kardeşim al benı evden gidip katalizörü bi iptal ettirelim,ben sana 1 ay öncede söylemiştim aynı şeyi.
kardeşim al benı evden gidip katalizörü bi iptal ettirelim,ben sana 1 ay öncede söylemiştim aynı şeyi.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
tamam katalizör ü iptal ettirelim o zaman.bakalım aradaki farka en azından.ama sanmıyorum ki 30-40 beygir cıksın.keşkee
al benı evden kanka evdeyim hadi bekliyorum.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
16' FK2 TYPE-R
tamam geliyorum birazdan
arabayı satarmısın![]()
Dr.Ecu AntaLya
Biladerim sahibindene koymussun aracı değerinden hem cok istiyorsun hemde o bildiginiz arızalı bitmis Gtlere benzemez diyosun bence ilani kaldırırp aracı yaptırdıktan sonra koysan daha iyi olmazmı cunku aracın hakketen guzel ama alan kişininde canı yanmasın yani
aracı diğer arkadaşların söylediği gibi yetkili servise götürün.test cihazıyla arıza kodlarına baksınlar.her kodun değişik sebepleri olabiliyor.ama benim tahminimde elektrovanan da arıza var yada ona giden borularda bir kaçak var.katalizörüde iptal edersen aracın baya bi rahatlar...
aktarmada sorun olabilirmi..? debriyaj bitmiştir belki..
tunceR´isimli üyeden Alıntı
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.
Sakarya ya katalizör iptalini yaptırmaya gittik.fakat motorun hemen altında olduğu icin kimse yanaşmadı buna.katalizörü delelim dediler.onada ben yanaşmadım.Bugünlük böyle kaldı
kardeşim hafta içi muayneni yaptır ondan sonra bu işe tam yoğunlaşalım artık.çözecez az kaldı.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
16' FK2 TYPE-R
hayırlısı olsun![]()
Dr.Ecu AntaLya
Katalizör motorun hemen altında değil, motorla ön tampon arasında turbonun hemen altında olur. Ön tamponu söküp, termik ekranları da çıkardıktan sonra alttan turboyu hiç ellemeden çıkarabilirsiniz. Tamponu sökmeden çıkarması çok zordur.
Motorun altındaki örgülü gibi duran parça egsoz spiralidir onu ellemeyin. Onu iptal ederseniz motor titreşimi komple tüm egsoz tesisatına akar bu da arabanın altında ciddi seslere ve rezonansa sebep olur zaten bir süre sonra da egsoz ayakları kopar egsoz da düşer kıvılcım ata ata gidersiniz
Ama özelden de yazdığım üzere katalitik olsa mutlaka hatasını verir.. Ayrıca basit bir egsoz emisyon ölçümü ile katalizörün durumunu anlayabilirsiniz. Egsoz emisyondan geçemezse katalizör gidik demektir. Durup dururken iptal etmeyin derim. Yine de siz bilirsiniz.
ne cabuk tıkanıyormus bu katalizör benım arkadasımda alakasız olacak ama hem dızel hemde 110 binde bi araba var ayrıca kmsı dusurulmusmu dusurulmemısmı bellı degıl,performans dusuklugu yok katalızoru daha tıkalı degl
Kat tikali olmayabilir, ama olabilirdeayrica bi basinc kontrolu yaptirin derim, arac yag yakiyo yani 2000 kmde isik yanmis 100 gr yag koymusunuz isik sonmus, ama ne kadar yakmis belli diil, segman kirmis olabilir, bitmis olabilir, debriyaj balatasi bitik olabilir! Kat iptali yaptirmadan evel iyice bi arastirin tikalimi diilmi diye! Ins. Sorun hallolur bende merak ettim neden yapmis bole!!
bbm pin :2B244451
debriyaj balatası bitik değil.kücük bir parca kurum yaptı diye düşünüyorum.onun yüzünden böyle sanırım.ama o parcayı ne sakaryada ne kocaelinde bulabilirler sanırım.106-206 falan olsa bulunur ama model farklı olunca olmuyo işte.ayrıca turbo 0.7 bara kadar basıyor ölcüm yaptık.ve egsozun arkasına teli soktuk zengin karışımına falan bakıldı işte onlarda doğru çıktı.
çok ufak bir problem ama hangi parca kurum yapmış olabilir işte
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)