volva aslında tır aracıdır)
tr aracı degıl demek ıstedım parça cok pahalı benım arkadasım 3 ay sadece blok aradı ama bulamadı en son yaklasık 2 ay suren bır kaynak ıslemınden sonra tırı ayaga kaldırdı 520 idi parca sıkıntısı cok aslında var ama para gerektıren..5,20 nın sadece bologu 25,000 tl ye isvecten gelıyor anladın mı bu soyledıklerım 5,20 ıcın bunun nedenıde bu 5,20 motor gemılerde jenerator olarak kullanılan bır motor gemıcıler nerde ne sekılde ne kadar ucretı olursa olsun bunu yedekleyıp elınde tuttukları ıcın parca cok pahalı..
ustun oldugu yonlerde vardır - de oldugu yonlerde vardır deep vardır reterdar ı tutmaz mesela cogu aracında kabın koruklu degıldır yaylıdır ama rahatdır mercedes gıbı cırpma yapmaz..ön cam sofore cok yakındır buda rahat yolculuk yapmasını engeller+ kaza anında tehlıkelıdır..gıbı vs vs)
bazı 440-460 lar on tekerler de körük vardır aracın yol tutusunu azaltır.... daha neler var neler..![]()
körük yol tutuşu azaltmaz gideceğin yola göre körüklü şekilde alırsın artı olarak körük bazı durumlarda sana avantaj sağlar ki bu volvonun eksisi değildir, tam middilli actros alsan scania alsan onlarda önleri körüklü gelir, yada sen opsiyon olarak istersin körüklü gelirbu volvo ile alakalı bir durum değil, volvoda uyumadan almanyaya gidenler var hatta geri dönenler stop etmeden aynısını axorla yapabilirmisin?
![]()
retardırının tutmadığını senden duyuyorum 2005 800 binde retarderlı var halen ilk günki gibi performans sergiliyor
volvo ile mercedes kıyas edilebilecek araba değil şahsi fikrim budureğer söktüysen parçalarını kıyasladıysan bakabilirsin ki piyasada ağır çalışan transport firmalarına bakarsan geneli volvo ile çalışır kısacası volvo iyidir
şu an yeni volvo fhlarda ön aks bağımsız hale geldi bu ciddi şekilde avantaj sağlayacak bir durumdur![]()
körler sağırlar
Lojistik için en iyi Volvo diyorsunuz yani![]()
Bu konuyu yeni görüyorum: 30 ton yükle BMC ile tacometrede 170 gördüğümüzü biliyorum ve kupanın kendinden geçisi heryerinden gelen rüzgar titreme seslerini: Şuan Daf kullanıyort Türkmene gitti gelince Ecufast'lencek inş önceki seferde yetişmedi![]()
UPS'nin Scania'ları geliyor hep bize. Çoğu 1milyona yakın. 3-5 taneside 1milyon 300-500bin'lerde ve herifler hiç durmuyor çatır çatır asılıyorlar.
Fakat Semih'in dediği gibi Scania 3-4 şöför değişiminden sonra kendini verebilen bir araç. Kız arabası derler. Şöför seçer. Herhangi bir tersliği kaldırmaz hemen kusar. Sert davranım, mazot yerine farklı kimyasallar yakmak gibi..
Semih ,
Bu arada Scania 420 motoru kaldırdı artık. Şu an gelen 2013'ler 400 ve 440 olarak satışa sunulmakta. Retar zaten standart. Bunun haricinde araçlarda klimada standart oldu ve otomatik vites.
Sistem üzerinde Egr'yi kaldırdılar. Çünkü 2010-12 modeller arasında büyük sıkıntı yaşandı. Euro 4 cidden Scania'yı zedeledi ve bunu toparlaması uzun bir süre alıcak eminim. Abi adamın arabası 2011, 150-200bin km'lerde.. İkinci el fiyatları okadar düşük ki Semih Euro4 Egr'li olanların inanamazsın.. Millet kan ağlıyor resmen. Çoğu müşterim sattı zaten aracını ya R500 V8'e çevirdi ya da Euro5'e döndü.
Enjektörlerde dediğin gibi, 2012 fiyatı tek birim enjektör fiyatı 1540 TL + Kdv idi. Şu an 1700 TL'lerde. Şimdi yeni araçlarda eski tip pde sisteme geçtiler. Mercedes enjektörleri fiyatında yani.. Bu ciddi bir avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü 2013 fiyatları çok enteresanlaştı Semih. 300 TL'den satılan bir fren diski 530 TL + kdvŞaka gibi
Bakalım şimdi yeni modeller nasıl hep birlikte görücez. Umarım başarılı sonuçlar elde edebiliriz.
midilli araçlarda önlerdede körük olmasının esas nedeni trene inip binmek içindir.standart lastik(295) ve yarı midilli (315) lerde sıkıntı yok.
barnak bassam olurmu ?
euro 3 ve euro 4 düz 6 scanialar efsane canım zatensesi bile bir garip
bi sabah bi tane euro 4 le biraz işim vardı çalıştırdım dedim bozdum sanırım yatak vuruyor bariz
buralarda egrleri iptal ediyorlar hep yalnız muhtemelen İzmir civarında da aynı işlemi yapıyorlardır
v8 candır rölantide dinle yeter![]()
tecrübeniz vardır mutlaka tabi ama önünde körüklü olması konforu da artırıyor, Türkiye'de satılan tam midilli daflar bildiğim kadarıyla makaslı önleri diğer markalarda körük geliyor
yeni volvo fhın ön aksı
![]()
körler sağırlar
orijinal gibi olmuyor yaw o
geçen sene volvoyla trene binerken karteri vurmuş şoför haberi yok deldiğinden, marşa basıp motor yatak sarmış ama ciddi şekilde zarar görmüş açılırken baktım, bloğu kurtaramadılar isveçten blok geldi 64bin liraya yakın tuttu masrafı tren işkence bence dezaten midilli olupta önü vuruk olmayan pek tır görmedim daha
birde yükleme noktaları eğer problemliyse römorkta değiyor yaw çekiciye o da çok garibime gitti
![]()
körler sağırlar
euehueh adamlar tır imal ederbazı konularda gerçekten iyiler
kabin işi falan varsa doğru Konya'ya
![]()
körler sağırlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)