Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
bu saxo yu çok sewiyrm uzun zmndır göremiyorduk sanki![]()
Gayet doğru bir uygulama... Ha sonuçta tamponun kıvrımlı kısmında ve açılı duruyor delik çoğu araçta olduğu gibi (o yüzden draglarda alt tampon ızgarası ya da ön fara yapılıyor air flow port) ama emin ol bu uygulama kesinlikle yeterli oluyor
Bu da başka bir örnek...(araba tanıdık mı ne yaw)
![]()
Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.
o uygulamalar yanlış değil, kanal içinde yürüyen hava rahatsız etmez, filitreyi direk rüzgarla karşı karşıya bırakmak zararlı, misal kaputu delip filtreyi baca gibi dışarı çıkarmak tam görürntüsü kadar saçma bi uygulama olur..
bıraz acıklarmısınız pekı neden fıltre dırek hava ıle temas etmeyecek?
ben açıklamada pek kabiliyetli değilimdir, yanlış anlaşılamasın, kastettiğim şey cai veya sade açık hava filtresi değil. Özellikle bir filtrenin (kısa ara boru olursa fark daha rahat anlaşılır) direk rüzgara maruz kalmasında, rüzgarın o an aracın gerekli olduğu emişi debisinden daha fazla hava sokarak aracın ayarlarında düzensizlik yaratması, bunu bir sorun olarak belirttim ama dediğim koşullarda bile az çok gözardı edilebilecek bişey bu.
Beyler ben size kendi bildiğim ve mantığımca açıklamada çalışayım. Misal 180 ile felan gidiyosunuz tapa gaz. Gaz kelebeğiniz açık ve gayet içeri hava doluyo önden direk gelen delikten dolayı. Ayağınızı gazdan çekip kompressör yapıyorsunuz. Araç kafa eğerken gaz kelebeğide tam kapanma noktasına kadar kapanıyor. Ama bu sırada süratiniz halen daha 160-180 arası. O sırada o hızında etkisiyle siz içeri hava girişine zorluyorsunuz. Hatta gaz kelebeğini zorluyorsunuz ters harekete. Bu pek hoş bişi değil. Ayrıca yüksek hızda bildiğiniz emiş yani vakum yerine içeri direk hava girişi oluyor. Yani bir nevi force induction. Bu en azından bizim peugeot motorlarında chip olsun olmasın pek iyi olmuyo. Araba deli gibi yakıyo bir o kadarda gitmiyo yığılıyo. Boğuluyo. Belki fakire düşüyor olabilir gösterge olmadığından birşey söyleyemeyeceğim.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)