valla ben arıyorum![]()
Vallahi arıyordum uzun süre aradım 2-3 ay kadar önce fakat başka bir araç aldım sonucunda
exca- pm atıyorum kardeşim![]()
400 500 lira spor yaylara vermek bi yana dursun da, helezonları press ile kısaltma yöntemi hakkında bilginiz varmı?? nam amor. ya da ayanlar diye firmalar var ankara da gayet iyi yorumlar duyuyorum ve makul rakamlara???
Geçen haftalarda hem Nam, hem de Ayanlar'a gittim kendi Clio'm için. Nam 200 liraya presliyor, Ayanlar 100 liraya tablaları ısıtarak araç üzerinde yapıyor.
İşlemlerin ikisinde de ısıtma yapıldığı için amortisör ömürleri fazlasıyla azalıyor. Sağlıklı bir işlem olmadığı için yaptırmaktan vazgeçtim.
Yay en temizi.
Rakam olarak ne tuttururlarsa sanırım ki Nam biraz daha yukarıdan gidiyor dogrudur...
Ben üzerinde olmasına karsıyım tabıkı ısıtma olayına da, ama press ile olabilir diye düşünüyorum ha yaptıran 3 4 arkadasta ''barti'' dediği gibi memnunlar.....daha sonra orj hale dönmesi de mümkün aynı sekılde...Helezonun pahalı olması degıl aslında umrumda olan konfordan en az sekılde kayıp vermenınn pesındeyım 225-40-18 ile
Konforda kayıp minimum, o konuda haklısın. Ama güvenlikte ciddi anlamda kayıp oluyor. Güvenlikten ödün vereceğime, konforu azaltırım daha iyi diye düşünüyorum.
Pressletilen yay orijinaline dönüyor deniliyor ama, aslında öyle bir dünya yok maalesef. Orijinaline çevirirken de ısıtıyorlar daha beter oluyor.
Press daha iyi dediler bana da ama yine de güvenemedim.
Benim arabaya çıkan yay yok daha, ben ne yapayımYay çıkana kadar beklemeyim, hemen yaptırayım dedim ama hüsran oldu sonuç.
H&R yaylar konforu minimum düşürüyor diyorlar, özellikle 3 cm yaylarda neredeyse hiç kayıp yok gibi okudum genel olarak. Şans ki Clio 4'e de ilk yayı 3cm olarak H&R çıkarmış. Gelince bi tane alacağım ben de.
400 lira gayet iyi bence, orijinal yay sorsanız 4 tane fiyat 1000'i bulur yetkili serviste. Orijinal yaylara kıymaya değmez o yüzden.
Nam'da bende 4 cm lik spor yaylarımı soğuk pressle 3 cm daha bastırmıştım..Yaklaşık 1 sene oluyor.Herhangi bir sıkıntı yok Allah'a çok şükür..Tavsiye ederim..
bende bi soru sorim o zaman konu yol tutuşu isearamızda kule gergisi işini araştıran varmı veya yaptıran?
Benimde kw 2cm likler namda pressli konforda yol tutuşta hiç bir sıkıntı yok hatta yol tutuşu arttı diyebilirim. Fakat tek sorun şu ani frenlemede araba kafayı bırakıyor sağa veya sola çok hafif kayma yapıyor sanırım o da yayda esneyecek pay kalmadığından. Yaptıracaksanız nam'da yaptırın derim
Megane coupem olsa tek secenek KW v2 birazcık pahalı ama her ıse yarıyor.Düşüyor , yol tutuyor.Gergıye falan gerek yok.
DynoDynamics in Ecutuned
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)