Özgür, çılgınsın abi. Ben yorumumu sana dün yaptım zaten![]()
Özgür, çılgınsın abi. Ben yorumumu sana dün yaptım zaten![]()
en ust devirlere gelmeden yani 4800 5000 gibi devirlerdeki guc farki bariz oldugundan vites attiktan sonra manuel hep acicaktir, ancak en ustlerde dsg ilerde olur.
kimin onde oldugunu bilmek icin o devirlerde yapilan ise bakmak lazim yani egrilerin altinda kalan alani logaritma ile hesaplamak![]()
kabaca hesap yaparsak 200 220ye kdr olsaydi direk manuel derdim ancak top speeddte dsg alacagindan farki ne kadar kapatir. top speed zorlanirsa kapatir gecer![]()
ben manuel yetişemez demiyorum aynı güçlerdeki araçlarda.
manuelin yere aktarması daha iyi oldugu için benzer güçteki araçlarda bi şekilde yetişir. çünkü dsg nin kısa olması 160 a kadar geçerli ondan sonra vites oranları aynı gibi.
ama burdaki araçlar aynı güçte değil. 4500-5500 arası maneul güçlü 5500-6500 arası ise dsg olan.
ayrıca duhan dsg 6 . viteste 5600 devirde surat 222. daha 800 devir daha donup surati muhtemelen 250 civarlarında olacak
![]()
Abi
50de bastigini varsaymiyorum cok altta. 65 70 gibi basilsa dsg olan olsa bile 5500lerde kavramiyorki ust vitesi yani en guclu oldudu yerlerde yakalayamiyor deviri nerdeyse manuel gibi oluyor devirleri(rakamlar dogruysa) onun icin devirler dogruysa manuel yurur bu verilerle/...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)