Ecu işi bilgisayardaki işlemci gibidir. Celeron takarsın mayın tarlası oynarsın, İ7 takarsın Battlefield oynarsın. Aralarında ciddi fiyatları var ama standart resme bakarsan her iki işlemci de PC yi çalıştırır.
Renault Sport
ozaman birgünün birgfününü tutmadığızaman üzülmemek lazım![]()
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
güncel takipteyim
ben focus 1.6 tdcidaki tüm haritaları ecmden 1500 devirden sonra ort. olarak %15 artırdım ancak max. değerleri aşmadım ve araçtan çok güzel bir tepki aldım. Ancak motora zarar vermekten çekiniyorum, yaptıklarımda hata veya yanlış varsa yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.
Yanlislik var mı yok mu log alarak bakicaksin detaylı bir şekilde .önemli olan genel bi kontrol olarak haritaların içine girince karsina text şeklinde gelir sen 2 boyutlu(2d) olarak yapıyorsun ya orda belli Aralık seçerken dikkat etmen gereken düzenli bir şekilde %15 artirman yoksa başka bir yer %15 den fazla veya az olabilir.avans verdigin zaman araba zengin veya fakir de kalabilir. Bununda en iyi log alarak görebilirsin.elm327 goruyorsa telefonunla bile log alabilirsin. Kolay gelsin
Ecm yine lazım olucaktir ama winols gibi istediğin yerde map olusturamazsin ve bu seni zorlar misal hard cut veya popcorn koymak için ECM buna müsaade etmez ecmde en iyi özellik benim gördüğüm kadarıyla dosya karşılaştırma. Corsa 1.7 dti 65 lik ile 75 lik aynı dosya birbirinin modlusu. Oradaki farkları görerek gidersen daha çok tecrübe kazanmış olursun . Bu dediklerim winolsta damos ile birlikte verilmiş oluyor tanımlı halde bu tür işlerde import veya convert işlerde ECM basit winols daha eminve detaylı oluyor.
tşk ederim cevaplarınız için. elm327 ve tork programını kullanıyorum ancak log alırken hangi değişkenleri seçeceğim bu konuda bilgim yok.
Kesici türleri bunlar revlimiter diye geçer . Daha launch filan da ekleyebiliyorsun. Viteslerine göre torq ayarlayabiliyorsun. Winols daha özgür herseyle oynamana izin verir. Bilmediğin veya eksik yerde zarar gelebilir.bu ECM dede olabilir.log alırken injektor advance ,injektor duration , start of injector, injektor quantity turbo boost peak cont değerleri rail basıncı iat yağ sıcaklığı basıncı var bir çok şeyde önemli olan senin hangi haritayla oynayıp o haritanın limitlerini kaldirdigin aracın stabil gitmesi
Daha kontrol ederek artirabilirsin daha sağlıklı
Ecm de herseyi oynamana izin veriyor 2d kısmından komple oynayabilirsin![]()
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Ya peki yazilim yerne beyin elektronigi ile ilgilenmek nasil
Getiri varmi yada sermaye ne kadae gerekli
Selamın Aleyküm
forma yeni katıldım tartışılan konular hoş ve heycan verici böyle bi ortamı bulduğuma sevindim .
burada bilgili insanların olduğunu düşünüyorum 9 10 yıllık motor ustasıyım branş vw audi son 1 2 senedir elektrikçi ve beyinci tanıdıklarım oldu samimi olamay başladım daha doğrusu işin ucundan kıyından derken çok merak ettiğim şeyleri görmeye başladım .
Son 3 5 aydır chip tunung ve dpf egr iptali yapmaya başladım kullandığım cihazlar ise galletto kess ktag.
Gelelim asıl meseleye kendimi geliştirmek istiyorum mesela ?
çip attığım bir araç için aldğım dosyayı farklı aynı motor aynı model bir ecu ya sahip araca yazdığımda araç çalışmıyor ? bunun nedenin ise immo eprom olduğunun farkındayım. ?
Peki elimde tuning dosyası var gelen aynı marka model aracından ecu yu odudum orj dosya var yapmam gereken tek şeyin tuningli dosyaya bu aracın immo eprom bilgilerini yüklemek işte ozaman elimizde dosya zaten tuning gelen aracında immo bilgilerini yukledigimizde ne oluyo ? bu iş tamam oluyo .
WinOLS Ecm Titan Bunlarla tanışalı 2 3 ay oldu ingilizcem yok denilecek kadar az diyebilriim kafayı sıyırmak üzereyim bu işi yapmam lazım .
winolsun damos dosyalarını da buldum hemen hemen çoğunada ulaştım 800 gb gibi büyük bir damos koleksiyonu var bunu dabuldum almam çok basit istesem alırım ama bunu almam için winols prof kullanmam gereltiğinn farkındayım burada bu anlattıklarıma mantıklı cevap verecek kendini otomotive adamış aklı selim insanların oldğunu düşünüyorum yardımcı olabilecek var mı ? yada bilgi alışverişi yapabileceğim biri ? Şimdiden Teşekkür ederim .
Email : ttrecep@hotmail.com
dosya yazmak mı istiyorsunuz yoksa aldığınız dosyayı başka araçlara aynı şekilde yüklemek mi ?
ecm den çok basit bir teknik ile yapılabilir. ama sizin dosya yazdığınız anlamına gelmez
damos u kullanamadıktan sonra arşiv bulundurmanız yersiz stage 1 dosyası ecm ile kolay bir şekilde halledilebilir winolsda kafanız karışır .
Ankara da winols egitimi veren yer var isterseniz görusun prof.sekılde egıtım alıp bu işe başlayabılırsınız..
Peki elimde tuning dosyası var gelen aynı marka model aracından ecu yu odudum orj dosya var yapmam gereken tek şeyin tuningli dosyaya bu aracın immo eprom bilgilerini yüklemek işte ozaman elimizde dosya zaten tuning gelen aracında immo bilgilerini yukledigimizde ne oluyo ? bu iş tamam oluyo .
Ne yazkkı o iş oyle olmuyor aracların marka modellerı aynı olabılır ama beyın yazılım numaraları tutmaz
Kardeşim aslında dosya yaratmak istemiyorum winols çok karışık farkındayım bi araça yazdığımız chiptuning dosyasını aynı motor aynı marka bi araça yazdğımzda araç çalşmıyor sıkıntı bu bunu halletsem yeterli diğer dpf egr dtc bunların yeterli boyuttta programları var biliyosun şuan için tek sıkıntı chip tuning dosyası
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)