i-shift miydi. balıkesirin neresinde oturuyorsun.
Printable View
i-shift burhaniye ilçesinde oturuyorum.
balıkesirde zaten düz görmedim belki vardır. o burhaniyedeki de tüplüydü sanırım aylarca sahibinden de durdu. ve düz vites ile arasında 0-100 hızlanmasında 2 saniye var.
=) zaten en sevdiğim yanı da bu ...
millet otomatik ve ishft den ıbaret sanıyor bızım aracları:D yolda yapıstırınca bıde pesınden gelmıyor:D
valla dedım ya abı ben zaten bu hafta sonu aslında en azından senle bulusup bı cay ıcıp bıyerde laflayalım.
bana uyar.
Biz az once
1.8 hb civic duz vıtes ıle
benım aracı denedik
10 boydan fazla oldu...
peki sizin arac da bısı varmı. dier arac da bısı varmı?
nasıl bır deneme oldu. kalkıstan ıtıbaren mı belli hızda hangı vıtesden kac mt yada km mı? detay verırsenız. 10 boy neye gore bılelım.
70 kmh dan rollıng yaptık
basar basmaz fark acıldı
1.8 hb stock
benım arabamda f/h/e
fk2 de gaz kelebeğinin elektronik oldugunu bılıyorsunuz dımı. 70 de kacıncı vıteste kaldırdınız bılmıyorum ama her durumda ıllakı vti gecıcek ona bısı demıyorum. zaten sozunu ettıgım farkı mınımuna ındırmek:D
bun ıcın de stock bı vti ile (ki sizinki bos denemez) fark bıraz daha az olabılır. ayrıyetten fk2 de gaz tepkısını dusurmek ve sırf bunun ıcın duz yokda basmak ıcın en azından lastık tabanını dusurmek bence (bence yani) farkı yarı yarıya dusurebılır. yol uzadıkca kovaladıkca fark her yol uzadıgında dahada kapanacaktır.
ufuk farkı kapatman çok zor. denedinmi bilmiyorum bizim araçlar düzlükte 210 u geçmiyor.
200 e kadar hızlı tırmanıp 210 da tıkanmak saçmalık resmen.
çok uzun düzlüklerde yüksek hızlara çıkarsın ama vti zaten kesiciye girmiş olur :D
bak sımdı tum hayallerımın yıkıldıgı an...
vtec2 de emme manıfodu tam rezalettı ama cok ıyı hızlanıyordu. 1.8 140hp olup bu kadarmı kısır kalıyoruz :( kı vtec2 ye ies emmesı takınca makına ucuyordu.
vti tabikide.
ilerde bi zamanda mümkünmüdür benim a3 le denermi arkadaş,mayıs gibi ankaradayım mümkünse
ilker
yanlış anlamada sen neye göre tahmin yürüttün torktan dolayı 320d başta 2 boy açar ve sabit gider diye?kendin diyorsun araba düzde 210 da bitiyor diye.184 320d 240 gidiyor düz yolda inanırmısın bilmem zaten teknik verisi 235 km civarında.
mertcan 1.8 e arkadan gelip açıp gidiyorsa dediğin maalesef imkansız çünkü mertcan 170 lik jettayla denedi sonucu bilmiyorum vıdeoları vardı ama yakınlardı diye hatırlıyorum,bir de golf gt var o da jettayı geçiyor ve 320d o gt yle kafa burun gidiyor 210 dan sonra acabiliyor.
senin tabirinle atladık ama maalesef sende benim kadar gerçekleri biliyorsun :D
benim arabada düzde 210 diyor ankaradaki 140 lık manuelle denersem bende görürüm merak ettim 140 lık nasıl gidiyor veya 140 lık golf 5 kadar gidiyormu diye.
Senin arac benimkinden hızlı stok vs stok,1200 kg 1.8 140 hp 8.6 sn 0-100 ,top:207 km demiş.
benim arabada 137-140 filan su an cekısmeli olabilir.
3,20D ile accord konusunda da böyle açıp gidiyordu. o onla denemiş bu bunla denemiş ona göre şu şöyle gider diye. Çıkılıp denenir. Benim de eklediğim video var. dikkat ettiysen o Vti boş bi makina değil.
düzde 210 u gördükten sonra tıkanıyor dediğim diğer arkadaşlar gibi 20 km düzlükte basarsan illa ki gider. Ve bu 210 GPS ile ölçülmüş reel hız.
aynı yolda ies 190 ı bile geçmiyordu. forumda kime sorsan ies ile 220 yapmıştır.
1,8 hb ile a3 denerse ne olur bilemem. ilk gaz tepkisi yok bunların sonradan açılıp gidiyor.
16 jantlı bi e90 olsun daha cok acacaktır muhtemelen accorda :D
her neyse
ben gecen dümdüz yola cıktım kadranda gördüğüm değerler o yönde.benim top stok verisi 203 km.benimkide su an 205 olsun.inan bende de yok o gaz tepkisinden ies zıpkın gibi ilk gaza basmada.ankaradakiyle deneyebilirsem iyi olur eminim hondanın üst devirleri benden iyidir.
ies zıpkın gibi de 210 ile girdiğim rampayı 160 ile anca bitiriyordu.
1,8 hb o rampaya 160 la girdiğinde 200 e çıkıyor. ( bursa otoban )
vsa nın acık yada kapalı olması hızlanmaya etkı edermı acaba. cunku bildiğim kadarı ıle vsa aynı zamanda ılk kalkısta dengelı kalkmayı da saglıyor. sıkıstırırken aracı hızlanmak ıcın vsa acık olursa bı kayıp yaratabılırmı acaba?
2.vites 50 de sıkın:)))
araçta tüp yok. sahibindendede durmadı hiç lpg takılmadı burhaniyede i shift 5 tane var :)
bir arkadaşımın vti ı ile 6-7 kez kalktık. ilk ikisi rampada 1.vites den. (2 boy kadar uzadı) sonrakiler 2.vites den kalktık. 3kez aynı neticeyi üst üste alınca (son 3 deneme) biraktık. hem fikiriz ve temiz bir vti (stock ama sadece spor debriyaj ve hava filtre var) - temiz bir 1.8hb manuel (tam stock) in en fazla 2 boy önünde gidiyor. iki kişi oldugumuz için video cekemedik. bir dahakine buluşmamızda video cekebilecek 3.bi ekip takarız peşimize.
Olamaz kenan komutan ölmüş olamaz :D
Vti araya tır sokması lazımdı :D
yok abi şimdi plotaj dicekler yok vti köftedir dicekler. vs vs
yalnız şunu söyliyim bu tür yorumların geliceğini bildiğim için söylemiyorum arkadaşın kim olduğunu ama forumdan bir arkadaşımız.
istediği kadar iyi veya kötü olsun. Stock vti 1,8 hb lere karşı alıp gidemez. kopması çok zor.
aynı şekilde kötü de olsa vti çok geride kalmaz. ölüsü bile yeter.
ancak dediğim gibi sökersen şannsını çok artırırsın.
yalnız abi o değilde... (vti ı gecmek için takıntım yok. hiç kimseyle yok sadece merak işte... ) kalkmadan önce sorduğumda konuya herkes birşey yazmıştı. kalktıktan sonra sonucu yazdım kimseden cıt yok. :D garip bi durum:D
sonuç süper butür sonuçlara seviniyorum deneyecek araç çıkıyor çünkü tebrikler
hemen ekleyim bursadan civic hb varsa akşama ekşın yaparız :) stock vti da var filtre hıdır vti da var stock crx te var crx vtec te var :)
Ben benim araçla 235 gördüm
biraz zaman aldı gerçi bu hızı yakalamam. Sabiha gökçen- Çamlıca gişeler arasında gördüm bu hızı eğim yok diyebilirim varsada çok hafiftir.
Ki bu hızı gördüğümde sadece filtre vardı aracımda şimdi kat iptali ve cut out ile ne olur bilemiyorum 240 belki olabilir
Ancak ben son hız denemesi yapmayı pek sevmiyorum güvenli gelmiyor bana
Cnzdmr merak ettm sadece eksoz sistemimi cektin. kat iptali duz boru.vs sesi.nasil. ve kaca.nerde yaptirdin?
otto spor kat, test pipe ve son susturucuya kadar 60lık düz boru
sondan önce de cut out koydurdum istediğim zaman açıp kapıyorum polislerle sıkıntı olmuyor
Custom garage da yaptırdım tavsiye ederim çok memnun kaldım
Sebo ustanın işçiliği tartışılmaz zaten...
Sesi de bi gün buluşursak dinlersin ben çok beğeniyorumi kapalıyken stock a yakın bi ses
açıkken de type-r lara yakın ses çıkıyor :)
Okdr ovdun bide fiyatini soylesen:P filtre varmi ve baska bisi? bzdeki en kotu olay usb giris olmamasi ona bisi yaptinmi
Simota carbon charger var filtre olarak
Usb girişi için bişey yapmadım malesef pek müzik dinlemiyorum aracımda egzozdan sonra :)
P.M attım fiyatla ilgili bu arada..
sağol k.kaan . aslında birde 140hp lık tsı bi golf yada bravo bulabılsem. bıde onunla denemeyı cok ıstıyorum.
valla ilker abiye bikac kez dedım olur dedı oda. havalar bıraz guzellessın (yollar kaygan olmasın) bulusalım.
tabi cnm güvenlik herşeyden önemli. biz ilker abiyle daha önce bir araya geldik sorunsuz sıkıntısız bi akşam oldu keyifliydi.. tekrarlanmasında fayda var bir araya gelip eğlenir sohbetimizi eder merak gideririz :)
Kimsenin can güvenliği tehliye girmeyip huzuru kaçmayacaksa ben her zaman varım yeter ki ağız tadı kaçacak durumlar olmasın. Geçmek geçilmek önemli değil.
Ama her zaman honda kazanır :P