hayırlı olsun.. sıfır ampül dimi ? sıfır aldıysanız bir süre farlarınız acık gezin.. bir süre sonra beyazlaşacaktır .. zamanını hatırlayamadım :SS
hayırlı olsun.. sıfır ampül dimi ? sıfır aldıysanız bir süre farlarınız acık gezin.. bir süre sonra beyazlaşacaktır .. zamanını hatırlayamadım :SS
Evet arkadaşlar yaklaşık 1 ay aradan sonra araç ile ilgilenip ampulleri değiştirebildik
Philips xenonlardan taktırdım 85V 35W yazıyor kutusunun üzerinde ancak Kelvin cinsinden bir değer belirtmiyor kutusunda.
Ampuller ilk yandığında beyaz yanıyor, 15 saniye sonra kadar da sarıya doğru dönüyor, orjinalleri böyle mi oluyor bunların? Bir de ton farkı var sağ ve sol ampul arasında. Ustamız ampullerin birini bir araçta denedik 20-30 saniye kadar yandı ondan böyle fark oluyor zamanla birbirini dengeler ikisi de aynı olur dedi, olmazsa da getir değiştiririz dedi. Umarım değiştirmek zorunda kalmayız.
Sonuç olarak önceki 8000k'lara göre daha şiddetli ve yaygın bir aydınlatma sağladı gibi geldi bana. Bir de okuduklarıma göre xenon ampuller bir süre kullandıktan sonra gerçek performansını veriyormuş. Bu '' bir süre'' den kasıt nedir?
Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...
Ilk 200saatten sonra renkler beyaza doğru dönecek. Farlarıniz açık gezin bence. . Bariz aydınlatma farkı olmuştur. Sarı gibi yanması normal
Farlar otomatik acik konumda zaten gece gunduz.. o zaman bir iki hafta sonra biraz daha beyazlayacak, guzelsuanki aydinlatma da cok iyi oldu, sonunda istedigimiz verimi aldik. Demek ki orjinalden sasmamak lazimmis
peki iki ampul arasindaki ton farkina ne diyorsunuz, zamanla birbirini yakalar mi tonlar yoksa degistirelim mi?
ton farkı montaj ile alakalı ustanız birini önce yakmış farların farlar ilk çalışmada aynı anda yanması gerekir biri önce diğeri belli bir müddet sonra yakılırsa tonaj farkı oluşur tıpkı belli bir süre sonra beyazlaşmaya başlıycağı gibi..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Tamam tonaj farkının sebebini anladım da ustamızın dediği gibi bu tonaj farkı ampuller yandıkça ortadan kalkar mı kalkmaz mı onu merak ediyorum...
belki bir noktada ikiside beyaz olur ama o noktaya kadar ikisi arasındaki fark belirgin olur.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Çok sağolun arkadaşlar bilgiler ve ilginiz içinBir iki gün daha kullanılsın bakalım böyle, sonrasında olmazsa değişime gideriz duruma göre... Gelişmeleri buradan paylaşırım tekrar
![]()
Selam arkadaşlar,
2-3 gün kullandık ampulleri ama bir gelişme olmadı. Tonlar yine farklıydı. Sonrasında yeni bir takım geldi, şimdi sorunsuz gayet güzel bir aydınlatma ile devam ediyoruz yolumuza
Çok teşekkür ederim yardımlarınız ve ilginiz için arkadaşlar![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)