizel motorlara hayranlikla bakiyorum tuketim acisindan:)
Arac neticede 130 beygir, cok da fazla sey beklemiyordum aslinda motordan, ortalama bir tuketimi olsun, arada gazlamak istedigimde de biraz sportif tat versin benim icin yeterliydi. Bu isteklerimi karsiliyor motor. Henuz bir sorun cikarmadi motor cok sukur, bakimlari 10.000de bir, ben de yilda 10.000den fazla yapmiyorum zaten. Genel olarak budur, umarim aciklayici olmustur, aklima gelen olursa eklerim.
Bu arada simdi gordum mesajini, gecmis olsun Alpello, umarim ciddi bir sey yoktur.
Hepinize iyi haftasonlari