yani bu farkı nasıl hissedebiliriz. frenleme mesafesindemi iyileştirme oluyor? değiştirmek yerine başka bir disk kullansak performans veren disk veya balata aynı işi görür mü?
Printable View
yani bu farkı nasıl hissedebiliriz. frenleme mesafesindemi iyileştirme oluyor? değiştirmek yerine başka bir disk kullansak performans veren disk veya balata aynı işi görür mü?
oem halinden daha iyi duruyor benim görüşüm bu şekilde özellikle istanbul parka çıktığım zamanlarda çok memnundum. Daha farklı disk balata kullanabilirsin tabiki denemekte fayda var benimde değişim zamanı geldi mesela şu an çok vasat haldeler.
307 HDI freni koyun. 306 GTI'dan daha iyi. 206 RC ile aynı fren kullanıyor 307 HDI. ama 1.6 HDI olanlar. 1.4 değil.
Çok güzel ve bir o kadar da ağır malzeme aslında, kendi 306 ım için aldım kapılar ve arka çamurlukların iç kısımlarına yerleştirdim fakat daha sonra söktüm, toplamda 6 plaka kullandım ve biraz ağır gibi geldi, şimdi M Acoustic Ses İzolasyon Malzemesi kullanmayı planlıyorum, bu aralar başlar ve tecrübelerimi paylaşırım.
vallahi iyi olur. izolasyon işini bende detaylı araştırıyorum. tecrübeleri dört dözle bekliyoruz :)
şu fren konusunda bana matematiksel olarak bir fark olmaz gibi geliyor. şöyle ki. orjinal disk ile balata aynı sıkma kuvveti ile freni kilitleyebiliyor veya yavaşlatabiliyor. merak ettiğim farklı diks kullanınca neden bu kadar fark ediyor? aracın ağırlığı aynı. fren baskısı sanırım yine aynı. diskin büyük olması neden fren mesafesinin düşürsün ki? yani şöylemi düşünmek gerek. büyük diskte az basınç ile daha fazla, balata disk ile temas ediyor. doğrumu düşünüyorum?. rica etsem açıklar mısınız? :)
Disk değil. Kaliper balata herşey değişiyor. Balata büyüdüğü için mm kare cinsinden diske basan kısım artıyor. Ayrıca disk büyüdükçe daha fazla ısıyı taşıyabiliyor. Ama kaliperin değiştiğini unutmayın.
allah sabır versin size ve en çok bana
yooo aslında herşey güzel gidiyor elektrik tesisatım harika yapıldı ve cidden adamın elinden fazlasıyla 205 geçmiş ve orjinal halini biliyo zarf atmak amacı ile bi kaç bişey sölüyorum abı böle değilmi diye hayır öyle yapamam orjinali bu diyo ve o adama helal olsun diyorum emek ve işini doğru yapmak ve aldığı para para değil bununla beraber
Bu zamana kadar 6 tane 205e bindim hiçbiri ile böyle uğraşmadım şuan ki aracımla uğraştığım kadar belkide baştan aşağıya topladığım içindir çünkü söküldü ve snra hepsi yeniden takıldı .
Ben en çok MS'li halini çok merak ediyorum yani bu arabada ne olucak bana göre arabanın kaderini belirlicek bi durum söz konusu .
Ayrıca gerçekten işini doğru yapan usta ile çalışmak harika bişey insanın gözü arkada kalmıyo rahat rahat gönül rahatlığı ile bırakıp gidebiliyorsun
avansı sanırım tahmini deniyerek buldum :) kime gittiysem eliyle ayarlamaya çalıştı. yok cihaz tamitde. yok diğer serviste diyerek teselli etmeye çalışıyorlar. bu sitelerde kontrol kalemi gibi birşey ile adamlar aracı çalıştırmadan avans yapıyorlar ya. bu nasıl oluyor? veya buji ile yapıyorlar. yok bir ucunu bobine bağlıyorlar şase verip dist. elle çevirerek bujiden akım atlatıyorlar. nasıl iş anlamadım.
aman emirhan maşallah de kardeşim. benim aracı gören "vay GTİ mi" diyor. araca bi biniyorum ya silecek yada sinyal gidiyor :) gerçi sonradan düzeliyor ama nazar felaket birşey :) Allah saklasın :)
Alican Şuanki Yakıt Tüketimini Yazsam, Psikolojin Senelik İzine Çıkar :)