Senin icin turkiyedeki en heart breaker dynoya cikaricam soz :) bak buraya
Yaziom :)
Printable View
Senin icin turkiyedeki en heart breaker dynoya cikaricam soz :) bak buraya
Yaziom :)
genede dayanamadım sana bi cevap veriyim son kez rengin değişsin :D
burada demişssinki
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...49894081_o.jpg
bende demişimki kardeşim 580 hp çıkması imkansız şaşırma iddalaşmışız ve sende paşaoğluna gitmişin benı *** etmek için ve çıkan sonuç :)
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...35694173_n.jpg
sonuç nemi paşaoğlunun çarpanlarını çıkardıgında 1.4444 mü neydi oda 480hp falan yapıyo buda sana kapak oluyo :D
sayın tuner yanlış anlamayında bi saçma sapan turbo yapmak var bide harbi atmosferik yapmak var sözüm size değil kesinlikle yanlış anlamayın bugun bir bmw nın motorunu standart şekilde rektefıye etmek zaten 7 binlira orjinal parçalar kullanılırsa ki herkez bilir e46 m3 ün krankı 4 bin liradan aşşağı değil ettimi sadece krankla 11 bin 1200 piston takımı 2000 eksantrik 2300 lira power mod beyin ıvırı zıvır vs si 20 bin lirayı çok rahat tutuyor gelelim power mod a benim aracımdada power mod vardı memnun olanlar olabilir aranızda ama biz power mod da limitleri yaşayamadıkki beyini aldıkdan 1 ay sonra bozuldu garanti dediğimizde hollandaya gidecek dediler eywallah dededik 1 ay dan önce gelmez dediler piggyback beyin 1 beyin için ben arabamı yatırmalımıyım acaba artı şuna gelelim turbo bır araba günlük binmek için ne kadar sağlıklı olur orasıda tartışılır :soru:
sefa geçen bende m20 ye atmosferik bir liste çıkartiyim dedim tuzu biberi hariç 15000tl çıktı :D alcagım güçte 260 270hp :D o yüzden tr de atmosferik yapmak biraz fantaziye kaçıyo okadar :)
aynen katılıyorum abi kolay iş değil ne kadar basit görünsede dışardan aynı zamanda turbo m3 e gelince o kadar sefer gazladı hepsindede arabada sıkıntı vardı benim arabamda tam slick lastik olmasına rağmen m3 den daha fazla sarıyodu tekrar tekrar söylüyorum kimsenin yaptığı iş kötü değildir herkezin eline sağlık amacım polemik yaratmak değil sadece gözlemlediğim şeylerden bahsediyorum o kadar
Canim kardesim bu dynolar neyi olcuyor teker torkunu ordan bg yi
hesapliyorlar. Dastekde ne cikmis 480 teker. Esas guc budur
Biz 480 i yuzde 18 le carptik neden cunku amerikada herkes bole
Hesapliyor. Ancak pasaoglu dyno ya bazi bilgiler girliyor ve
Dyno teker gucunden kendi kayipi hesap layip carpiyor
Burdaki tekerle 480 ve 467. Biz dsstegi 1.18 le carptik
Pasaoglu dyno 467 yi baska bir degerle carpti.
Dastek teker verdigi icin ben yayimlarken bir bilinmeyenle
Carpmak zorundayim. Teker krankdan az oluyor dogal olrk
Ben ozmanda dedim teker onemlidir dier sayi hayali yada
Tahminidir diye hala sevinip neler yaziorsun.
Anlatamiyorum ben Dynodan anlayan biri yazsin please
tamam kenkkkkkk kızma :) kolpayım bennnnnnnn :)
mertciğim power Mod Dediğin Tsi dimi Fueller mod ilemi kullanıyorsun sen powermod u?
piggyback ile bircok araç sorunsuz çalışır zzten adı sülük :) standalone takarsan demek istediğimi anlarsın ;)
powermodun en sewmediğim yanı ki düzeltilemeyen tekleme nedenide bundan avansı krank acısını değiştirip yanıltarak avansı kısıp açıyor olması
ayrıca driftte araba kırılmaz ya hararet yapar yada yağ sıcaklığından bişiy gelir başına basınca adam gibi bile gelemiyor :D
buyrun getirin ölçelim :)
Türkiye'de bir avuç BMWCİ birbirine saldırıyor.
yazık, daha olumlu diyaloglar olsaydı da ağız tadıyla okusaydık.
bu arada 4.vites saran m3 ten bahsedilmiş, benim E36M3 100-200 3,85 koşarken 4. Vites sarmıyordu.....bu 4. Vites saran m powerı merak ettim.
Mert abi 600+whp m3 un ideal 100-200 km si ne cikar sen iyi bilirsin
bunda hepimizin suçu var, nedense yıllardır herkesin yaptığı BMW inanılmazdır, M3 de geçer M5 e de yürür... gören vardır tanık çoktur, son 10 senede M3 geçen BMW leri alt alta yazsam 100 ü bulur... sonra bakmışsın kasa 10bine motor 5bine satılık...
şurada BMW ile teknik basit bir şeyde bile neden birbirimize giriyoruz? Eray ve Mustafa, Mert(DA) ben 5-6 sene önceki yazdığımı tekrar yazayım, atmosferiği geç, adam gibi yürürü olan M ya da 25.-2.8 farketmez adam gibi yürüyen bir turbonun spectleri nedir, ne olmalı, ömrü ne kadardır, denenmişliği ne kadardır? işte bunların cevabı verilemediği için, çoğunluk o 'gizemli' iMan Power ile M3 leri geçtiği için sonu bu şekilde tartışmalara dönüyor...
madem o kadar güzel düzgün sorunsuz BMW turboluyordunuz da, parası olan adam neden gidip HPF kitlerine bu kadar sardırdı?
Yasin'in e30 3.25 i (HM 325 ti sanırım plakası), geçmedik M3 bırakmadı dediler, ghibliye yaklaşamadı bile, oysa benim ghibliyi E46 M3 rahat geçiyordu o haliyle...
bence o bunu geçmiş o buna şu kadar açmış konularını bırakıp işin 'tech'nik kısımlarını konuşursak kavga olmaz, tartışma her zaman iyidir...
Atmosferik hakkiyla m3 gecen (nossuz) ciplak gozle ben daha gormedim drag da gecenler var is biraz pilotaja kaliyo angara da o yuzden bol miktarda m3 gectik diye dolasan e30 cu var...
Yine yaziyorum sana bunu artik anla dogasinda besleme olmayan bir motora turbo baglayip sonra bundan 100.000km garanti bekleyen adama zaten kimse araba yapmaz bu isin garantisi yokki sen uzun omur soruyosun he illaki guclendirip kirilma zamanini uzatirsin ama kbakma senin istedigin gibi hem 500 hp olayim hemde kirilmasin diye bisey yok :) illaki kirilir birazda kismet isi bu isler
Tr deki en hizli m50 mertin yaptigi leş25 lakabli e36 benim gordgum bayadirda piyasada gazliyo daha gideride var ama acmiyolar o yuzdende kirilma zamanini uzattilar say :) driftte kullanilio bide buyuk basari bence ama cok komik bisey soyliyim motora kol piston saplama conta tak kapat Allah ne verdiyse bas :) bukadar basit
Ben stock motora daha hic acilmamis diyim 80 bin km de su anda 85 tir supercharger bastim ustune 250 shot nos bastim simdide turbo basiuorum ve insaan gibide kullanmiuorum kirilabilrdi ama kirilmadi anlamak istedigim bu sen hem hizli hem bozulmasn diyosan git f10 m5 al :D
doğasında olup olmadığı önemli değil, insanlar araba yapacak 15-20 lira para dökecek ama 3-5bin km gidecek... işte ben de sizdeki bu mantığı anlamıyorum, araç 500HP de patlıyorsa patlatmadan optimumu sen bulacaksın, patlat topla yapıştır patlat, herkesin mantığı bu olmak zorunda değil...
benim şimdiye kadar kullandığım 3. turbo aracım maserati, sonradan turbolamak için BMW yi seçmem zamanında da seçmedim... ama bak ilk postumda ne yazmışım 'atmosferikte yapılabilecekler kısıtlı'... ben hacim büyütmeli motor içinin komple değiştiği modifiyeleri farklı bir yere koyuyorum, M50B25 ten alınabilecek güç denildiğinde, pistonları limite kadar büyütelim demek içimden gelmez, herkes yaptığını açık açık yazarsa zaten sıkıntı olmaz, okuyanlar da ileride ne yapacaksa rahatça karar verir...
Abi ben patliyo demiyorum garantisi yok diyorum :) motor icine 100bin tl göm herseyin en iyisini kullan bilemezsinki yarin ne olcagini :) he mert te yapti les25 i bak bir seneyi gecti gazliyolar limitinin bi tik gerisinde oluyo demekki ama sana 10 sene lazim :D ne desek bos o yuzden
Telden girdim icin uzun yazamiyom atmosferik m50 yapmanin bi mantigi yok bence :) 15 20 lira harca 270 280hp ol direk 15 liraya 321hp 6 ileriyi koyarsin zaten arabaya :D bence gereksiz atmosferik
Saçma sapan turbo yapmaktan bahsetmiyorum ben zaten , söylediğim rakam ile 300hp üzeri güç alabileceğin bir kitten bahsediyorum.Ve bu kit ile 20 araba günlük sorunsuz kullanıyor.Henüz kıranda olmadı.Sanırım bizim piyasada bunlar pek karşılaşılan durumlar değil.
Power Mod Avusturalya malıdır.Hollanda ile alakası yok. :)
Ben bmw den pek anlamam:) ama üç beş tane e30 kullanmış üç beş tanede e36 kullanmış biri olarak ve şuanki arabama bakarak (anca karşısına geçip bakıyorum zaten:)) atmosferik yüklemekle turbolamak arasında fiyat olarak dağlar taşlar kadar fark yok.Atmosferikte m52 yükleyip yürütende var gerek yurt dışı gerekse yurtiçinde.Ancak m50 yi turbo olarak kullanmak çok daha avantajlı.6 silindir geninden güce açık bir motor zaten. Adamlar stock m50b20 ye sadece conta ile gt30 turbo 16psi de 360hp güç almış ve gündelik kullanıyor.Dolayısıyla m50 ye atmosferik yüklemek gereksiz.m52 ise gene bu güçlere dayanıklı fakat aliminyum'a güven olmaz...
Kırılma konusuna gelince arabanın düzeni tutana kadar illaki bişeyler kopuyor kırılıyor.bunu patlattı çatlattı yeniden yaptı olarak değerlendirmemek lazım.olabiliyor.zevk için yapıyorsan bunada katlanmak lazım.Ben Bladerk le ayara çıktım 16psi da kayış koptu debriyaj bilyası parçalandı falan filan.bunlar normal şeyler.
beyin konusunda ise önceleri stock ecu ile yapmaya çalıştık Almanyadan özel yazılım yaptırdım ama vanoslu m50 de tutmuyor. 0,7 bar ve üzerinde saçmalıyor. m52 yi bilemem. Uygun fiyatlı bir ecu takmak mantıklı geliyor bana. iyi ayarlarla zaten tatmin edici oluyor.
velhasıl m50 turbo en uygun seçenek:icon_tup:
Canberkcim benim m50 turbom tek vanoslu ve stock ecu nasi yuruyo ozaman :) olmuyo degil size yazilim gonderen firma yapamamis
şimdi ortaya M20'yide atacaktım da kesin kan çıkardı bu konudan :D
Cok enteresan postlar okuyorum ya sesimi cıkarmayım da sunuda sölemeden gecemicem da motorsportu aleni sekilde bmw forumlarında senelerce yerden yere vuranlar sohbet ortamına burunmusler :)))
Selam Eray Ben Gökhan. Canberk konudan bahsetti. Şöyle bir durum var, bendeki BMW de tek vanoslu. İlk başta TMTUNİNG THOMAS yazılım yaptı. Sonra ABSOLUTE CRİSS. Yaklaşık 5 er adet yazılım yapıldı. GT3582R 70A/R turbo ve yaklaşık 3000cc hacimde 600cc enjektorle stock ecu çok sınırlı kalıyor. ***** bu specteki bi BMW 16psi da baya bi hp çıkarır. Şuan tahmnim 400-420hp aralığı.Erkutla tam ayarları bititirsek dyno alacağım. ICS ilede konuştum. Nette stock ecu ile yürüttükleri epeyi m52b28 var. Yazılımla en yüksek 525hp alabilmişler fakat araç çok dayanmamış. Birinde kol, birinde piston, birinde krang. Sonunda onlarda ecu takmaya karar vermişler. Canberk 0.7 bardan sonra işe yaramıyor derken yukarıdaki speclere göre demek istemiş. Daha makul setuplarda yürüyebilir belki.Ancak 14.5psi üstüne çok çıkabileceğini sanmıyorum.Çünkü maf +5v de bile ecu max 1.2 bara izin veriyor. Turbo büyüdükçe bu rakam düşüyor.
hocam burda yanlısınız var, oem ecude maf degerleri rescale edilerek ve daha buyuk maf takılarak (3.5 inch olması lazım tam hatırlayamadım simdi )daha fazla basınc gayet saglıklı bicimde basılıyor, bimmerforums'u okursanız orada bir cok arabanın gt35 gt37 ve muadili tubolar ile orjinal ecu ile 25 psi'larda ve hatta uzerinde yurudugunu gorebilirsiniz hepsinin youtube'da drag videolar vs.. mevcut yani 14 psi gibi bir kısıt yok
Öncelikle böyle gerilip, tartıştığınız için teşekkür ederim. Sayenizde merak ettiğim bi kaç şeyi öğrendim.
Sorunun cevabı M50+Turbo.
Atmosferik "yüklü" bir M50, pekâlâ turbo bir m50 kadar zevk verecektir. Peki neden atmosferik m50 yüklenmiyor ya da atmosferik yüklemeni önermedim? Çünkü gördüğüm-tanıdığım bmw motorlarında "tatminkâr" bir atmosferik yükleme yapmak oldukça pahalıya geliyor. Tatminkâr kelimesine dikkat çünkü atmosferikte X para harcanarak farz-ı misal 300 HP alınabiliniyorken, yine aynı X para karşılığı turbo size 600 HP kazandırmış, sizi çoktan tatmin etmiş, orgazm etmiş, sigaranızı yaktırmış olacaktır. Bu noktada akli dengesi sağlam ve amacı "hızlı bir otomobil" olan adam, tabii ki X para karşılığı 300 hp almak yerine, Turbo yapıp 600 hp alır. Öyle ki; M50 gibi stock internallerle (birçok BMW motoru gibi) bile turboşarjda ciddi değerler alan bir motora atmosferik yükleme yapmak, elinizde olan büyük bir avantajı kullanmamak olacaktır. Tabii söz konusu hızlı bir araç çıkartmaksa. Yoksa paragrafın başında dediğim gibi, Fiyat/Performans mantığı olmayacaksa, diğer bir değişle kesenin ağzı açık ise atmosferik olarak da gayet hızlı, zevkli, seksi M50'ler çıkartılabilinir.
Tool abi ya da Senna abinin lafıydı, tam hatırlamıyorum;
Atmosferik yüklemek, yavaş gitmenin en pahalı yoludur.
Hocam bu tamamen göreceli bir olay. Stock ecu ile yapabilecekleriniz kısıtlı 3.5 maf takmak yada buna benzer işlemler yapmak ata eyersiz binmek sayılabilir BENCE. Ben mühendisim az çok hesap yapmayıda bilirim. Bimmer Forums da konulara bakınca zaten adamların sürekli bu konuda tartıştığını görebilirsiniz. Yürüten var dediğiğniz gibi yürütemeyende çok.
Mesela en basit örnek Erkut arkadaşımız benim aracıma beyin bağlarken stock ecunun çok enteresan bir tarafını keşfetti. Aracın ecu su çok kolay bulunmayan autodata yada bmw tesisatlarında görünmeyen bir ecu.Dolayısıyla remap yapmak için 150 sefer uğraşmak lazım ve anlık müdahale edilemeyen bir durum.Her seferinde yazılım yapmak için sök tak mı yapmak mantıklı.....Ayrıca rescale edilen değerleri ecu ne kadar kabul ediyor? Yani map için harita sınırlı. Su dolu bardağa daha ne kadar su koyabilir sinizki.
Benim şahsi fikrim turbolanan araca (orijinalinde turbo yok ise) ecu bağlamak en mantıklı çözüm.
Öncelikle belirteyim hocam, bende muhendisim az cok bende hesap yapiyorum yani meslegimiz bu konu hakkında konusurken bizim icin bir haklı cıkma nedeni olmamalı :)
Ben burada bahsetmedim ilk postumda ama sorunsuz gidenler hep obd1 olanlar, 413 kodlu ecu bu isten en verimli olanı. Hatta adamlar obd2 araclarını obd1 e cevirip sorunsuz yuruyorlar. Cunku bu ecu ile sorun yasayanlar yok denecek kadar az ve sorun olanları da incelerseniz ya tesisatında ya sensorllerinde ya mafında yada ecusunde arıza olanlar, bu bilesenleri sorunsuz olup sorun yasayanı okumadım gibi birsey. Sizin ecu ne bilmiyorum ama tr'de zaten obd1 vanoslu m50 lerde hep 413 var zaten.
Rescale edilen verileri ecu ne kadar kabul ediyor ne demek anlamadım, siz degerleri verirsiniz ecu isler ve o sekilde devam eder yapay bir zekadan soz etmiyoruz burda kendine gore yorum yapsın vs..
Sahsi fikrinize saygı duyarım ben kendimde standalone beyinlerden yanayım ama stock beyinlede bu is oluyor onumuzde belki binlerce ornek var.
gökhan abi yine yanılıyosun benım beynım su anda STOCK ve REALTIME ayar yapabılıyoruz :) hondaların p300 mü ne zikimse o beynıne takılan bı emulator bızım beynede uyuyo emulator u çipi taktıgın yere monte edıp ıstedıgın zaman laptopu bagla yolda ayar yap :) senın dediğin eskidendi kafana göre çip yap çık dene gerçi özgün onuda yapıyo amk :D kaç kere setup değiştirdim specleri söyledim hiç arabaya oturmadan yazılımı yaptı yolladı gazladım birazda tecrübe işi ;)
sizin ghiblimiydi bilmiyorum ama an 240 zamanında ghibliyi geçmişti
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater
bu araç atmosferik ve 20 blokla çok güzel yürüyen bi arabaydı zamanında
War-Miller tarzı gibi bişey diyorsun yani Eraycım. Benim demek istediğim şu. Şuana kadar stock 413e yazılımla 1.2 bar bastırdınız mı?Ecu bunu kabul ettimi? yürüttünüz mü? değerleri varmı? benim merak ettiklerim bunlar. Ben zaten stock ecu ile 1.2 bar basılabildiğini önceki postlarda söyledim. Üstünü merak ediyorum ben. Bu arada ankaraya gelirsen haber et..
yanlış anlaşılma olmasın ben mesleğim olduğu için yazdım,haklı çıkmak için değil:) servis işletiyorum aynı zamanda. Eski bmw ciler denim:) benim aracım m50 6s2 eut06 kodlu tek vanoslu. 88 pinli ama pinleri ne obd1 nede obd2 ye uymayan karışık sistemli bir ecu. Orneğin vanos, 7 ve 21 nolu pinlerde çıkarken bende 16 nolu pin, gösterge 15 nolu pin bende 64 nolu pin gibi...velhasıl stock ecu 413 ile thomas criss ve ben yürütemedik şuanda standalone ile Erkut yürütüyor sağolsun, ince ayarları yapılacak sadece..kısmetse yakında videolar çıkar zaten..:icon_tup: bide Erayla roll yaparsak tamamdır:))
Ankaraya gelicem e30 la basinc 05 su anda enjektorleri daha takamadim 600cc baglayip ayar yapilcak sonra 1,5 lari zorlicam deneriz tabiki :D sen bi video koyda gorek aleti :)
M50 ve M20'de 20-25 veya 28 blok olması neyi değiştiriyor ? blok-height değerlerinde fark varmı ?
Blok yuksekligi ayni gomlekler farkli 2000cc 80mm den max 84 e cikiyo 2.5 ise 86 ve kasarsan 87 leri zorlar