User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: gazdan ayağı çekince stop eden araç

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HALUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mekanik ördek denen bir parça var, havanın flowuna bağlı olarak yukarı aşagı hareket ederek yakıt kontrol düzeneğini harekete geçirip silindirlere giden yakıt miktarını ayarlıyor. senin sorunun o arkadaşım bende kullandım bu makinadan, çok güzel ama çok yakıyor
    mekanik ördek, alttaki gaz kelebeği v.s. hepsi söküldü, kontrol ettiler calısmasını v.s. gerçi ustanın yalancısıyım ama.. alttan bunların bir ayarı v.s. varmış, birde üstte bir ayarlama zımbırtısı var, onlardan da ayar yapıldı, temizlikten sonraki ilk iki gün cok güzeldi, sonra bu sorun meydana geldi.. bir kaç gündürde böyle.. anlam veremedim vallahi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada az önce su sıcaklığı sensörünü değiştirdim, aksaray sağolsun iki tane acık mercedesci vardı hatta şansıma gittim aldım parcayı, 20 liralık bir parça zaten, iki tane aldım farklıca birisini geri götürüp iade etmek üzere, ikisinide denedim, ikisinde de arac ısınana kadar sorun aynı, araç ısındıgında da o kılpayı stoptan kurtulma olayı devam ediyor..

HALUK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mekanik ördek, alttaki gaz kelebeği v.s. hepsi söküldü, kontrol ettiler calısmasını v.s. gerçi ustanın yalancısıyım ama.. alttan bunların bir ayarı v.s. varmış, birde üstte bir ayarlama zımbırtısı var, onlardan da ayar yapıldı, temizlikten sonraki ilk iki gün cok güzeldi, sonra bu sorun meydana geldi.. bir kaç gündürde böyle.. anlam veremedim vallahi
    arkadaşım her şeyi yapmışsın , sana zahmet bulabilirsen eger bu ördegide degiştir, sende rahat et cebinde, yoksa aracına 10 tl lik balata spreyinin bir kısmını sıkıp 20 tl alan ustalarla kanka olmaya devam edersin.
    tamir edilecek veya tornavida ile sıkılıp gevşetilecek bir şey degil, bu ördek şamandıra gibi havaya yakıtı uyduruyor
    bunu şöyle düşün su sızdıran klozet rezarvuarını degiştirmek yerine tamir etmeye çalışmak suyun sızmasını önlemek için tek çare komple rezarvuarın içindeki parçayı degiştirmektir diger yapılanlar sadece hikayedir.
    Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HALUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım her şeyi yapmışsın , sana zahmet bulabilirsen eger bu ördegide degiştir, sende rahat et cebinde, yoksa aracına 10 tl lik balata spreyinin bir kısmını sıkıp 20 tl alan ustalarla kanka olmaya devam edersin.
    tamir edilecek veya tornavida ile sıkılıp gevşetilecek bir şey degil, bu ördek şamandıra gibi havaya yakıtı uyduruyor
    bunu şöyle düşün su sızdıran klozet rezarvuarını degiştirmek yerine tamir etmeye çalışmak suyun sızmasını önlemek için tek çare komple rezarvuarın içindeki parçayı degiştirmektir diger yapılanlar sadece hikayedir.
    haklısınız.. fakat endişem gidip 200-250 liraya buldugum çıkma ördeği alacağım ve takacağız, ve sorun tekrar ederse ne yapacağız? yada gittik ördeği sıfır aldık bulabilirsek diyelim.. ki daha pahalıdır sıfır fiyatı muhakkak; o zaman ne yapacağız?

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet sensörden olmamasına üzüldüm. Çözersin inş. bir an evvel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet sensörden olmamasına üzüldüm. Çözersin inş. bir an evvel
    Erencim en azından denedik ve bir alternatifi elemiş olduk, teşekkür ederim verdiğin bilgi için, gitmişken iki tane almıstım hatta biri belki bozuk cıkar diye bi para değil zaten 20 liralık sensörmüş şu ördek meselesine yöneleceğim yarın artık ama o da cok komplike bir yapı değil, bir tane genel vakum ayar vidası var, gerisi mekanik olarak ayarla müdahele edemediğin bir sistem ama.. işte baktıracağım yarın tavsiyeye uyup

HALUK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çıkmacıya gidince konuş benim sıkıntım bu, 1 hafta denerim eger olmazsa geri getiririm, koysun işaretini taktıgı parçaya kullan 2 gün belli olur zaten sorunun o olup olmadıgı,

mekanik enjektörlü araçların lpg ile çalışamama sorununun en büyük sebebi olan bu ördek lpg patlama yaptımı ördek vuruldugunu sanıp yamuluyor ondan sonrada aylarca lpg ci dolaşıyorsun ama olmuyor
    Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çıkmacıya kendi arabandaki ördeği götür. Onu ver, başkasını al. O da saklasın onu. İşine yaramazsa geri götürür kendi ördeğini geri alırsın. Tabi ki paranı da alırsın. Hurdacıyla baştan anlaşabilirsin bu şekilde. Anlaşmasan bile en fazla 50 lira kesinti yapar. Buna da değer ama.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu değişim olayını deneyeyim madem.. cünkü başka çarem kalmadı, bakacak yer kalmadı motorda anasını satayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısınız.. fakat endişem gidip 200-250 liraya buldugum çıkma ördeği alacağım ve takacağız, ve sorun tekrar ederse ne yapacağız? yada gittik ördeği sıfır aldık bulabilirsek diyelim.. ki daha pahalıdır sıfır fiyatı muhakkak; o zaman ne yapacağız?

Bu bahsettıgınız onemlı bır konu dedıgınız gıbı aldınız parcayı taktınız ıse yaramadı paranız cop oldu.

Benım sıze tavsıyem benım yaptıgımı yapın aracınızın bır ıkızını bulabılırsenız rıca edın aracları yan yana cekıp suphelendıgınız parcaları bırbırıyle degıstırın.

Benım aracımda da tekleme ve stop etme problemı vardı ıstanbuldakı dıger ıkızıyle sorunu cozduk nadır bulunan araclardan oldugu ıcın dıger turlu sıkıntıyı cozmek cok zor oluyor. Bır bakın bulabılırsenız sızın ıcın cok faydalı olur.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahmet kardeş teşekkür ederim ama.. bunu kim kabul ederki, bu ördek denen parcayı sökmek bile nerdenbaksanız 45 dakka, yok benzin bağlantısı yok kabloydu kelebekti v.s. derken baya uzuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allahım beni göğe çek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bız 3-4 saat ugrastık ve dıger aracın sahıbıyle ılk kez tanısmıstım. hemen hemen degıstırmedıgımız sensor kalmadı beyın ve atesleme sıstemıde cabası.

Benımkı sadece tavsıye bende cıldırmak uzereydım kı cok sukur renault club sıtesınden arkadası buldum bu sekılde sorunumu cozdum.

İnsallah sende en kısa surede problemını cozer huzura kavusursun.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşallah dostum..

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ördek vs. ile uğraştık bizde. Sonra komple aracı elektronik enjeksiyon ve ateşlemeye çevirdik.

İhtiyacın olan bir tane ecu (megasquirt veya haltech vb.) , 4 tane 250 cc enjektör , krank tekerleği ve sensörü , ucuz yollu ford edis sistemi ve bobin, veya pahalı yollu 4 adet chevy ls-1 bobin.

Yemişim o ördeği. Bizde de aynı dert vardı, komple söktük attık, hatta biz turbo yaptık, çok mutluyuz.

https://www.facebook.com/video/video...86626408&saved

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ördek vs. ile uğraştık bizde. Sonra komple aracı elektronik enjeksiyon ve ateşlemeye çevirdik.

İhtiyacın olan bir tane ecu (megasquirt veya haltech vb.) , 4 tane 250 cc enjektör , krank tekerleği ve sensörü , ucuz yollu ford edis sistemi ve bobin, veya pahalı yollu 4 adet chevy ls-1 bobin.

Yemişim o ördeği. Bizde de aynı dert vardı, komple söktük attık, hatta biz turbo yaptık, çok mutluyuz.

https://www.facebook.com/video/video...86626408&saved
    dün gece arkadaşla mesajlaştım, sanırım bizde bu yolu izleyeceğiz, MS takılıp yeni nesil enjektörlü sisteme çevrilecek. sonrasında sanırım kafam rahat edecek cünkü şu an gerçekten her dakika bu mevzu aklımda. Nerede yaptırdınız nasıl yapıldı özel mesaj olarak atabilirmisiniz? elimde clio rs enjektör takımı var, 3 barda 280 cc kadar bir değer veriyor sanırım bu enjektörler yeterli olacaktır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz turbo olduğu için 2.5 sti enjektörü kullandık.

Turbo manifoldu 200sx ler için olan bir manifold, boruları ile kapağın delikleri uydu, sadece kapağa vidalamak için laserde flanş kestirip 200sx manifolduna kaynakladık.

Emme manifoldu ve benzin rayını aracın sahibi olan Alpaslan bey kendisi yaptı.

Boğaz kelebeği amerikan gm araçlarından gelme 4.0 litrelik bir makinenin.

Sizin enjektörler atmosferik için yeterli.

Ecu'muz Haltech E6X , siz MS 2 de kullanabilirsiniz.

Krank tekeri ve sensörü BMW M42 makinenin 60-2 tekeri .

Sorunuz olursa cevaplarım, çok güzel yürüyor şu an makine.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kişisel not daha, aracından çıkacak bir sürü parçayı ihtiyacı olan k-jetro sahiplerine çoook güzel satarsın, o para ile komple EMS yapılır. Biz yaptık ordan biliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hali hazırda jetronic düzeneği arayan birilerini bulmak lazım o halde şu jetronic iptalini yaptıktan sonra birde güzel maxidisplay.. tamamdır buarabanın işi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)