Trophy R denmesinin sebebi tam olarak R26R ın devamı olması sanırım.Aynı hafifletmeler yapılmış carbon kaput dışında.Arka koltuklar,klima,radyo,ekran iptal,yalıtım azaltılmış,polycarbon bucket koltuklar,speedline turini jantlar oldukça etkili olmuş.
Printable View
Trophy R denmesinin sebebi tam olarak R26R ın devamı olması sanırım.Aynı hafifletmeler yapılmış carbon kaput dışında.Arka koltuklar,klima,radyo,ekran iptal,yalıtım azaltılmış,polycarbon bucket koltuklar,speedline turini jantlar oldukça etkili olmuş.
100kg hafıflemenın KG/HP oranında etkısı buyuk.
Bu yol tutusu-frenajı guclendırır,performans cok cok artar.
Amam emın ol,275HP den fazla verıyordur rekor kıran arac,bunu her sırket yapıyor.
Bu versıyona bayıldım cıdden....
Other standard features include 18-inch ‘Tibor’ alloy wheels with Michelin Pilot Sport tyres, rear parking sensors, keyless entry and push-button start, dual-zone climate control, cloth Renault Sport front seats and red seatbelts.
An optional $2990 Comfort Pack adds leather upholstery, electric driver’s seat, heated front seats, and a reverse-view camera.
For $4000, the Cup Premium specification adds 19-inch ‘Steev’ alloy wheels with Continental ContiSportContact tyres, leather Recaro bucket seats, and a reverse-view camera.
Australia was the second-largest market for the Megane RS265 in the world last year, with 520 sold across the country.
2014 Renault Megane RS265 range:
RS265 Cup $43,990
RS265 Cup Premium $47,990
Major options:
Metallic paint $800
Liquid Yellow paint $1000
RS design pack $890
Comfort pack $2990 (Cup only)
Olay bu :D
güç değişmez seri üretimle aynı şekilde korumak zorundalar yani standart 275hp,şanzuman oranlarıda aynı şuankiyle(trophy-r çok az daha kısa)kendi aracımdan biliyorum hep aynı hızda bitiriyor vitesi zaten orjinalde çok kısa.onun dışında amortisör ve kamber kaster ayarları tabiki piste göre yapılmıştır.trophy 1381kg trophy-r 1280kg.
22kg koltuklardan hafiflemiş,16kg lityum pillerden,10kg radyo teyp,ekran ve klima iptalinden(klima opsiyonel),10kg,opsiyonel performans fren kitinden 3kg,titanyum eksoz,ultra hafif steev jantlar vs hafifletmeler var toplamda 100kg diyet yapmış :) bu özellikler trophy-r için geçerli sınırlı olarak 250 adet üretilecek.trophy modelinde bu hafifletmeler yok eksoz ve jant dışında...
100 kg cok fark eder pistte. seat ta bu tur hafifletmelere gitse 4 sn den fazla kazanir diye dusunuyorum.
fabrika cikisi aracla neden yapmamislar ki? o zaman seat ile karsilastirmakk adil olmaz.
honda nin testini bekliyoruz merakla.
tr de bu araclara verilen vergilere hep uzulurum uzulurum. yazik gunah...
Seat'ın 3-4 haftalık gazı çıkmış oldu :)
Yıgıt,bu konuda seat a hak vermek gerek cunku yol vesıyonu. Bu yol vesıyonunun R edıtıon gıbı olmus.
Ha su var; arada fıyat farkı 10-15 olsa bıle Reno alınır.
İsim olarak öyle ama kıstas olan seri üretim ve satışa çıkacak model olması.seatta eski adı cupra r'dı şimdi 265-280 diye ayırdılar,cupra r 280 oldu.
Aradaki fark 10-15ten daha fazla olur bence cupra ucuz araba zaten trophy'ler pahalıya geliyo tahminen dolu bi golf r fiyatına denk gelir eskidende öyleydi çünkü
Cup2 bazı spor araclarda standart cıkıyor.
Cupra nın R versıyonu 280 olan mı?R dakı fark nedır cuprada? Sadece guc mu?
Performance pack diye bir opsiyon varmış düzeltiyorum.
Alıntı:
Leon Cupra that did the record breaking run was a production-spec model, fitted with the optional Michelin Pilot Sport Cup 2 tires. The optional performance pack also adds up Brembo brakes and 19-inch alloy wheels
Ayrıca seat'ın rekor kırdıgı video bu arabanın her yeri gizlenmiş bu araçta modifikasyon pist için işlemler bulunmadığını söyleyen,fanatiklik yapar.
Seat Leon Cupra Nu
Cupra'da normal versiyon değil zaten seatında rekor kırdığı leon normal cupradan farklı performance pack'li araç.kg bilgisi yanlış değil doğru yeni kasa leon vw'in mqb platformuna geçti ve eskisine göre 90+kg hafif 5cm de kısa
http://i62.tinypic.com/5ebcrr.png
megane rs trophy-r 275 ile cupra 280 arasindaki fark 4 sn.
benim gorusum 4 sn cok buyuk bi fark degil 8 dakikalik bir pistte. firmalar nurburgring pistini baz aliyorlar araclarini gelistirirken.cunku her turlu yol kosullarinin toplantigi bi pist. iki aracta duz vites arac. cift kavramali olsa pilotaj farki daha az olarak araclari kiyaslanabilinirdi. pilotlarin biri cok kasmis biri cok rahat gitmis demek bence yanlis. her kisinin kullanim stili farkli olabilir.
ayni testi istanbulpark ta yapilsa 1 sn fark belki cikar.
iki aracta fabrika cikisi olabilir olmayabilir. agir hafif guclu gucsuz. renault sinirli sayida satacagi bir arac ile cupranin bayiden cikan araci kiyaslanmamali.
Kesin konuşmuyorum ama İstanbul Park taki bir testte aradaki fark 1 saniyeden fazla çıkabilir düzlüğü az virajı daha bol yol tutuş frenaja daha uygun gibi ringe göre.Sırf uzun düzlükte bayağı bir saniye kapatmış olmalı cupra ringde.Hem kesin ve net dsg düzden çok daha etkili pistte.
Piste cikan aracla showroomdaki "basic" aracin ayni olmasi mumkun degil. Ya da oyle bisey varsa da bu olay firma icin tarihi hata olur.. Herkes bu tur aktiviteler icin en iyisini ortaya koyar zaten.
Hothatch pazari keza tam bi can pazari. Iyi sonuc iyi reklami, iyi reklam da iyi satisi getirir...
Bu rekoru kıran trophy r için fabrikasyon değil deniyor ; iyi de araç sınırlı sayıda üretilecek bir paket olarak bu şekilde satın alınabilecek diye okudum ben. Yanlışım yok ise sınırlı sayıda üretilecek fabrikasyon bir araç bu ?
Cupra r rekor girişiminde performans paketli haliyle çıktı. Yani bayilerdeki standart halinden farklı mı evet farklı. Ancak satın alınabilir bir versiyon.
Yani ikisi de aynı şey. Satın alınabilir değişiklikler olan halleri. Seat da cevap olarak Cupra R Cup edition yapsın mesela ; hafif jant , hafif egzoz , arka koltuk iptali vs. Yapsınlar geçsinler , yeter ki fabrikada üretilen ; bu değişiklikler ile satın alınabilir olsun.
Ek olarak türkiyeye gelmeyecek olması aracın başarısında neyi değiştirir ki ? Ring sürelerinde Türkiye'ye satışı yapılanlar listesi asılsın onlara göre konuşalım biz bu mantıkla :D
perf. pack golf gtida var 280 lik cuprada perf. pack diye bişey yok
cupra var cupra 280 var. bide 280 in dsg ve manueli var okadar
http://carconfigurator.seat.co.uk/se...?msk=2#carline
Cupra da ekstr ne var lastıkden baska?
Trophy ıle cupra yı kıyaslamak gerek,R klasman dısı olmus.
4 sec onemlı degıl burada. Renocu olarak tebrık ederım. Cunku R da onemlı upgrade ler var...
yenı kasa cupra fabrıkadan satışa cıktı bakkala pazara tarlaya gıdersin nasıl panık değil ben piste cıkan cupranın sökuk oldugunu sanmıyorum jantı bile orjınal konforlu spor araba reno panığe kapılıp heryerını söküp çıkarmış piste benım düşüncem bu bakışımda bu, bence her yönüyle cupra megandan daha üstün bı araç
Cupra Trophy-R dan ustun olamaz.
Eger bu sureyı yapan cuprada sadece lastık farklılıgı varsa guzel ama ekstra baska ne var onu bılmek gerek.
Yanı Trophy ıle Cupra yı kıyaslamak gerek...
................
Konu o suan ama tekrar edıyorum Trophy-R degıl,normal Trophy ıle kıyaslamak gerek Cuprayı.
Cunku Trophy-R'ın uretım amacı pıst...
Kımse bılmıyormu cuprada lastık harıcı ne upgrade var? Eger yoksa buyuk iş...
megane r 1280kg, 101kg sökmüşler korku değilde ne anlamadım yada panik degilde ne:)
Müdür var galiba bundada var bişeyler amortisörler zaten nerdeyse her markada sub-industry
Standard brakes not up to job of 'ring records
The record car had to run on Mk2 Cupra 19-inch wheels to clear the Brembo brakes, which run four-pot fixed calipers clamping 370mm discs at the front. Standard brakes are single pot sliding calipers and 340mm discs
RE: SEAT Leon Cupra 280 'ring lap - PistonHeads
Renault cephesinden biri olarak konuşuyorum :p renault bizi ters köşeye yatırdı. 275 trophy reklamları yaptı, #under8 hastaghleriyle sosyal medyada ses getirdi sonra rekora daha yeni üretilecek normalden 100 kg sökük arabayla çıktı. Herkes Trophy 275i beklerken bir de başımıza Trophy-R'ı çıktı. Normal haliyele rekor kırıp R kısmıyla bu rekoru geliştirse kimsenin itirazı olmazdı.
Gerçi bir önceki jenerasyonda da R26R gibi sökük bir araçla rekor kırmıştı o zaman kimse yanına yaklaşamıyordu, piste çıkıp adını kötülemeyi riske almıyordu.
Bir de şu kıstas var ki rekor son 2-3 yıl içerisinde inanılmaz gelişti, belki de 4 sn az gelse de aradaki farka rağmen artık belirli bir sınıra gelinmiş olabilir. F430 gibi safkan süpersportları geçmeye başladılar. Bu sürelerin hiç şakası yok. Belki ilerleyen zamanda cupranın da hafifletilmiş haliyle piste çıkışını izleriz 100 kg atsa bile süresi destan yazacak kadar ileriye taşıyamayabilir. gerçi 100 kg atarsa da 5 hp fazlası ile bg/ton oranı öne geçiyor falan derken bu rekabet hiç bitmez :D
8.08 i hedefleyen japonlar ne yapsın şimdi 7.54 ü geçmek zorundalar. Type-R'ın çıkışını 2018e falan ertelemeseler bari :D
onun gücü fazla bunun kilosu az derken bu işin sonu gelmez.
şöyle de bir gerçek var ki daha iyisi yapılana kadar kral bu;
The
renault yapmış marka fanatikliğine gerek yok fark atmış mı atmış bu kadar basit bu olay. ben opelcilere wv cilere noluyor onu anlamış değilim herkeste bi renaultu ezme çabası falan saçmalamayın tebrik edip geçin.
adamlar yapmıs etmiş ayrıca sınırlı mınırlı ama satılacakmısta trophy-R. enazından 280çupra gibi satılmayacak yada perf gibi ıvır zıvır ibarelerle konusmuyo adamlar