Kent haribo hangisinden istersin :)
Printable View
valla yalan yok her ne kadar fic ten sonra ilaç gibi olduysada baya sıkıntı çektik bizde
Bir PM döndü ise ortada bende alabilirmiyim o PM'i. :)
Tabiki burada çok çok bilgili kişiler , abilerimiz , kardeşlerimiz var. Ancak bu msin 106 ya neden yetmediğini daha açık yazabilirmisiniz. Gerçekten bilgilenmek istiyorum. İşlemci hızımı yavaş , programlamasımı kötü, desteklemediği aktuatörlermi var? Tamam semi çalışıyor vs. Dediğim gibi zayıf yönlerini daha açık yazarsak bilgilenmiş olurum (oluruz)
ms kullanan arkadaşlara bi sorum olacak :D
ayar yaptıktan sonra o ayarla ne kadar süre kullandınız yeni ayar yapmadan :D
her hafta sonu ayar yapıyoduk hafta ortası afr falan sancağı bayrağı kaçıyodu arabanın :D
hiçbitşey bilmediğimzi düşünelim tek düşüncemiz şusur orjinal beyin 160 beygir Ms 150 beygir :)
Hemde calibrasyonu (ign) felan hepsi okey Dwell time ot *** hepsiiiiiiiii 10 numara ama gel görki salak saçma yürüyor avans ıse dibine kadar nedir siz söyleyin bana
valla yazamam :D mapper değilim
cem abi okursa yazar ama cidden ben bunu çok yaşadım hani araç üzerinde mekanik herhangi bir değişiklik hiç birşey yok ayarımızı yapmışız çiçek gibi gazlıyoruz bi kaç gün sonra araba saçma sapan afr değişiyo falan
valla ms kullananlar arasında en memnunu bnmdir herhalde en azından bu konuda yazanlar arasında
evet nerdeyse her arabayı kullandığımda laptop açık geziyorum ayar yapmasamda log alıyor ve yazıyorum fln fln, ve herseferinde daha iyi yürüyor araba çünkü üzerinde güzel bi map yok bnm kendi hazırladığım amatör bi map var ve ben toplasan 4 aydır map yapıyorum, avans olayı ayrı konu ztn 36.5 avans gözüküyor tabloda reelde kaç derece allah bilir:D
arada vale modu geçmiş, geçenlerde valeye verirken arbayı kesiciyi 2500 rpm fuel cut yaptım, daha güzel vale modu varmı:D
ama şunu bilir şunu söylerim orjinale göre çok güzel yürüyor, chipli haline görede çok farklı yürüyor en basiti gaz tepkisi inanılmaz güzel %100 map e göre yürüyor tps e göre değil
afr sapıtma durumu olmadı bende
murat dwelltime dnediR?
Uploaded with ImageShack.us
niye sensör açısı olarak bşy girmedim 0 da duruyor hala ondan 36.5 veriyom
ayrıca bu mapim bnm yeni alınmış 97 oktan ve gece kullanımı için gündüz avans vuruyor bu tabloyla veya depoda benzin 3-4 gün kalınca
özgün abi bana map yaptığında sensöre 10 derece yazıp 28 avans vermişti
sıkıstırman sılındır bası kac psı cıkıyor olctunmu ? hıc bunu baska bırsey ıcın sordum cok fazla bır deger veya cok az bı deger dıye degıl sadece sılındır bası psı nı solersen kafamdakı bazı sorular netlık kazancak
155 psi çıkıyor ama ölçümden tam emin değilim
üstad senden iyi bilemem ama benim bildiğim base map dediğin şeyin görevi arabayı çalıştırana kadardır. base mapla gazlamaya kalkan varmı aramızda? base ile basarsın marşa. sonra alırsın eline skobu ölçer biçersini, hesap kitabını yaparsın aracına özel değerlerle yazarsın yeniden kalibrasyonunu.
ölçüp biçmeden webde yazan bilgiler ile yapılan konfig ile yürüyecem diyen zaten hayal görür.
en basidinden aşşağıdaki grafikler aynı model biri yeni biri eski 2 bobinin arasındaki farkı gösteriyor.
aradaki 10 farkı bulun bakalım :)
http://img535.imageshack.us/img535/7763/206gti2.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/5759/206gti1h.jpg
öncelikle şunu yazmak istiyorum ms e *** atan ms den anlamıyanıdır onu bilir onu ölerim bugüne kadar belki 16 17 arabaya ms yaptım
106 quicksilvere gti motoru takıp turboladılar bende ms taktım iki tane 106 gti yaptım biri bu siteyede üye bigboss evo yada subaruyla olan videolarını izlemişsinizdir mutlaka artı kendi arabamda kullandım halada kullanıyorum mapına daha bikere dokunmadım daha yeni yeni elliyorum oda atmosferiğe çevirdiğim için kjetronikden karbüratörden çevirdiğim araçlar oldu distribütörünü iptal ettiğim araçlar oldu öle ahım şahım sıkıntılar yaşadıklarını görmedim
heee ne oluyo daha ms deki ayarların ne işe yaradığını bilmeden elliyo ya araba kırılıyo yada gırtlağına kadar dolu araba pistde yalan oluyo yada ben yapıyorum arabada sıkıntı yok başka biri kurcalıyo yada arabanın başka biyerini değiştiriyolar kablo kısadevre yapıyo çatlıyo birbirine değiyo balata spreyi sıkılıyo bobinler birbirine değiyo yanıyo kısa devre oluyo vs. olmuyomu oluyo ama herzaman çözülüyo çözülmeyen bi sıkıntısını görmedim daha düne kadar arabasına safc takmamış adamlar bugün way ms çok amatör çöp bilmemne die *** atıyolar madem kullanmasını bilmiyosun getirtip bağlıyamıyosun ozaman en iyisini getirt onu tak arabana motoru değiştiriceğine madem çöp neyse. karalamak bence çok yanlış
şunuda sölemeden geçemicem ms in kötü yanları yokmu war olmazmı zibillen hemde mesela ms1 kadar kötü bi işlemci daha olamaz ne cranking i doğru düzgün çalışır nede ateşleme ayarları tam olarak düzenli çalışır patırdama yapar vs. zaten 8mhz lik işlemci çok fazla bişi beklemek yanlış olur ama 750 - 800 liraya ms1 den daha etkilki çalışabilen bi standalone ben daha görmedim ms2 nin de ayarları çok karışıktır menüleri zor ve karmaşıktır ayar yaparken kaydet dediğinde araba bi sendeler çok hassasdır hemen yanar rölanti ayarları çok zayıftır krank sensörü ayarları çok hassastır hatta krank sensörü seçer vs. ama şölede bi özelliği war üzerindeki işlemci 24mhz liktir ki bu şuan vems in bile bugüne kadarki işlemcisi 16mhz lik ondan yüksektir
son olarak diğer standalonelarında biton özürlü yanları war ama onları kimse kötülemiyo bunu anlamış değilim sanki şöle bişi olmuş ms takacağıma giderim aem fic takarım istediğini tak tamamen para çokamel ilşkisi warsa paran arabana göre profesyonel bi standalone yada piggyback alırsın yoksa ucuzdan devam ediceksin
ms de kullanıpda ben memnunum dıyenler demıyenler ıcın anket acalım görelım forma uye olmayan kullanan bı suru kısı var.
pistte yalan oluo lafın bana sanırım 48 derece sıcakda ıtb ıle yarısmak sanırım yalan oluosa guzel ama o sıcakda gırtlak dolu bı arabada kırmadan dokmeden rakıplerıyle aynı sanıyelerı yapabılıosada kı bu arabalar noslu turbolu oda bızım basarımız zaten bız görecegımızı görduk ogun olaylarda aşıkar ortada....
ms dekı ayarların ne ıse yaradgını bılmeden dedgın benım arabamı yapan kısıler bellı bılmıyorum bılgılerını ama senın o kısılere bısıyler sordgunu bılıyorum benım ıcın sölemdıysende bu cumlenı mustu veya bır baskası notebok baglayıp kendı ayarına bakıcak bırı degıldır.;)
ms kullanıpda kıran görmedım bende sen gorduysen ben bılmıyorum ama ben sadece mutlu olamıyan gördum ozgununde dedgı gıbı orjınalınde örnek 150 ıse araba ms baglayınca 140 cıkıuyor dedı hadı tune konusunda bızler yapamadık dıyelım kı ozgundemı yapamadı ?
*** atma olayına gelınce hersey ortada yazılanlar artılar eksıler baska standolone ıle karsılastırma kalkatıgın zaman ms ı sence nasıl bır sonuc cıkıyor kac tane farklı ems bagladdın aralarındakı artıları eksıler anlatabılırmısın ?
Şimdi benim bu konudan bir talebim var. Peki MS2 yerine OMEX 600 ya da onun ayarında başka bir beyin alırsam ne üstünlüğü olur?
tamam base map yürütür sen tune edersin ama demek istediğim o değildi benim çalışmasın ben çalıştırırım krank cem değerleri ii olsun ben gene çalıştırırım onu biliosun TEK bobin bile çalıştırıyorum :) dert o deil dert su aynı arabnadanorjinali söküyorsun Okey bunde hemfikiriz benim anlayamadığım şey arabanın sıkılarak ıkınarak yürümesi
(banakimse ayardan demesin PLS :) avansı süper afr si süper ama sıkınarak gidiyor )
Öncelikle Bilmediğimi veyahut bilmediğimzi bu işi söylediğin için teşekkür ederim biz anlayamıyoruz hepinizden özür dilerim anlayamadığım için...
eğerki araba yapıyorsan ne pisttte sıcıcak 40 derece (Hararet hariç) nede başka biyerde amannnn haaa ankarada istanbula gelme avans vururdemiceksin heryerde olabildiği kadar gidicek
sen ms gibi stand alone dediğin birseyi aem fic ile karşılaştırıyorsun o piggyback HAA illaki piggyback ile karşılaştırıyorsan buyur al haltech sprint 500 ile karşılaştır buyur sitesinde açıklaması var moralin bozulmasın ama ama ems ile karşılaştırmıyorum zatennn sizin istemediğini AMA onların size kıldığı birçok özellik var
ucuz olması okey ama ben bir çok ms in fiyatını istediğim özellikler yükseltirim en basıti kim yapıyor bilmiyorum ama sahinlere ms takıyorlar güzel FAKAT ne anladım ben air temp olup su sıcaklığı olmayan ms den :)
üstad anlaşamıyoruz. bana sadece deki; çırak, ben aldım bobini oturdum şarj sürelerini ölçtüm güzelce. ne az, ne çok. tam şarj ile düzgün ateşlediğine eminim ama ynede yürümüyor araba.
o zaman oke dicem. ben buna takmış durumdayım. ıkınma sorusunun cevabıda burada yatıyor.zaten "avansı süper afr si süper ama sıkınarak gidiyor" diyorsun. bunun mantık açıklaması belli.
ben map yapan adam değilim. tune profu fln da deilim. ms den para kazanan biri hiç değilim sende biliyorsun. sırf yardım olsun diye nelerle uraştığımıda bilen arkadaşlar vardır burada. sadece işin elektronik penceresinden bakıyorum olaya.ms kullanan arkadaşlara da kendi çapımdaki tek önerim bobin işine özen göstermeleri.
(bu arada 3 pistondu o tek bobin deil bikerem :D )
Ben direkt olarak şunu ekleyeyim, tamam ms güzel falan filan, ama bende ms'den illallah demek üzereyim.
Yok msns extra board takarsın alet bozulur, yok ms2 işlemci ms1 2.2 board'a oturmaz, yok işlemci arızalanır, yok ateşleme sürülmez. Ya benim bahtsızlığımdan, yada bendeki ms'in sorunu mudur bilinmez, 3 aydır bir türlü istediğim randımanlı hale gelemedi ms benim Alfa 75'de.
Toplamda harcadığım, harcayacağım para ms dahil 1500-1600 lira civarına geliyor, ki bu paraya Dta Fast s40 ve Pinned Wire Kit yani ucu dolu soketli al tak harness alırdım.
2 hafta önce daha önce hayatında ems görmemiş mirafioriye dta fast ve pinned wire kit'i özgün aldı, taktı. Bitti gitti.
Benim arabayı Erkut yaptı, helal olsun şiir gibi de yaptı, harness'inden tutun, kablo soketlerine kadar inci gibi dizdi. Fakat ms'in kendisinden (kutudan) kaynaklı bir çok sorun yaşadık. Kişisel düşüncemi söyleyeyim, ben MS yapıp da uzun yola gitmem. BANA GÖRE Cidden sorunlu bir cihaz. Kim ne derse desin. Fakat tekrar ekleyeyim, belki benim bahtsızlığımdır, belki bendeki ms bozuktur.
Fakat Ms'e harcanan paralara, ciddi anlamda güzel EMS'ler almanız mümkün... Ben coil on plug, barometric correction, egt kontrolü diye girdim, şu anda Edis, ford bobini olarak çıktım. Geri kalanı hak getire, benim ms1 2.2 ile msns extra board çalışmıyor :(
ECUs :
S40PRO Ignition only £350.00
Idle/ALS Valve £163.27
S40PRO £495.00
Turbo Control Valve £80.00
S60PRO £750.00
S80PRO £850.00
S100PRO £950.00
Crank Sensor £42.00
Cam or Wheel Speed Sensor £48.00
Crank Wheel 36 - 1 100 x 3 mm £45.00
Crank Wheel 36 - 1 138 x 3 mm £45.00
Xdash Inc Loom and Switch Plate £995.00
Xdash Level 3 £1295.00
SXdash Inc Loom £825.00
Steering Wheel Dash (From) £1800.00
GPS Unit £295.00
Water/Oil Temp £18.00
Brake Pressure Kit £250.00
Air Temp £22.00
Lap Time Transmitter £375.00
Lap Time Receiver £150.00
1.05 Bar Absolute £80.00
3 Bar Absolute £80.00
S Series Connector £23.00
4 Bar Absolute with Air Temp £105.00
E48EXP Connector £6.00
P8PRO Connector £28.00
VDO 10 Bar with Adapter Cable £73.90
Various Types From £49.90
Serial Cable £45.00
S Series Flash kit and Serial Cable £50.00
S Series CAN Cable £30.00
S Series CAN Adapter £190.00 Innovate LC1 £165.00
PCMIA to Serial Card £49.21 Innovate LM2 £340.00
Dyno Control Box £195.00
USB -> RS232 £20.00
Standard size 850 cc £60.00
Pico size 190 - 850 cc £60.00
S40 Pinned Wire Kit £69.00
S40 Spliced Loom Kit £93.00
S60 Spliced Loom Kit £117.00
Standard S40 Ignition Only Loom £110.00
Valeo Four Cylinder Wasted Spark £50.00
Standard S40 Ign. and Fuel Loom £295.00
Bosch Six Cylinder Wasted Spark £119.00
S60+ Finished Looms POA
Gürsel teşekkürler tekrar.
arkadaşlar sizler de saolun herkes deneyimlerini bilgilerini paylaşmış. ve yazılanlardan sonra ms in aracıma uygun olmadığı düşüncesindeyim.
SAFC1, FIC ve sonra SAFC2 ye dönüş yaptım. safc1 en iyisiydi şimdiye kadar açıkçası.
fıc zaten hiç olmadı, 3500-4000 devre kadar patırkütür yapıp sonra bir anda dehşet ayar oluyodu ama 4000 devirlere kadar sallanıyodu motor, ayarlamaya çalışırken ayarsızlıktan ve motorun sallantısından 4.vites dişlisini kırıp geri döndüm.
FICi söktüm safc aldım yeniden ama o da istediğim gibi değil. ayarlar güne göre hatta dakikaya göre değişiyo sürekli, bi gazlıyoruz çok iyi sonra bi bakıyosun afr cortlamış. gazladıktan sonra stop ediyo sık sık.
vesaire.. bu sorunları yaşatmayacak orjinal araba gibi gitmemi sağlayacak bir beyin istiyorum. FİYAT UCUZ OLSUN GİBİ BİR DERDİM YOK! yeter ki GRU süper olsun. bastımmı gitsin, stop etmesin afr çıldırmasın. olay bu.
Gürsel saolsun DTA fast i gördüm, EMS benim arabaya olcaksa onu da alırım yeter ki sağlıklı olsun.
Senin ihtiyacın Dta Fast s40 ve Standard S40 Ign. and Fuel Loom. Bir de Tr'den gm map sensoru ve iat sensoru alacaksın.
Ha bu arada orjinal tesisatına da Dta'yı monte edersin, içinden zaten pinler ve soket çıkıyor, kendi ecu soketini çıkarıp, oradaki pinleri DTA'ya dizeriniz, o zaman harness almana da gerek kalmaz..
Fiyatta sıkıntı yoksa haltec derim aem ems...
Valla Onur'cum Haltech sp1000 yaklaşık 1200-1300 dolar. Ben Hatech sp2000 aldım M3'e , long harness ile birlikte, 200 dolarlık shipping dahil 1650 dolara geldi.
Haltech Sport serisi zaten bu işin nirvanası. MoTeC ile aynı board'u kullanıyorlar.
Standalone fiyatları artık pahalı değil.
MS çok kötü birşey. Sakın almayın. Pis kötü tukaka.. En büyük AEM başka büyük yok. Pardon Haltech miydi şimdiki trend. Tamam o en büyük olsun..
Aaaah Mertol abi aaaah, Kimse ms kötü demiyor, her open source işte olduğu gibi (Linux 5 sene önce böyle miydi?) bu ürün de gelişmeye ihtiyaç duyuyor. Ama oturup bir SWOT analizi yaptığım zaman, ve harcadığım parayı gördüğüm zaman direkt endüstriyel bir standalone almak varken, neden ms alayım?
Haltech de trend değil, 6 cyl cop ve 6 cyl injektor sürebilen ve işlemcisi köpek gibi hızlı olan bir ecu.