User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
68 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: D2S Mercek Önerisi ?

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

D2S Mercek Önerisi ?

2006 9-3 xenon farlar için yeni mercek arıyorum. Üzerindekiler özelliğini iyice kaybetmeye başladılar. D2S olarak nasıl bir mercek önerebilirsiniz? Pek bilgim yok bu konuda internette araştırdıklarım dışında... Marka - fiyat ve nereden temin edebilirim sorularına net cevaplar bulamadım.
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En kaliteli mercek koito dur. Sonrasında valeo, bosch die gider. 50-150 tl arası çıkma bixenon mercekleri bulabilirsiniz. Ancak sıfır bulmanız zor. Sahibinden de satılık çok sayıda mercek var. Daha takıldığınız birşey olursa yardımcı olurum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mercek özelliğini yitirmez. ya farların dıştan oksitlenmiştir veya xenon farlar bitiyor. senin yapacağın alibaba.com a girip d2s ampül getirtmek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim. Sahibinden sitesinde bakındım biraz, D2S olarak arıyorum, bu noktada bir yanlışlık yok sanırım değil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mercek özelliğini yitirmez. ya farların dıştan oksitlenmiştir veya xenon farlar bitiyor. senin yapacağın alibaba.com a girip d2s ampül getirtmek.
    D2S ampülleri değiştireli 2 ay kadar olmuştur en fazla... Aynı ampuller Almera'da da takılı, Almera'nın mercekleri de yenilendi çok başarılı bir aydınlatmaya sahip şuan. Aynı mercek 9-3'e olur mu olmaz mı onu bilemiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odak uzaklıkları farklı olabilir. merceğin özelliği bozulmaz hocam. ha ama kirlenmiş olabilir merceğin arkadası. biliyorsun ark taraf düz olduğu için tozlanmaya yatkındır. yani ya d2s ampülü alacaksın adam akıllı ki dandikleri iş görmez. 25 lira verirsin ve bir daha verirsin. philips veya osram al derim. alibaba.com a girersen iyi fiyatlara bulursun. hatta ebay.com dan da.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur1984 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim. Sahibinden sitesinde bakındım biraz, D2S olarak arıyorum, bu noktada bir yanlışlık yok sanırım değil mi?
    Öncelikle @Chatin söylediklerine ek olarak mercek arkasındaki reflektörde zamanla kararır ve aydınlatma performansı düşer.
    D2S tamam doğru, ancak mercek dediğimiz zaman çok farklı boyutlarda mercekler işin içine giriyor. Saab merceğinin aynısı bulmanız bildiğiniz gibi çok çok zor. Yeni far almaktan başka yapabileceğiniz, orjinal merceğinizin boyutlarına uygun bir mercek bulmanız, bunun için bir şekilde, farın arka kapağı büyütse arka kapağından, yoksa far camını söküp ölçmeniz gerekli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ampullerin markalarını tam hatırlayamıyorum ama 120 liraya almıştık çiftini. Çok da dandik değiller...

Dediğiniz gibi kirlenme-kararma durumu da söz konusu olabilir. İnternette birkaç kişi şu yeni Avensislerin merceklerinden memnuniyetlerini dile getirmiş epeyce, onları bir araştırayım haftasonu bakalım.

İlla orjinalinden olsun istemiyorum zaten, belki de bu merceklerin orjinali kendiliğinden biraz buzlu, puslu olabilir. Gündüz bakıyorum epey koyu bir mercek. Bir de yeni Cr-v ya da Bmw merceklerine bakıyorum, onlar ise epey berrak, kristal gibi mercekler. Öyle bir şey bulmak lazım.

Ebay ve alibabaya da bakıyorum, teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle @Chatin söylediklerine ek olarak mercek arkasındaki reflektörde zamanla kararır ve aydınlatma performansı düşer.
    D2S tamam doğru, ancak mercek dediğimiz zaman çok farklı boyutlarda mercekler işin içine giriyor. Saab merceğinin aynısı bulmanız bildiğiniz gibi çok çok zor. Yeni far almaktan başka yapabileceğiniz, orjinal merceğinizin boyutlarına uygun bir mercek bulmanız, bunun için bir şekilde, farın arka kapağı büyütse arka kapağından, yoksa far camını söküp ölçmeniz gerekli.
    ben merceğin değişmemesi gerektiğini söyledim zaten canım kardeşim. yapılacak olan şey bir temizlik.

Alıntı Onur1984 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ampullerin markalarını tam hatırlayamıyorum ama 120 liraya almıştık çiftini. Çok da dandik değiller...

Dediğiniz gibi kirlenme-kararma durumu da söz konusu olabilir. İnternette birkaç kişi şu yeni Avensislerin merceklerinden memnuniyetlerini dile getirmiş epeyce, onları bir araştırayım haftasonu bakalım.

İlla orjinalinden olsun istemiyorum zaten, belki de bu merceklerin orjinali kendiliğinden biraz buzlu, puslu olabilir. Gündüz bakıyorum epey koyu bir mercek. Bir de yeni Cr-v ya da Bmw merceklerine bakıyorum, onlar ise epey berrak, kristal gibi mercekler. Öyle bir şey bulmak lazım.

Ebay ve alibabaya da bakıyorum, teşekkürler
    120 tl ye de alınabiiyor malesef dandik xenon ampülleri. hoca sen hala merceğe takılmışsın. orjinal aydınlatmalarından memnun isen mercekte sorun yoktur. yani toyota olur başka bir marka olur. ona bakarsan en iyisi git bir x5 merceği al çıkma. ama farın içine nasıl yerleştireceksin.

sen osram veya philips in d2s 5000 K xenon ampüllerini bul ve onları al. büyük ihtimalle sorunun çözülecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam merceğe takılmışsın diyorsun da merceği bir görsen, gerçekten koyu buğulu bir mercek diğer araçlardakine göre. 2 sene oldu biz bu aracı alalı, ilk zamanlar da şikayetçiydik aydınlatmadan ama bu kadar da kötü değildi durumları. Gündüz bir iki resim çekeyim de paylaşayım daha net anlaşılır derdim belki...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benim bildiğim mercek değişmez merceğin bitmesi denen bir olay olmaz ben öyle biliyorum en azından.. merceğiniz kirlenmiş tozlanmış olabilir ampüller çin malı ise hiç güvenmeyin derim philips osram ampüllerden şaşmayın birde balastlarınız bitmiş olabilir..

bence bir elektrikçiye gidin farlarınızı çıkartın zaten elektrikçi anlar balastmı ampülmü fardamı sorun var far ise mümkünse bir far temizleme yapan yere gidin iki farınızında açtırın içini tasını dışpleksisini merceğini reflektörünü temizletin kapattırın farınız fabrikadan çıkdığı ilk günkü gibi olur bu işi yapan yerler var 100-150 tl gibi rakamlara farlarınızı fabrikadan çıkdığı ilk günkü gibi yapıyorlar ben yaptırmışdım eski vectrama şahane olmuşdu..

balastlarda bitmişse orda elektrikçide d2s balastı varsa bir deneme yapıp bağlayın zaten sağ sol far parlaklık farkı anlaşılır..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almera'nın içinden çektiğim resim

[IMG][/IMG]

9-3'ün içinden çektiğim resim

[IMG][/IMG]

Bu da duvara karşı Almera'nın içinden...

[IMG][/IMG]

Duvara karşı 9-3'ün içinden...

[IMG][/IMG]

Araçların ikisinde de aynı markanın 8000K ampulleri var. Sadece balanslar ve mercekler farklı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Far temizletme için konuştum bir iki yer ile, dediğiniz gibi 150 liraya iki farı da komple mercekler dahil şekilde temizliyorlar.

Resimlerde derdimi biraz daha iyi anlatabildim umarım..

multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mercek bozulmaz olur mu . zamanla içleri kararıyor.. ampül değiştiyseniz sizin merceklerinizin değişmesi lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı multispace Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mercek bozulmaz olur mu . zamanla içleri kararıyor.. ampül değiştiyseniz sizin merceklerinizin değişmesi lazım
    Ben de aynı düşünce içerisindeyim, araştırmaya devam ediyorum. Almera ile 9-3 mercekleri arasında dağlar kadar fark var gündüz bakınca. Biri bulanmış deniz diğeri berrak havuz gibi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınızda far yükseklik ayar tuşu varmı?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    nihayetinde mercekde pahalı bir şey değil 30-50 tl arasına satıyorlar valeo mercekler.. en kötüsü farınızı temizletin gene bakdınız düzelmedi xenondan ampüldende değilse alı verirsiniz iki mercek yeni takarsınız..

mercekden değilde bence belli yaş aralığında farları temizletmek şart çünkü mercedes bmw lerin bile 5-6 yaşındakilerin farlarına bakıyorumda sararmış solmuş oluyor bazıları..

birde far temizlemeye gittinizmi orda sıkıntınızı söylerseniz o arkadaşların işi bu hemen size sorunun kaynağını söylerler balastmı farın kendimi ampülmü..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Tekos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam malesef bilginiz biraz yanlış.Mercek farlar zamanla merceklerin kararmasından ve puslanmasından dolayı özelliğini yitirmeye başlar ve görüntü bulanıklaşır.Bu malesef bütün mercek farların başına gelir.O yuzden mercek farları gündüz açmak daha çok işlevini yitirmesine neden olur.
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Xenondaki mercek plastik değil camdır camda kararmaz...
    İçine ampül değişikliğinde toz filan kaçmıştır
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)