User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
68 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: D2S Mercek Önerisi ?

multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8000k görsel amaclıdır.. 4300k philips yada osram ampül sizin ilacınız olur.

bir de duvar gerisinden farlarınızın ışık desenini görme imkanımız var mıdır ?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Onur1984 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8000k ampuller ne işe yarıyor peki? Amaçları ne? Demek ki yanlış ifade etmişim ben kendimi ampulleri taktırırken... 4300'lük bir takım güzel bir şeyler araştırıyorum şuan.
    zaten niye orjinal ampül almamışsınız onuda pek anlayamadım çakma çin malı ampüllerle orjinal ampüller arasında ciddi bir fiyat farkı yok 4300k araştırmanıza gerek yok orjinal ampül alırsanız 4300k dır o zaten.. philips yada osram..
    philips yada osram gibi orjinal mal alırsanız zaten onların 8 bin k sı 10bin k sı olmaz..

8000k ampüller tamamen görsellik için satılıyor hiç bir işe yaradığı yok dışardan bakarsanız farlarınız mavimtırak görünür daha havalı durur ama içerden bilhassa yağmurlu ıslak zeminde görüşünüz sıfır olur..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PHİLİPS D2S COLORMATCH 85122 CM XENON AMPUL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 73249840

şu ilandaki ampulün colormatch özelliği nedir bilen var mı arkadaşlar? Böyle bir şey takılabilir mi etkili bir aydınlatma için sizce?
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten niye orjinal ampül almamışsınız onuda pek anlayamadım çakma çin malı ampüllerle orjinal ampüller arasında ciddi bir fiyat farkı yok 4300k araştırmanıza gerek yok orjinal ampül alırsanız 4300k dır o zaten.. philips yada osram..
    philips yada osram gibi orjinal mal alırsanız zaten onların 8 bin k sı 10bin k sı olmaz..

8000k ampüller tamamen görsellik için satılıyor hiç bir işe yaradığı yok dışardan bakarsanız farlarınız mavimtırak görünür daha havalı durur ama içerden bilhassa yağmurlu ıslak zeminde görüşünüz sıfır olur..
    Aynen dediğin gibi hocam mavimtrak bir görüntüsü var şu anki ampullerin... Güzel aydınlatan bir şeyler olsun istemiştim ama anlaşamamışız deme ki ustamızla

Bu üzerindeki ampuller ile de philipsler arasında 100 - 110 lira gibi bir fark vardı, deneyelim bunu bakalım dedik taktırdık öyle işte yaptık bir sepetlik...

Akşam çekebilirsem şu mercek temizliğinden sonraki duvar yansımalarını çekip buradan paylaşırım, durum daha net göz önünde olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o ilandaki ampüller 5000k bmw lerdeki ampüllerden 4300k ışımasıyla aynı güzü veriyor ama %30 da daha fazla ışık veriyor eğer aracına uyarsa al bence hala ışık verimini alamassan artık geriye tek balastlar kalıyor onları değiştirmen gerekebilir.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Umarım balastlara kalmadan işi çözebiliriz... Çok teşekkürler değerli yönlendirmeleriniz için arkadaşlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sıkma canını balastlarda eskisi gibi çok pahalı değiller.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Çekebildiğim bir iki resmi ekledim, farların son durumu bunlar 8000k ampuller ve far temizliğinden sonra...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıkma canını balastlarda eskisi gibi çok pahalı değiller.
    Aşağı yukarı yine 400 500 lirayı bulur herhalde orjinallerinden almaya kalksak değil mi? Yoksa daha mı ucuzdur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    d2s 200 tl ye kitlerde var clearvisonın kitleri falan var mtecinkilerde 400-500 falandır herhalde..

bence yüksek ihtimal ampüllerden önce balastları değiştirmenizdir çünkü tahminim sizin balastlar bitmiş sadece tahmin çünkü balastın ömrü ortalama 3000 saat kadardır sizinkilerde herhalde 6 yılda bu 3000 saat kullanım ömrünü doldurmuşdur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d2s 200 tl ye kitlerde var clearvisonın kitleri falan var mtecinkilerde 400-500 falandır herhalde..

bence yüksek ihtimal ampüllerden önce balastları değiştirmenizdir çünkü tahminim sizin balastlar bitmiş sadece tahmin çünkü balastın ömrü ortalama 3000 saat kadardır sizinkilerde herhalde 6 yılda bu 3000 saat kullanım ömrünü doldurmuşdur.
    colormatch isimli ampül 85122+ diye geciyor 5000k. biraz daha beyazımsı yanar.

@darkmoon hocam balast ömrüyle ampul ömrünü karıştırıyorsunuz

balast ya calısıyordur ya calışmıyordur. balastta sorun olsa farlar kırpma yapar. yanar söner vss. ki farların yanmasında sıkıntı yok deniyor. balastın içinde gaz yoktur ampülün içinde gaz vardır.. xenon ampullerinin ortalama ömrü ortalama 2000 2500 saattir. ampullerin ömrü azalmaya başladıgında mavileşmeye başlar rengi . sonra pembeye döner ve zamanı geldğinde ise söner.ve içinde ki gaz tomurcugu siyaha dönmeye başlar ( ampülde ki seramik tel kırılması xenon ampülün ömrünü cok cok kısaltır takarken dikkat edin )

olur da bir gün balastlarinizda sorun cıkarsa mtec vs gibi ürünlerden ziyade güvenilir 2.el oem malzeme almanızı tavsiye ediyorum

ısık deseniniz güzel ben herhangi bir sıkıntı göremedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı multispace Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    colormatch isimli ampül 85122+ diye geciyor 5000k. biraz daha beyazımsı yanar.

@darkmoon hocam balast ömrüyle ampul ömrünü karıştırıyorsunuz

balast ya calısıyordur ya calışmıyordur. balastta sorun olsa farlar kırpma yapar. yanar söner vss. ki farların yanmasında sıkıntı yok deniyor. balastın içinde gaz yoktur ampülün içinde gaz vardır.. xenon ampullerinin ortalama ömrü ortalama 2000 2500 saattir. ampullerin ömrü azalmaya başladıgında mavileşmeye başlar rengi . sonra pembeye döner ve zamanı geldğinde ise söner.ve içinde ki gaz tomurcugu siyaha dönmeye başlar ( ampülde ki seramik tel kırılması xenon ampülün ömrünü cok cok kısaltır takarken dikkat edin )

olur da bir gün balastlarinizda sorun cıkarsa mtec vs gibi ürünlerden ziyade güvenilir 2.el oem malzeme almanızı tavsiye ediyorum

ısık deseniniz güzel ben herhangi bir sıkıntı göremedim
    Doğrudur şimdi benim bildiğim xenon ampül olsun halojen ampül olsun içlerinde zaten bazı metalik gazlar var o gazlar olmadan zaten ışıma olmaz ben öyle biliyorum en azından..

xenon kitde balastın içinde ayrı xenon gazı var diye biliyordum en azından zamanında bir abimiz açık bir balast içini açıp bize öyle tanıtmışdı şu transistör şu kapasitör şu cmos şu ignitor şuda xenon gazının olduğu tüp demişdi ordan kalmış aklımda..

balastların içinde nihayetinde koruyucu devreler v.b var ve bunların bir ömrü var ortalama 3000 saat kadar eskiyen balast senin dediğin gibi pırpırlanma yapar ama zamanla ampüle tam elektrik yollayamaz buda ampülde ışımayı azaltır neticede balast dediğimiz şey xenon ampülün elektriksel gücünü sağlayan bir nevi trafosudur benim bildiğim bunlar..

bendeki satığım a5 coupede aynısı olmuşdu ampüller sönük yanmaya başladı elektrikçiye gittim başka balasta taktık ampül ışıl ışıl yanıyor benim araçda sönük ustam balastlar değişicek dedi balastlarda tam farın altına koymuşlar aldığımız balastta olmadı audi oem farklı bir şekilde balast kullanmış epey uğraşmışdık onları değiştirdim değiştirmişken sıfır iki tane d3s ampülde aldım osram canavar gibi olmuşdu..

zaten sıfır orjinal ampül takıcak arkadaş her şey anlaşılır o zaman eğer ışık arkadaşın istediği gibi olursa sorun ampüllerdedir eğerki olmassa geriye tek balastlar kalıyor farları merceği zaten temizletti ampüllerde sıfır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla epey bilgi edindim sayenizde ampul ve balastlar hakkında teşekkür ederim beyler Ataşehir Highway Garajdan Ahmet abiye sordum osram veya philips d2s ampul için fiyat bekliyorum, büyük ihtimalle bir iki güne hallederiz ampul işini ve anlarız sorunun tam olarak nerede olduğunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonucları bekliyoruz ama mercekleri iyi temizlediler mi nasıl oldu o konuda biraz düşünceliym

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercekler sıfır gibi oldu çok şaşırdım ben ilk gördüğümde.. Gündüz resimlerini de çeker paylaşırım. Temizlikten şüphem yok yani hiç.. Tavsiye bile ederim cihan ustayı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ampülleri değiştirdikten sonra geri bildiriminizi bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG][/IMG]

Bu da gündüz gözü ile farların son hali...

4300k Philips çifti için 200 Lira fiyat aldım nasıl sizce?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    gündüz daha belirgin olmuş o nasıl bir ampüldür öyle koyu mavi resmen ) 8000k olduğuna eminmisiniz o ampüllerin 10000k falan olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ) evet 8000k ama dediğiniz gibi epeyce mavi belki fotograf acısından renk tonu normalinden farklı çıkmış olabilir...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)