Bu arada defaten yazdım ama bir kez daha hatırlatayım. Gidipte M3 üne Suprasına RS ine MS alıpta takan adam hıyardır. Pistona verdiği/vereceği meblağın yarısını ayırsın adam gibi profesyonel olarak üretilmiş bir ECU alsın. Ama o aldığıda standart ECU sundan daha fazlasını versin. MS in yapılma nedeni belli. Tercih edilme nedeni belli. Sorunsuzmu? Hangisi sorunsuz ki? MS in bugları varmı? Vaar. Ayarlaması zormu? eğer işin tekniğini bilmiyorsanız, okumadıysanız, araştırmadıysanız, ilk ECU montajınızsa ve takayım çalışsın kafasındaysanız evet çok ama çok zor. Hayatında bir kez bile karbüratör ayarlamamış, AFR denince aklına gösterge gelen bir adam kalkıp ECU takmaya kalkarsa sorun elbet yaşar.
Ayarı kaçarmı? Kullanılan kompanentler (direnç, kondansatör vs vs vs..) dandikse kaçar. Çünkü dandik kompanentler ısıdan etkilenir. Karaköyden toparladığınız kompanentle olmaz. Adam gibi kaliteli kompanent alıp kutusunu otunu kılını iyi izole ederseniz sorun olmaz. Üreticiler fantazi olsun diye silikon sıkmıyorlar ECU ya..
İstanbul'da başka Ankara'da başka setup istermi? Paraya kıyıp bir MAP sensörü daha alıp barometric correctionu ona emanet etmezseniz ister.
Bu arada coolant temperature sensörü takabiliyorsunuz MS e. Uygulayıcı takmadıysa onun tercihi.
Bu işi fazla hafife alan adam kalkıpta ben bunu evde yaparım arabayada takarım mantığıyla yola çıkarsa uğraşır. Uğraşmak istemeyen adam gider hazırını alır takar devam eder..
Kısacası hava filitresi takmıyorsunuz kardeşim. Öyle ya da böyle ECU bu. Uğraşacaksınız. Debeleneceksiniz. Yok ben bunlarla uğraşamam diyorsanız bu işi yapan adamlar var, hatta yerli distribütörüde varmış. Gidin adamlar yapsın teslim etsin. He o zaman maliyet artıyormuş. E onun tercihini siz yapacaksınız. Çok geliyorsa gidin başka birşey alın. Adam amme hizmeti yapmıyor.