izahat güzel olmuş.
aracın yatmasına üzüldüm açıkçası. Ben MS siz devam edeyim en iyisi zaten promlemim de yok şükür. Wideband alayım ben :) ama nerden kimden?
Printable View
izahat güzel olmuş.
aracın yatmasına üzüldüm açıkçası. Ben MS siz devam edeyim en iyisi zaten promlemim de yok şükür. Wideband alayım ben :) ama nerden kimden?
***** piyasa berbat dolar uçtu bu nedenle aslında bana kalırsa şuan hiç birşey almaa 350 TL sıfır satılan wideband'lar 500'e çıktı biraz bekle ama wideband 2.el'de alma derim çünkü sensörleri çok nadir bozulma riski yüksek sensörleride nerdeyse wideband ile aynı para
peki avans ve debiden anlayan birileri var mı bildiğiniz?
arkadaşım MS sistem iyidir bu kadar yapılan arabada işe yarıyor yaramayan arabaların işçiliğini görüyoruz genelde ***** sökük arabalarda bütün parçalar ordan burdan toplanma oldukları için yürümüyor onunda sorunu MS değil kenar mahalle tamirhanecileridir
MS sistem yapılırken ne kadar az parça değişirse o kadar iyidir örnek veriyorum MAGİC PERFORMANS'tan MURAT UZUN adam beyin yapıyo tesisat yapıyo kim ona yaptırırsada sorun çıkmıyo sebebi ne kadar az parça değiştirerek yaparsan o kadar iyidir parça derken de volanmış dişlimiş o işler yaş bence hatta bence değil ustalarıda yaş olduğunu düşünüyor MS kenar mahalle elektrikçileri değilde işinin ehli ün yapmış bilinçli adamların yapmaları daha sağlıklı olur diye düşünüyorum
ayrıca araç MS siz yürümezmi yürür wideband alırsın takarsın ayarlattırır babalar gibi yürürsün sağda solda yatan araçlarda sahiplerinin işi ucuza getirip binelim çabası olduğu içindir bu arabalar zevk meselesidir iyi biliceksin hepsi bu
Ve son olarak egz bilip,piston bilip 2 ,3 HP veren parça bilip 205 kullanıcısı olmaz 205 GTi ne hondaya ne başka bi araca benzemez 205e hasta olan biner ve gerçekten sağlam bilen bilir biner gerisi hikaye ...
MS bana verdiği sıkıntıları ben size anlattım gerisi size kalmış maddi durumu iyi olan arkadaşlar içinde kesinlikle AEM Ems4 öneririm.
Benim sizin orjinalciliğinize saygım var Allah tekerinizi düz bastırsın ama benim ne arabama ne zevkime nede nasıl topladığıma karışabilirsnz benim araç anlayışımda budur saygılar.
Gerek kaldı ki aranızda birçok kişi kimlerle nasıl araba topladığımı da Biliyor..
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...12161426_n.jpg
arkadaşlar araç swaplamak 1 HP 2 HP almak için kapı döşemelerini sökmek yada kalorifer tesisatını sökmek yada torpido sökmek değildir eğer ki bu şekilde 205 kullanılıyor ise o kişi 205 ten anlamıyo demektir nolursa olsun isterse 10 HP olsun 20 HP olsun aracımın bir yerini sökmezdim ve kesinliklede sökmem orjinalliğini bozmam ki yapmadım da tabi bu biraz aracın orjinalliği ile alakalı bişeyde olabiliyo kimilerine göre mesela 4 arabadan 1 tane yapmak yada yapmaya çalışmak gibi
ayrıca Göksel bey sen aracını eger stock kullanmayı düşünüyorsan MS'ten başka birşey düşünme arabanıda ortalık malı yapma 205'e binmek ayrıcalıktır burda ne vtec ne typer ne tofaşı kötülüyorum her arabanın kendine hass bir özelliği güzelliği vardır ki bunu kalkıp kimse bozmasın kötülemesinde
Aem beyin aracın swap'lı ise kullanıcağın beyinlerden birisidir bununla birlikte Haltech'te iyidir kullanılıyor doğru ellerde yapılan sokaklarda kaldırım köşelerinde yapılmayan araçlarda bi sıkıntı yaşandığını görmedim herkesin kendine göre yapma şekli var ama MS kolay bi sistem ve stock araca en iyi beyinlerden bir tanesi ve ne kadar az parça değişirse o kadar iyidir diye düşünüyorum umarım işinde usta olan abilerim arkadaşlarım kardeşlerim söylediklerimde haklı olduğumu düşünüyolardır...
göksel bey ne kadar orijinalci olursanız olun bu araç performans aracıdır.camınız döşemeniz tamponunuz orijnal olsun fakat debimetre distribütör otomatik jigle gibi ekipmanlar 83 yılının ürünleri motoru güncellemekte fayda var.xu serisi motorlarla ilgili stroker hacim ağ pompası upgrade vs vs ne eksiğiniz varsa yardımcı olurum.ama en baştaki zihniyet aracı sadece hafta sonu kullanmaksa bile tesisat kabloları çıtır çıtır olmuştur onların yenilenip sıfır debimetre ve sıfır distrübütörle istediğiniz zevkli konuma gelir ama önerim ms beyin ve bi kaç ince işlemlerle ömürlük motor ve 135 hp nin keyfini sürmenizdir.
205 e swap yapılmadığı sürece aem ems4 gibi beyine ihtiyac yok msde harita işi daha yaygın 205 e daha uygun ms sistemi
yıllardır uğraştıkçalıştık forumunu kurduk yinede herkeze ulaşamadık isterimki her 205 düzgün çalışsın.k-jetronic sisteme sahip 205 gti enjektörlerin hepsi bir çalışır debimetrenin içindeki air flow beyine ohm gönderip az yada çok işemesini sağlaltır bu yüzden rolanti sallanır sıralı işeme yoktur.ateşleme sırasınıda saçma sargılı distrbütör yapar yani ateşleme ve benzin birbirinden bağımsızdır.yakıt beynini sökün ateşleme devam eder 205lerde.hem yakıttan tasarruf etmek hemde stabil çalışma için motronic sisteme yarı sıralı sisteme geçilmesi şart bunun yolu çok ama en basiti megasquirt sistemdir
AEM mi ? EMS4 mü ? Aman uzak olsun. Para var ise Haltech PS1000 iyidir. Sprint 500 bile oyuncak gibi. Onun dışında arkadaşlar yazmış amerikan park yapan oto elektrikçiye MS bağlatırsanız tabi sorun yaşarsınız. Hiç sorun yaşamayan arabasında MS olduğunu bile unutan insanlar bile var. :)
Şuayb abi Ben ms'de Son yapılan işlemlerden sonra sıkıntı görmedim Erkut abiyle beraber topladık Allah'a şükür.. Devir dönmek Pejo'ya göre değil derler bilmem ne kadar doğru şarj dinamosu cortladı 8200 dönüyordm fazla akımdan beyinde 2 adet diot yaktı Erkut abiden öncede genç bir kaç arkadaşlarımız tesisaatı biraz baştan savma yaptılar onlardan dolayı çok çektim çektim wideband okumadan ayar yapan gördük MS'den darlandım ama yanı sıra AX Gti'da Aem vardı gayet güzeldi 106 GTİ Vems güzeldi mesela ne bilim yani MS araba işine başlayanlar için ilk aşama gibi birşey bana kalırsa çok ayar istiyor. o kadar tesisaatla değilde güzel bir harnesslı beyin bence daha mantıklı MS'de bu olay yok işte..
Edit: kapı baca söküyorumda gerekirse tavanıda keser cabrio yaparım he birde sökerek beygir alıyorsak millet boşuna o kadar motora paralar döküyor.
Konjonktür bozulmuştur yani aracın motor devri ne olursa olsun aküye ve elektrik tesisatına sabit akım vermeye yarayan zamazingo bozulmuş yada hatalı bağlamıştır önceden tesisatı yapan ondan diyot bozulmuştur. VEMS zaten MS'den türetilme. Ayrıca AX GTI'ı Gökhan sattıktan sonra bile yolda kalmıştı bir kere Selçuk. Gökhan yanımda tarif etti telefonda. Beyine giden elektriğe şalter bağlamak zorunda kalmışlar. 2 kere şalteri 1er saniye arayla kapat aç yapınca beyin kendine geliyor. Hatta birde bazen gazlarken beyin kitleniyor bişi oluyordu laptopa bağlayıp çözülüyordu sorun. He yazılım güncellemesi gelmiştir bişi olmuştur bilemem ama AEM'de öyle süper sorunsuz bir beyin değil. Tabi çok pahalı serilerini demiyorum. EMS4'ü diyorum.
Birde araba işine yeni başlayan kısmı bence doğru değil. İster uzman olsun ister yeni başlayan. Beyin bir kere takılır bir kere ayarlanır. Sahibinin bilgili olması gerekmez. Bu işi doğru hakkıyla yapan birisine yaptırırsan arabandaki beynin markasını bile unutabilirsin.
Orası öyle ama bizler öyle değiliz sende biliyorsun abi araçların günü gününü tutmuyor Yurdumuzun yakıtlarında bile sıkıntı var almış olduğumuz pompa benzini yüzünden kırılan birsürü araba var yakıt yapıyorsun bir nebze oda yani bu akşam hadi gazlamaya çıkalım diorsun yakıtın hazır koyuyorsun karışımda problem oluyor haydaa yaa avans veriyorsun ya kısıyorsun rotere düşüyor araba ee üzerine üstlük 304 egz. bir araç oluncada ms bağlı gezmek kaçınılmaz oluyor :)
evet millet boşuna motorlara paralar dökmüyor döküp döküp HP alıyolar arabayı 3 arabadan toplama o arabanın kapağı onun egz'si dur dur şundaki bloğuda alıyım gibi arabasını boşaltan adamlar var 200sx S13,S14 pist yarışlarını hazırlayanlar 500 HP ve üzeri araçlar onların sökülmelerini anlarım ama cadde tipi en fazla 190,200 bilemedin HP'lik bi aracın orası burası sökülmesi saçma o zaman herkes söksün aracını bana göre saçma en basitide Düzce hemen hemen 250,260 HP'lere yakın araba yaptılar gördüğüm kadarı ile orasını burasını söken yoktu
Selamlar;
İstemeden biraz gerginlik yaratım sanırım. afedersiniz... işin aslı şu? maddi olarak şuan herhangibir sistem yaptırma şansım açıkçası yok. distiributör ve debi dede bir sorun olduğunu düşünmüyorum. neden diyecekseniz? benzinde özellikle veriler1/70, 2/120, 3/150 km civarını sıkıntısız görüyorum. sanırım bu değerleri yakalamak pek kolay değil arızalı bir araçta. yakıt olayına gelince. şehir içi kullanım ve ortalama 80-100 km hız arasında yaklaşık gazda ama 30 tl ile 100 km gidebiliyorum. yani bu durumları göze aldığımda araçta sadeye ayarsızlık olduğunu değerlendiriyorum. ben orjinallikten yana biriyim. sade olsun hoş olsun :) EmrGti nin dediği gibi aracı simdilik allah bir arıza kaza vermez ise stock kullanmak niyetindeyim. çok şükür bir sıkıntımda yok. sadece içime sinmedi avans ve debi ayarı. kendim yaptım ama ne kadar iyi bilemiyorum. o yüzden iyi birine ihtiyacım var. sadece bu iki ayar için. çekiş güzel maşallah 200 km yi sorunsuz görebiliyorum. ama marifet değil tabiki. yaşlı araba sonuçta. arasıra zorluyorum sağır kalmasın diye. ilginize tşekkür ederim. GTİ sevgisi inanın yeni biri olarak gerçekten bir başka. hele bir yerlerini söküp tekrar bakım ve temizliğini yapmak ayrı bir güzel. çocuğum gibi :)
Benim sagdan soldan aldigim parcalarla araba toplamam seni ne ilgilendirir buna anlam veremedim Karagozun arabasi Masallah guzel lafim yok ama burasi forum ve burda bilmediklerini ogrenir bildiklerini paylasirsinz sizin boraz fazla bilgis
zliginz var bu araclarda ben arabami sokerim parcalarim istersem 10 arabadanda 1 araba yaparim kime ne herkes oldugu kadariyla ben 1 pist araci yapiprm 205 gundelik veya haftasonu binmelik keyif arabasi yapmiyorum gundelik aracim zaten var megane Allah size daha cok versin insallah hee bu arada sagdan soldan parca dediin BURAK DİNC'ten kapak ve egzantirk aldim sadece nesini begenmiorsun onu anlamadm ben gayet memnunum taslanmamis kapak 304 derece egz pipercams mekanik iticiler ve ayarli kasnak aldim komple onlardan baskada birsey almadim geri kalanlar Yurt Motosporttan tedarik edildi..
avans tabanca ile tutmuyor en güzeli 3 bin devirde gazı sabit tutup distrübütörü sağ sola oynatarak patırdamayan en güzel yerde bırakmak.bu arada 1-2-3 vites yaptığınız hızlar çok yüksek olabilir ama bu 205in şanzumanından kaynaklı kısa ile daha düşük hızlar daha deparlı bi sürüş gerçekleştirebilirsiniz
mannerboy tşk ederim. bunu bilmiyordum mesela. ilk iş 3000 devir olayını deniyeceğim. vallahi ne yalan diyeyim sizden aldığım bilgilerle arabayı daha çok sevmeye başladım. :) birde önemli bir konu var. fan açtığı vakit veya daha önceki ısılarda jiklenin tamamen kapalı mı olması gerek. yani 0 hava geçirmemesi mi gerek.
sadece gülüyorum anlayan anladı zaten :)