Konu içerisinde güzel paylaşımlar olmuş. Yardımı dokunan herkese teşekkür ederim. Ben de bu işe girmek istiyorum amatör olarak, evde 2 araç var, onlara girişmek amaçlı. Bir tanesi zaten yazılımlı. Yalnız bir sorun var, ikiside ucuz arabalar değil, beyni bozarsam evlat acısı gibi içime oturur. Her şeyden önce, benim genel olarak bu konu hakkında bir kaç düşüncem var, bu işe adım atan herkes niye para kazanmaya çalışıyor, birde bu işi yapan firmalar neden özel bir markada toparlanmıyorlar, sanayideki ustalar gibi yani. İşte mesela Opel servisi vardır, Nissan servisi vardır vs... Türkiye'de yazılım işi ile uğraşan birkaç firma var kendini kanıtlamış, onlara laf atmak bence onları sadece yüceltiyor. Neyse, düşüncelerimi paylaştıktan sonra gelelim aklıma takılanlara, benim yazılımlı olan aracım 13' F20 116i, şu an 190 hp civarı güç alıyorum. Sorun şu, ben öyle yazılımcımın yaptığı gibi çatır çutur o beyini açamam, açarsam kesin bozarım. Buna clone kess ile erişmek mümkün mü? Zaten bir kere açıldı beyin, artık kess ile erişebileceğimi düşünüyorum. 2. mapi atarken beyin açmadan güncellemişti yazılımcım. Birde B180 CDI var renault motorlu, bunun beynini açmadan erişim sağlayabilir miyim? Dediğim gibi, amacım sadece kendi araçlarımla oynayabilmek. Bu işlere yıllardır hevesliyim, bir arkadaşımdan da gaza geldim. Kendisi her gün oturup keyfe keder arabasıyla oynuyor log alıp. İşte mesela 1.5 crdi accentine launch control falan yapmış, pop corn yapmış vs. winols üzerinden erişerek, ben şimdilik ecm titanium ile başlayıp winols dan devam etmeyi planlıyorum. Zaten okulda bitiyor 2 aya, sonrasında işe girdikten sonra kendime ayıracak zamanım olur. Ayrıca KESS cihazlarının clone olanlarından hangisini önerirsiniz?
bildiğim kadarıyla orijinal kess ile şuan f serileri obd den atılıyor clone guncel olursa belki atabilirsiniz, mercedes de beyin sökülüyor olması lazım gibi hatılıyorum braz devrik oldu cumle ama![]()
Alıntı oxygen Nickli Üyeden Alıntı;
"yanındaki avukat demiyor mu göte mukayyet ol 200 erkek okuyor konuyu, ortalama 14 cm den 28 mt yapar diye?"
Orjinal Kess bile obd den yazarken beyin ucurabiliyor
Clone cihaz zaten online olmadıgı ıcın kess de id den dosya cektıgı ıcın klon cıhazla f serisi yapamazsınız.
Cok buyuk rısk beyın ucarsa en az 3000-4000 lık olursunuz
aracınız yattıgı ıle kalır..
Bırakın bu işleri bilen kısılere yaptırın. Isı bılen kısı ıle deneme yanılma yonetemı ıle yapan kısı arasında cok buyuk fark vardır.
neye ugrasıyorsunuzki K suite 2.xx versiyonda zaten F serisi yok
k suite 3.0 versiyon olması gerek o da online çalısıyor clon cihaz ile çalışmaz![]()
2017 Skoda Superb TDI aracı klon kess ile OBD den okuyup yazabilir miyim? Bosch EDC17C64
Aliexpresste yeni sürüm kodlu kess ler var. Tecrübeli olan arkadaşlar bir göz gezdirip tavsiyede bulunsa ne iyi olur.
Klon kess serverdan dosya mı çekiyor?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)