zeynep kamil bp süpermiş öyle okudum.
Hiçbir firmanın yakıtına kötü diyemeyiz. Sonuçta eğerki satışa sunulduysa belirli standartları yakalamıştır fakat istasyonların yaptıgı şerefsizlikler marka tercih edilmesine neden oluyor. (bknz. Türkiyedeki en iyi 2 marka arasında bile 4.-5. sırada gelen opetin daha iyi olduğu söylenmesi gibi)
Petrol işinde çalışan bir tanıdığımın söylediğine göre BP>Shell>PO>Opet vs diye bir sıralama varmış kalite açısından.
not: alınan yakıtın kalitesini de öyle hemen anlamak pek mümkün değildir. Min 2 depo diyorum. Şimdiye kadar kampanyalar doğrultusunda emin olduğum istasyonlardan alışveriş yaptım. Depodaki 2farklı marka yakıtı karışınca hep değişik tepkilerle karşılaştım fakat düzene binince (bazen 2 bazen3 depo) artık o sorunlar ortadan kalktı.
not2: PO 35 setanla reklam yapıyor diyen arkadas türkiyede dizel yakıtın setan sayısının 51'in altında olması standartlara uymuyor malesef.
reklam yapıyordu dedim du takı eki geçmiş zamanı vurgular şu an yapıyor demedim ağzımdan çıkmayan lafları çıkıyormuş gibi yazma o yüzden.
Euro 3 standartlarında üretmin mecburi olduğunu setan sayısının 51'de değil 50 olduğunu bende biliyorum gerçi euro 4 geçdik ama neyse..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
PO'nun 35 setan ile reklam yaptığı zamanlar çok eski olsa gerek. Görmediğim için yakın zamanlarda olmuş da siz söylemişsiniz gibi geldi. ***** 13senedir olamaz çünkü. Kusura bakmayın yanlış anlaşılmadan dolayı.
TS 10317 EN ISO 5165 numaralı standarda göre de 2000yılından bu yana minimum olması gereken setan sayısı 51, 50 değil. Amacım şov yapmak fln değil, üniversitede bu dersi asiste ettiğim için biliyorum.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
BP ve Shell'den sebep oldukları felaketler yüzünden yakıt almıyorum.
aracımda hiçbirşey yok şimdilik ve uzun bir süre iyi diye shell 97 kullanmışım o kadar uzun süre kishell kartımda 60TL'lik bedava akaryakıt mevcut
motorda rolantide vuruntu titreme vs hissettim. Bu konu değil ama bu forumda bi kaç konuyu okudum ve bp'nin önerildiğini gördüm, kendime de yakın olan bp'yi tercih ettim, son 6-7 depodur bp kullanıyorum memnunum. O sarsıntılar ve vuruntularda yok oldu şimdilik
![]()
[VW GOLF 1.4TSI 160HP Highline Manuel]
CNK62
Sadece ikisi arasında bir oy kullanmak gerekiyorsa nedense Shell hep daha kaliteli gibi gelmiştir bana. Neden diye sorarsanız eğer şu yüzden diyemem malesef![]()
Never give up,
Never back down!
opet tercih edyorumm her zamn benzindede mazottada
shell in mazotu kötu bence ne znm alsam duman atmaya başlıyo arac ve yakıt artıyor ama opette öle bir sorun yaşamadım gayet iyi mazotta benzinde
bp yi sadace araç yıkatmak için terhic ediyorum 3 lira dış yıkama ümraniye bp de![]()
bu iki firmada yakıtları kusursuz arkadaşlar emin olabilirsiniz ancak istasyondan kaynaklı nedenlerden dolayı problem yaşıyorsunuzdur pompa bakımları depo temizlikleri tanker temizlikleri doğru zamanlarda yapıldığı sürece hiçbir sorunla karşılaşmazsınız adana da toplam 16 adet bp var 4ü çalıştığım firmaya ait 22 senedir bu işi yapan firma bugüne kadar 2 kere verilen yakıtın kalitesinden dolayı müşterileriyle problem yaşamış o yüzden yaşadığınız sorunlar markaya değilde aldığınız akaryakıt istasyonundan kaynaklıdır bunu çözmenin en kolay yoludur su şişesine her istasyondan numune alın ve bekletin dibinde biriken kiri ve pisliği göreceksinizdir
PROJECT 01
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)