aston kullanacak herkes:):)
Printable View
aston kullanacak herkes:):)
dış görunumu basarlı
çok merak ediyorum acaba ford bi aracın içine ne zaman önem vericek :) 2013 connect le aynıdır kesin içi :D
şöyle 1.6tdi, 140-150hp civarı bir motor ve buna 7-8 otomatik bir şanzuman ikilisi daha mantıklı değilmi bir d sekment araç için yoksa ben mi çok akllym.
sonunda kamyon direksiyonundan kurtulma çalışmalarının başlamasına sevindim..
Ön konsol Volvomu kokuyor ne ? :)
herkes takılmış hacime.
güç ve tork değerleri 1.4 125 lik tsi la birebir aynı.
neyin tasıyıp tasımamasından bahsediyorsunuz,tsi mı hızlı 1.6 fsi mı hızlı?
ayrıca 1 litre diye ne yakacaktı adam şehir içi 6-7 gidiyormus daha ne olsun ,aracı 1 lt diye değil de gücüne göre değerlendirmek daha mantıklı bi yanda.
Türkiye olarak yeniliklere alışmak toplum olarak geç oluyor
Bende 1.4 tsi varken adam yanıma geldi serviste ciddi ciddi sordu yani 1.6 102 mi alsam yoksa 1.4 tsi mı diye,nasıl yani alakası yok ikisinin dedim,ne bileyim işte 1.6 ya rampada 1.4 e göre daha iyidir dedi ,adam zahmet edipte teknik verilerine bile bakmamıs 1.6 -1.4 tamam kafadan bitti ona göre
en büyük hacim genelde amerikan araçlarında olur ama verimlilik yok,avrupa araçları neredeyse yarı hacimde ondan hızlı olabiliyorlar
sonuç olarak kuzu kurdun yol fordun lafı bos degıl :D
Verdiğiniz sitede bir önceki kasa 1.6 lt 125 Hp Focus'un ortalama tüketimi 8.2 litre, maksimum ortalama tüketim de 11 litreye kadar çıkıyor. Sizin güvendiğiniz kaynağa göre, 100 kilometre ortalamadaki 1.5 litreden fazla fark yeterli bir gelişme değil mi acaba? Gerçekten bu motorlardan beklediğiniz tüketim nedir? Şehir içinde 3 litre mi yaksınlar?
Hacmi göz önüne almayalım. Olayı hacimden bağımsız değerlendirelim.
Motor A: 125 Hp / 6300 RPM, 160 Nm / 4100 RPM, Ort. Tüketim 8.2 litre (Yukarıdaki kaynaktan)
Motor B: 125 hp / 6000 RPM, 170 Nm / 1400-4500 RPM (Overboost ile 200 Nm), Ort. Tüketim 6.5 litre (Yukarıdaki kaynaktan)
Siz olsanız hangisini alırsınız ve neden? Avantajları - dezavantajları nelerdir sizce?
Bu kadar bariz olan bir şeyi, hatta gerçeği nasıl ısrarla görmezden gelebildiğinizi anlayamıyorum.
----
Ayriyeten, her düşük hacimli ya da 2-3 silindirli motorun "motosiklet motoru" olarak değerlendirilmesinden vazgeçin artık, lütfen. Ne alakaları var? Bunu bir tek biz mi görüyoruz "Adamlar 80'de motosiklet motoruyla bilmemkaçyüz beygir çıkarmış" diyerek? O zaman herkes kapatsın fabrikaları, boşuna motor falan geliştirmesinler, Honda-BMW vs. 600 cc'den 110 hp, 1000 cc'den 180 hp çıkarıyor. "Oooh, bi de turbolasan 300 olur o". Bu elmayla armudu karşılaştırmaktan başka bir şey değil.
göstergeler güzel olmuş :)
Kağıt üzerinde verilen tork hp değerlerine bakarak yorum yapmak çok yanlış oluyor.
Turbo aracın yüklü durumda(klima veya ekstra ağırlık) daha rahat hareket ettiği bariz ama burdaki tork değerlerine baktığımda aman aman farkda göremiyorum.Bu tür araçlarda şahsi görüşüm turbo dizel versiyonlar en mantıklıları. Volvo s80'e bile 1.6 dizel var, bu araca da konursa en çok o satacaktır
cok sert bakıslı olmus tasarımı
Daha neler görcez bakalım heeyyy gidi günler heey:heyoo: v6 lar v8 ler eskide kaldı galiba :rolleyes:
mondeo önü aston arkası jaguar olmuş yahu :) ama performans konusunda tatmin ederse patlama yapar bu araçlar bence.
öncelikle paylaşım açısından güzel olmuş. ve böyle bir motor fiesata ka ve hadi biraz zorlamayla focusa süper olur diyorum. ancak mondeo için olmamış.
opelin 1,6 motor 160 hp 180 hp diyip ilk defa kendi yaptığı bişeymiş gibi tanıtması aklıma geldi. çıktığında yine aynı muhabbet döndü kasa ağır taşır taşımaz. yok efendim koskoca opel akıl edemedi mi? şimdi insignia sahipleri fluence dizele biniyor :D cruze sahipleri lpg taktırmak zorunda kaldı kesmeyince onlar da sümbül aldılar. ( çok var örnek)
mondeo 1,6 veya focus 1,6 ile kıyaslayanlar var. arkadaşlar bu bahsi geçen arabalar içinde ağır çekmiyor muhabbeti var. 5,20 bmw için de var. göz var izan var. focusun videosunu izledim utandım cidden. o videodaki piste 98 clio çıkar rahat 220 devirir :D
tüketim konusuna gelirsek ben 1,8 araba ile şehiriçi 8 litre yakıyorum 1,0 araba 7 litre yakacaksa esprisi sadece vergi mi?
en çok takıldığım konu emisyon muhabbeti. gerçekten bu arabalar eksozundan temiz hava çıkartıyor mu zannediyorsunuz.
yine de ne kendi ürettiği malmış gibi savunmaya ne de çin malı gelly motoru gibi itin totosuna sokulmaya gerek yok. alana hayırlı olsun, 1,0 motor benden uzak dursun.
auto show '12 de inceledim ve çok sevdim yeni mondi yi. mk4 kadar oturaklı bir şeyler yapmışlar sonunda.
Bence de basarili...