çok tşk ederim. 1. olarak dediğin gibi deneme yoluyla bu işi halledeceğim inşallah. 2. si avans körüğü kaçırma yapmıyor. ama yayı biraz sert gibi. yani manifoldda oluşan vakum bu yay tansiyonunu yenerek ek avans verir mi bilemiyorum. bu arada senden çok sey öğreniyorum Allah razı olsun. sagol varol... :)
eklemek istiyorum. termostadı 89 luk takacağım, üzerine ise 92-88 lik fan müşürü koyacagım. böylelikle aracın ortalama 90C de sabit kalmasının doğru olacagının kanısındayım. daha önce bu konuda senın terrübeni almıştım. üzerinden çıkan fan müşürü delpi mi öyle bir markaydı ispanya malı. sanırım orjinali buydu. fakat o 101-97 yazıyordu üstünde ven ben termostat 83 lük fan müşürü 101-97 olarak bir sene gezmiştim araba ile hiçbir sorunda çıkarmamıştı. yazın o sıcaklarda bile klima çalışırken gösterge hiç 100 dereceye gelmedi. 90-95 derece arasında sabit kalmıştı. bu durumu termostatı sökünce anlamıştık. ama o günlerde fan bir çalışmaya başladımı neredeyse hiç süsmazdı. sonradan müşürü 88-82 mi öyle birseyle değiştirmiştim. ama fan yine pek susmamıştı. araç katalogundan baktığım kadarıyla ideal çalışma sıcaklığını baz aldımızdada 89 luk termostat ve 92-88 lik müşürün ideal olacagı değerlendiriyorum. görüşlerini rica ederim.