herkese selam 29 şubatta attığım post ile sorunum çözüldü demiştim o akşamdan beri aracım garajda duruyordu . bu sabah işe gitmek için merterden yola çıktım ve biraz sıkıştırdım denedim gayet iyiydi avcılar havalimanından sonra rampa çıkarken falan çekişi gayet iyiydi çok da mutlu oldum neyse tam avcılar rampasının sonuna doğru yine kesti ve başladı aynı şeyi sürekli yapmaya ...
sizinde tahmin ettiğiniz gibi maf sensörüne yöneldim bir teknisyen olarak , muhtemelen bir soğuk lehim olduğunu düşündüm su kuruyunca yine yaptı dedim ... ustayı aradım mafı değiş başka alternatif yok dedi ... bende BEKA'yı aradım şasi numaramı vererek maf yani air flow sensor fiyatını öğrendim . TR'de olmadığını distribütörde dahi olmadığını fiyatının da 1410 lira olduğunu öğrenerek telefonu kapattım , sonra aksaray piyasasını araştırdım hiç bir yerde bulunamıyor... sonra Jaspa'ya uğradım onlarda fiyatı görünce şaşırdı ve ellerinde olmadığını söylediler . Maslak'da Mekateknik Doğan Ustaya sordum bozulmaması lazım açık filtre yok ise dedi... elektronikçiler tamirini yapamaz mı dedim kesinlikle olmaz para verme dedi ... ben yinede maslak form elektronik ecu tamircisi ibrahim ustaya sordum oda hibrit tamiri mümkün değil dedi .. ordan çıktım ikitellide forester 2.0R dan çıkma maf denedim , hiç bir şey değişmedi ,kendi mafımı taktım yine aynı arabadan çıkma krank pozisyon sensörü denedim yine aynı ... bir kez de ikisini birden denedim yine aynı .. orjinal sensörlerimi arabaya geri taktım bu arada baş ağrısı hat safhada tabi
en son çare ya bismillah diyip kutup başını söktüm bir 5 dakika falan , sonra geri taktım vurdum marşa , çıktım yola...
Şu an araba mükemmel hiç bir sorun yok .. İnşallah tekrarlamaz...