Sorunu çözdüğünüz iyi olmuş adama uyku uyutmaz valla,
kesinlikle, şimdi yine tekrarlayacak korkusu var![]()
Sorun devam ediyor kutup basını sok tak belli bir süre yapmıyor yazılımına baktircam
üstad lambda fişini çek.birde öyle denermisin..
volvo'ların bir serisinde böyle bir bug yakalamışlardı geçen senelerde. yakıt bitmeye yakın, karışım çok fakirleşiyor. depodaki yakıt bittiğinde yazılım harita üzerinde çoook uzak bir yerlerdeki değerlerde kalıyor. yakıt alındıktan sonra da arabayı aynı değerlerle çalıştırmaya çalışıyor ve bir türlü eski yerine ve değerlerine gelemiyor. aynı şekilde kutup başı sökülerek düzelebiliyordu. aklıma bu geldi ilk benzin bitmişti deyince...
vuruntu sensörü varsa o olmasın arızalı olan?
aracı aldığımdan beri yarımın altında hatta çeyrek ve e arasında tutuyorum yakıtı benimde aklıma yakıtın fakirleşmesi geldi aslında ... ama subaru forumunda şöyle bir yazı dikkatimi çekti 2 aracın başına gelen bir olay var ..
aynı bahsettiğimiz belirtiler ortak çözüm bulunamıyor ve akü arızalı diye değiştiriyorlar sorun düzeliyor.
şimdi gelelim benim senaryoma arkadaşlar benzin bitik seviyede bu yazılımsal hastalığa yakalandılar ve sonra aküyü değiştiklerinde ecu resetlendi ama o esnada depolarında yeterince yakıt vardı ve hata aküden diye teşhisde bulundular... ne dersin?
vuruntu sensörü bnden önceki sahibindeyken servisde değiştirilmiş kayıtlarından gördüm...
Sende karışımla ilgili bir sorun var.hava yakıt karışımı,ayagını gazdan çekince normale dogru hareket eden bir tablo.yani benzin çok hava az geliyo..lambda saçmalıyo derim..3000-4000 den sonra ecu kendi haritasını okur..bu da sende olan şey..lambdanın fişini çekersen ecudan okuyacagı için sorun tekrar etmezse lambda deriz.
teşekkür ederim bu gün servise gideceğim bir de ordaki cihaza bağlansın birde yazılımını falan güncellesinler.. lambdaya da bakayım...
bu gün servise gittim derdimi ve yaptıklarımı anlattım tabi o an araçda problem olmadığını söyledim yazılımını kontrol ettirmek istediğimi söyledim , sağolsunlar baya ilgilendiler..
herhangi bir arıza kodu çıkmadı . bir yeni güncelleme varmış onu yaptılar bu gün kullandım aracı bi sıkıntı yok bu hafta sonu anlaşılır...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)