User Tag List

Sayfa 7/7 İlkİlk ... 567
120 sonuçtan 115 ile 120 arası

Konu: bmw m52,m50 mi s50 mi

OMTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle belirteyim hocam, bende muhendisim az cok bende hesap yapiyorum yani meslegimiz bu konu hakkında konusurken bizim icin bir haklı cıkma nedeni olmamalı

Ben burada bahsetmedim ilk postumda ama sorunsuz gidenler hep obd1 olanlar, 413 kodlu ecu bu isten en verimli olanı. Hatta adamlar obd2 araclarını obd1 e cevirip sorunsuz yuruyorlar. Cunku bu ecu ile sorun yasayanlar yok denecek kadar az ve sorun olanları da incelerseniz ya tesisatında ya sensorllerinde ya mafında yada ecusunde arıza olanlar, bu bilesenleri sorunsuz olup sorun yasayanı okumadım gibi birsey. Sizin ecu ne bilmiyorum ama tr'de zaten obd1 vanoslu m50 lerde hep 413 var zaten.
    Rescale edilen verileri ecu ne kadar kabul ediyor ne demek anlamadım, siz degerleri verirsiniz ecu isler ve o sekilde devam eder yapay bir zekadan soz etmiyoruz burda kendine gore yorum yapsın vs..

Sahsi fikrinize saygı duyarım ben kendimde standalone beyinlerden yanayım ama stock beyinlede bu is oluyor onumuzde belki binlerce ornek var.
    yanlış anlaşılma olmasın ben mesleğim olduğu için yazdım,haklı çıkmak için değil servis işletiyorum aynı zamanda. Eski bmw ciler denim benim aracım m50 6s2 eut06 kodlu tek vanoslu. 88 pinli ama pinleri ne obd1 nede obd2 ye uymayan karışık sistemli bir ecu. Orneğin vanos, 7 ve 21 nolu pinlerde çıkarken bende 16 nolu pin, gösterge 15 nolu pin bende 64 nolu pin gibi...velhasıl stock ecu 413 ile thomas criss ve ben yürütemedik şuanda standalone ile Erkut yürütüyor sağolsun, ince ayarları yapılacak sadece..kısmetse yakında videolar çıkar zaten.. bide Erayla roll yaparsak tamamdır)
    OTOBULL GARAGE

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankaraya gelicem e30 la basinc 05 su anda enjektorleri daha takamadim 600cc baglayip ayar yapilcak sonra 1,5 lari zorlicam deneriz tabiki sen bi video koyda gorek aleti
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sefa325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin ghiblimiydi bilmiyorum ama an 240 zamanında ghibliyi geçmişti

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater

bu araç atmosferik ve 20 blokla çok güzel yürüyen bi arabaydı zamanında
    hayır benim aracım değil...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    M50 ve M20'de 20-25 veya 28 blok olması neyi değiştiriyor ? blok-height değerlerinde fark varmı ?

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Blok yuksekligi ayni gomlekler farkli 2000cc 80mm den max 84 e cikiyo 2.5 ise 86 ve kasarsan 87 leri zorlar
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sefa325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorularınızı Deneyimlerime Göre Tek Tek Yanıtlıyayım

1.si M52 B28 Motoru Modifiyeye İyi Cevap Verir Ama Bazı Dezavantajları Var;
    - çok zeki bi motor ms41 siemens beyin var buda yüksek devir dönülünce vanos mekanik sıkışma arızası veriyor
    - emme manifoldu vs m50 325 in kine göre daha küçük
    - Vanos Sıkıntısı Var Vs gibi
    2.si Ankarada Bahsettiğiniz Araç Benim Eski Aracım e46 m3 Storkerdi 370 hp Değilse Bile 300 Hp Nin Kesinlikle Üstündeydi Ve Beni Ankarada E36 Olsun E46 Olsun Geçen Olmadı ( Denediğim Araçlar Arasında Ki Bir Çoğuyla Denedim Mevzu Patates M3 Mevzusu Olmasın )

Böyle Bir Motor Modifiye Edecekseniz m50 325 vanossuz Tercih Etmenizi Tavsiye Ederim Modifiyeye Çok Yatkın Sadece Krank Piston Güzel Bi Yazılımla Tatminkar Güçler Yakalanabilir , Ki Ben Her Aracımda Beyin Ve Eksantrikde Kullandım

3. M3 Motorunda Gelince Stock Olarak Koyulup Binilirse Güzel Bir Motor Fakat Onunda Bazı Dezavantajları Var (Parçası Çok Pahalı, Yatak Sorunu Var, Parçası Bulunmuyor Bulunsa Bile M3 Deyince Fahiş Fiyatlar Örneğin 286 m3 ün piston takımı 1200 lira gibi) Fakat Bu Motoru Modifiye Etmek İsterseniz Min. 15 Bin TL Yi Gözden Çıkarmanız Gerekir Özetleyecek Olursak M50 325 Vanossuz En İdeal Modifiye Edilebilecek Motor Bu Motorlar Arasında.
    hocam dediğiniz gibi benim aracımda vanos sıkışma hatası veriyor bu konuyla ilgili yardım edermisin..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)