olm seninki duygusalsa benmkiler duygusal oğlu duygusalzaten bide hasta oldm ya heryerm ağrıo
![]()
olm seninki duygusalsa benmkiler duygusal oğlu duygusalzaten bide hasta oldm ya heryerm ağrıo
![]()
Can benim düş benim ellere nesi?
Geçmiş olsun![]()
sende yine fındık kadarda olsa turbo var bende oda yok ben NA yürüyorum
Alayına stock balayına NA![]()
meggy105 kullananlara sorum war sizdede warmı bu olay araçta yarım gaz bastığımda daha iyi gidiyor hissi war tam gaz basmaya nazaran tork felan daha iyi hissettiriyor nedeni nedir sizce?
Golf MKVII 1.6 Tdi
0w ince yağ olduğu için bi miktar daha iyi gidiyor olabilir araç (test etmedim kesin bi yargıda bulunmuyorum o yüzden), ama kağıt üstünde daha iyi gitmesi normal.
Ben kullanıyorum vala hiç sıkıntım yok, eksiltme de hiç yapmıyor. Benzinli 1.6 civicte de mobil 0w-40 kullanıyorum, type-r da da şu anda mobil 0w-40 var (her ne kadar 5w-30 yada 5w-50 ye geçicek olsam da yazın)
Yalnız !!! --- 10.000 km ye kadar yağ eksiltme yapıyor araçlar, 105 hp lik başka bir kangoodada aynı problem var, 10.000 km den sonra o sıkıntı geçiyor bende neredeyse yarım litre eksiltmişti ilk 10.000 km. 20.000 km bakımında hiç eksiltmemişti sonrasında. Şu anda aracım 26.000 km de yine hiç eksiltme yok.
Bu arada tüketim konusuna gelirsek, dün megane ile bostancı'dan izmit şehir merkezine gidip geldim (izmit batı sapağından girerek), otobanda hiç 140'ın altına inmedim ama top speedde yapmadım, sol şeritte 140-150-160 çeyrek gaz yarım gaz modunda gidip geldim ve 30 tl mazot yaktı (3.36 tl den aldım).
Sen ne zaman geliyosun ya
Şimdi benimde bir sorum olucak şirkette 2 adet zamanında sıfır alınmış (2010 model)ford transitimiz var bunların biri belirli periodlarla şöföru enjektör temizliyici kullandı aynı aracın diğeri ise hiç kullanmadı.Geçen hafta kullanmayan araçta fazla siyah duman atma tam dururken silkeleme gibi bir durum oldu servise gitti enjektörler denildi.(İki arabada 80,000Km de).Alındığı günden beri fordun anlaşmalı olduğu opet istasyonundan mazot alındığı için yırttık değişen parçalar garantiye girdi hallettik bir biçimde.Bundan sonra aklıma megane geldi benimkide şu anda 12,000 de hiç temizlik malzemesi görmediEnjektör temizliyici kullanıcak isek hangi marka ne kadar sıklıkta kullanıcaz böyle bir soru dizel profesörlerine olucak...
Kullanan şöfor markası belli olmayan 13 liralık bişi kullanıyormuş 5 lirayada var abi dedi..Ama güvenemedim dedi.4 veya 5 depoda bir koyuyorum diyor.Oda ortalama 3,000Km yapar bizim transitlerde...Bizimkilere napıcaz?
Enjekör temizliği konusuna baktım komple sökülüp temizlenmekten bahsediliyor ben benzinle birlikte kullanıcağımız bir maddeye gerek varmı diye soruyorum?Yanlış anlaşılmasın..
edit:benzin değil mazotla..
ben 55binde corsa'ya enjektor temizligi yapmistim, turbosuz devirlerde baya rahatlama hissetmistim, daha temiz hareket ediyordu arabatakribi 30-40 binde temizlik tavsiye ediliyor diye biliyorum, 110 liraya yaptirmistim bostanci sanayide bosch dizel servisinde.. temizleyici kullanmak yerine boyle bir yontem izleyebilirsin, kafan rahat eder
temizlik demisken, 60binde bakimla beraber carbon clean yaptigimda da araba baya puruzsuzlesmis, sessizlesmistiCC'i de 20bin civarlarinda bir tavsiye ediyorlar diye biliyorum.. benim egzozdan dokulen bir sey olmamisti, belki bir ise yaramamistir tamamen bakimdan dolayi rahatlama olmustur
(mazot filtresi de degismisti)
Ben 60.000 km de triger degisiminden once
Carbon clean
Emme ve egr
Enjektor temizligi yaptiricam
Bence 30.000 erken bi km bu islemler icin. Mazot filtrenizi erken degistirin daha mantikli, ozellikle devirli kullaniyosaniz daha gec kurum bagliyor. Cok dur-kalk yapan araclarda tikanma normal bence
Normalde triger 80k da degisiyor ama araciniz yazilimliysa 60k iyidir bence, oneririm
amannn dou nun km bizden önce gidıo zaten ne yaptırıosa onları yaptıralım sırasıyla kafamız rahat olsun![]()
beyler istanbulda serviste takılan orjinal bodykit i dışarıda yapan usta var mı ? 2500 lira bayılmayalım boşu boşuna.
Öncelikle hosgeldin konunun basindan itibaren gelirsen janttan,yazilimdan body kitten,amerikan sinyallere muzik tesisatina kdr hersey konusuldu kolay gelsin![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)