User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
77 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: F30 3.28i mi, Gt86 mı?

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

F30 3.28i mi, Gt86 mı?

Evo'nun günlük kullanımda çok yormasından ve bakımlarından sıkıldığım için, bir kaç ay içinde araç değişikliğine gitmeyi düşünüyorum.

Her ne kadar karakterleri birbirinden farklı olsada, başlıkta ki araçları beğeniyorum. Gt86' nın eğlenceli bir sürüş sunması ve sportif tasarımı, f30unda güçlü motoru ve buna paralel düşük yakıt tüketimi beni cezbeden özellikleri. Gt86 evo'dan sonra çok mu hantal gelir, yoksa kağıtta yazandan daha seri bir araç mı? F30un kronik bir problemi var mıdır? Sizce hangisi, hangi açıdan mantıklı bir seçim olur? Özellikle bu araçları kullananların fikirlerini almak isterim.

Arkadan itişli ve spor kullanıma uygun diğer tavsiyelerinizide alabilirim. ama S2000 ya da Rx8 düşünmüyorum. Şimdiden teşekkürler.
    Real Cars, Real Roads.

mtahakorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle f30 328i bence segmentinin en iy aracı gt86 kullandım çok hantal bide o kadar paralar etmez sıfır 120.000tl toyota sonuçda.
    evodan inip gt86ya binmek baya sinir edici olabilir senin açından
    arkadan itişti spor araç istiyorsan kesinlikle s2000

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S2000 bende çok istiyorum da, öncelikle Eskişehire pek gitmiyor hemde temizleri çok pahalı bence. f30 a da gözüm alıştığından pek çekici gelmiyor. Kısaca gönlüm 86'da, mantığım f30 da
    Real Cars, Real Roads.

mtahakorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    f30dan sıkılmazsın emin ol m tamponlar falan çok şık üstelik performanslı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mtahakorkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    f30dan sıkılmazsın emin ol m tamponlar falan çok şık üstelik performanslı
    Önceki aracım e60 5.20d di. Ondan bmw den uzak olmak istiyorum ama bu 3.28in performans verileri çok ilgi çekici s2000 i aklıma soktun tekrar gerçekten. S2000 kullanım maliyetlerini biliyor musun? Misal debriyaj'ı kaç km de bitiriyor? Evo da debryajdan sıkıldım en çok çünkü.
    Real Cars, Real Roads.

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tercih f30 olmalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tercih f30 olmalı
    En mantıklısı bu haklısınız ama 86 ya da s2000 insanın kanını kaynatıyor duruşlarıyla sonuçta yaş ilerleyince bu tip araçlara binmek zorlaşıyor. Bilmiyorum ne yapıcam, kararsızlık kötü birşey.
    Real Cars, Real Roads.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    328i ile GT86 arasında çok ciddi performans farkı var
    Bunun yanında 328i nin avantaj ları çok fazla ufaktan değinecek olursak ;

Std hallerinin dışında 328i turbo motorun avantajıyla modifiyeye çok açık gt86 atmosferik olması sebebiyle kısıtlı
    gt86 ya extreme motor müdahelesi olmadığı sürece 328i ile yakın gitmesi olanaksız hatta uzatmadan söyliyeyim, imkansız..

Gt86 nın otm vites sistemi çok başarısız performans verileri yerde sürünüyor
    328i 8 ileri ZF şanzımanıyla kusursuza yakın
    gt86 seçiminde manuel tercih etmek zorunda olabilirsiniz günlük kullanımın adı geçmiş kaldı geride..

Konfor olarak lafı uzatmış olmıyayım aradaki uçurum zaten belli..

Neyse işin özü 328i muazzam bi seçim olur..

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belirttiğiniz iki seçenek arasında bence f30 öne çıkıyor...
    Eğer s2k niyetiniz olsa idi, direkt onu önerirdim
    (m3'ler de alternatif olabilir belki)
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bundan sıkılanı Allah daş eder kafamıza yağdırır

edit: biraz daha bekleme durumu varsa 4 serisini bekleyin bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Std hallerinin dışında 328i turbo motorun avantajıyla modifiyeye çok açık gt86 atmosferik olması sebebiyle kısıtlı
    gt86 ya extreme motor müdahelesi olmadığı sürece 328i ile yakın gitmesi olanaksız hatta uzatmadan söyliyeyim, imkansız..

gt86 seçiminde manuel tercih etmek zorunda olabilirsiniz günlük kullanımın adı geçmiş kaldı geride..

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 86 maalesef çok geride performans olarak.. Ya temiz bir s2000 yada f30 seçicem sanırım.

Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    belirttiğiniz iki seçenek arasında bence f30 öne çıkıyor...
    Eğer s2k niyetiniz olsa idi, direkt onu önerirdim
    (m3'ler de alternatif olabilir belki)
    Sanırım s2000 leride gözden geçirmek lazım; tabi yüksek model, düşük km, temiz araç üçlüsünü bir araya getirirsem

Alıntı volume81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bundan sıkılanı Allah daş eder kafamıza yağdırır

edit: biraz daha bekleme durumu varsa 4 serisini bekleyin bence
    Vallahi bu fotoğraf adama araba sattırır gerçekten 4 serisini concept haliyle çok beğenmiştim ama açıkcası son fotoğrafları beni sarmadı. Yine de canlı görmek lazım tabi. Seçenekler arasına kaydettim, fikriniz için teşekkürler
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

gt86'nın sadece filtre, egsoz ve yazılım ile 100-200'ü dbn ile 15 saniye herkes 200'ü zor geçen otomatikleri görüyor Ayrıca piste girdiğin zaman herşey daha da değişir. 328 yazılım yapmadan gt86 ile şansı yok. Ha bide gt86'ya 328 gibi basınç verirsen 328 gt86'yı sadece otoparkta görür. Tabi 328'e modifiyeye çok açık demişsin yazılımdan sonra? Gerçi haklısın türkiye şartlarında BMW'lere sürekli pistonlar kollar egzantrikler takılıyor, nos basılıyor . (çok eski kasalar hariç)
    Çok fazla marka fanatikliği ile yaklaşılıyor. Fanatikçe yazılıcaksa hepsine sahip olmuş biri olarak ;
    S2k koltuk ısıtması olmayan cabrio herkes bi tarafı ile güler. Bi ara eşime aldığım Daihatsu coopende bile vardı Gerçi onda momo direksiyon ve koltukta vardı Frenler iğrenç yol tutuş yok eeee bi roll yapmak için araba alınıyosa ok!!
    Evo günlük kullanımda sadece yorar hergün piste girmiceksen bu kadar sert arabayı napıcaz!!!
    Bmw 3 serisi yakında daha ucuz olsun diye m görünüme yakın m diye paket çıkaracak son çıkan e90'da m paket diye satılanlar m görünümlüydü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gt86'nın sadece filtre, egsoz ve yazılım ile 100-200'ü dbn ile 15 saniye herkes 200'ü zor geçen otomatikleri görüyor Ayrıca piste girdiğin zaman herşey daha da değişir. 328 yazılım yapmadan gt86 ile şansı yok. Ha bide gt86'ya 328 gibi basınç verirsen 328 gt86'yı sadece otoparkta görür. Tabi 328'e modifiyeye çok açık demişsin yazılımdan sonra? Gerçi haklısın türkiye şartlarında BMW'lere sürekli pistonlar kollar egzantrikler takılıyor, nos basılıyor . (çok eski kasalar hariç)
    Çok fazla marka fanatikliği ile yaklaşılıyor. Fanatikçe yazılıcaksa hepsine sahip olmuş biri olarak ;
    S2k koltuk ısıtması olmayan cabrio herkes bi tarafı ile güler. Bi ara eşime aldığım Daihatsu coopende bile vardı Gerçi onda momo direksiyon ve koltukta vardı Frenler iğrenç yol tutuş yok eeee bi roll yapmak için araba alınıyosa ok!!
    Evo günlük kullanımda sadece yorar hergün piste girmiceksen bu kadar sert arabayı napıcaz!!!
    Bmw 3 serisi yakında daha ucuz olsun diye m görünüme yakın m diye paket çıkaracak son çıkan e90'da m paket diye satılanlar m görünümlüydü
    Dediğiniz gibi evo günlük hem çok sert, hemde çok masraflı. Aracı alırken bunları biliyordum ama yinede hayalimde ki araca binmek istedim, keyfinide aldım.

Açıkcası Sizinde yorum yazmanıza çok sevindim, gt86 sahibi olarak. TypeR karşılaştırmasında yazdıklarınızı da ilgiyle okumuştum. Benim merak ettiğim araç hakkında ki genel izleminiz. Yol tutuşu stock olarak nasıldır, fren performansı ve günlük trafikteki tepkileri nelerdir? Yakıt tüketimi ş.içi-dışı makul müdür? En önemlisi de servis bakımları ve parça fiyatları ne durumda? Son olarak Uzun yolda çok yorar mı?

Biraz uzun oldu ama cevaplarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GT86 daha çok zevk aracı gibi geliyor bana, 2. araba olacak olursa GT86 derdim ancak F30 hem zevkli, hem güçlü, hemde GT86 dan çok daha işlevsel... Günlük kullanım ibaresine takılmadan edemiyorum... Günlük kullanım dendiği için f30 un daha yararlı, daha mantıklı olacağı görüşündeyim... 3 serisinin daha kaliteli olabileceğini de unutmayın... Bence test etme imkanınız varsa en iyisi test edilip karar verilmesi... kronik sorunlar vs buradan öğrenilebilir ancak herkes farklı şeylerden hoşlanıyor, o yüzden size hangisi daha çok hitap edecek onu bulmak gerek.

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok farklı araçlar ama gt86 beyaz manuel oldumu güzel bi jant yerlerde daha ağır basıyor gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GT86 daha çok zevk aracı gibi geliyor bana, 2. araba olacak olursa GT86 derdim ancak F30 hem zevkli, hem güçlü, hemde GT86 dan çok daha işlevsel... Günlük kullanım ibaresine takılmadan edemiyorum... Günlük kullanım dendiği için f30 un daha yararlı, daha mantıklı olacağı görüşündeyim... 3 serisinin daha kaliteli olabileceğini de unutmayın... Bence test etme imkanınız varsa en iyisi test edilip karar verilmesi... kronik sorunlar vs buradan öğrenilebilir ancak herkes farklı şeylerden hoşlanıyor, o yüzden size hangisi daha çok hitap edecek onu bulmak gerek.
    Yorumunuz icin tesekkur ederim. F30 3.20d kullandım ve pek fazla begenmedim sürüş pozisyonunu. Gt86 kullanmadım ama içi çok hoşuma gitti. Tek korkum ise 86 nın güç olarak zayıf kalması. Zaten japonlar Almanlara göre daha çok hoşuma gidiyor. İşlevsel ve gösteriş yok. Dedigim gibi benim için f30 in tek iyi tarafı güçlü olması. Günlük kullanıyorum dedigime bakmayın, genelde tek başıma gezerim yada kız arkadaşım yanımda olur. O yüzden çok yormayan, çok aşırı yakmayan bir araç istiyorum. Bakalım ne karar vericem, hepsinin bir çekici tarafı var.
    Real Cars, Real Roads.

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.8 turbo bmw yi ne gt86yla nede s2k ile birlikte düşünmem

Kesinlikle bmw.

joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende tercihimi f30 dan yana kullanırdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok farklı araçlar ama gt86 beyaz manuel oldumu güzel bi jant yerlerde daha ağır basıyor gibi
    Gerçekten görsel olarak tek eksiği jantları. Çok güzel duruyor onun haricinde.

Alıntı bullet07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.8 turbo bmw yi ne gt86yla nede s2k ile birlikte düşünmem

Kesinlikle bmw.
    Yorumunuz için teşekkürler. düzeltiyim yanlış anlamazsanız, Araç 2.0 turbo. 6 tokmak sesi olsaydı keşke ama maalesef benim için bmwnin bir kötü yanıda piyasada çok fazla olması. Özel araba takıntım var benim, bir aracı çok fazla görünce soğuyorum diğerleri daha özel ve cazip geliyor bu yüzden.
    Real Cars, Real Roads.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)