hocam seni yakalamışken birkaç şey sorayım bari :) ben kısmetse ramazan ayından sonra aracı kendim bakıma alacağım. dediğim gibi elektrik tesisatını toplayacağım, dist bakımını yapacağım, emme egzost contalarını değiştireceğim. radyatörü söküp temizleyeceğim. ve fan motorlarının bakımını yapacağım. motor 3 takozuda değişecek. araç 95 binde alt takım yenilendi, ve amortisörler yağlı olarak değiştirildi. geçen sene yaptırdım bunları. müşürleride değiştireyim diyorum.
şimdi sormak istediğim bu işlemleri yaparken nelere özellikle dikkat etmemiz gerekiyor? takozları gencer otodan aldım. sanırım yan sanayi ama iş görürler diye tahmin ediyorum. aracın üstündeki sanzıman takozuna baktım yenisi ile arasında rahat 1 cm fark var. sönüşmüş yani üstündeki. + viraj demir lastiklerine oradan aldım. yanlız bunlarını biri diğerine göre iç çapı daha açık. bu kafama takılıyor doğrusu. yeşil ve turuncu renkte. birinin iç çapı atıyorum 1,5 cm ise diğerinin 2 cm. kısaca bu işlemleri yapacağım. dikkat etmem veya bakılması gereken başka nereler var? tüm arkadaşların önerilerini bekliyorum :) uzun oldu kusura bakmayın.
bunların yanında en önemli unsur debi ye nasıl bir bakım yapabilirim. benim debide oynanmış :)