aynen öyleymiş ama kabullenmeyen çok Renault Sport'un iyi olduğunu...
Printable View
allah allah ankettede bi gariplik var reno önde ttde.
halbuki s2k varken buraya ferro ve lambo bile işlemez.
herkese iyi geceler. :)
Citroen C3 SX 1.6 HDi 16V hepsini geçer.. haydin iyi geceler... :)
v6 deler geçer
4.senesine giricek bi 6ay sonra koray abi :D :D
Senin UL vteci geçen hafta sonu fatihte gördüm geceydi, sanki eli ayağı toparlıydı dıştan. net göremedim.
Güzeldi UL vtec eski zamanlarda :)
her türlü 306 gti ve fitenkle denerim gırtlak homini gırtlak farketmez :D
Abi spor otomobil konusunda başarılı olmak derken, sadece motorda bitmiyor ki olay. Japonlar 1.8 den 200 2.0 dan 240 çıkardılar ama yol tutuş, sürüş dinamikleri noldu :)
Valla bence Reno bu işi iyi yapıyor kim ne derse desin, pistte aynı sınıfta yada benzer güçlerde olan japon rakibi yok denebilcek düzeyde başarılılar hatta. Ring'de en hızlı hothatch bir Reno mesela :)
1.8 den 200hp almak 2.0 dan 240hp almak renault için çokmu zor sence ? Hep güçten bahsetmişsin ama bunun tork eğrisi yokmu ? torku beygirinden düşük ender araçlardan biri honda Koca mühendisler heleki Renault ve Redbull un F1 de hondaya kök söktüren motor teknolojisi ve bu mühendislerin beyni 2.0 dan 240 değil 300hp çıkaracak dinamizmide yapabilirler nitekim bu satış stratejisiyle alakalı bir durum en basit örneği clio rs mk1 de 172 çıktıktan sonra 206 rc 180hp modelini çıkarttı ve hemen ardından 182hp lik yeni kasa clio rs geldi sonrasındada 200hp .. 2000 yılındada 2.0 dan 200hp çıkarabilirdi renault yani bu tip satış politikaları var o yüzden motordan alınan güç ile teknoloji yada başarı sorgulanamaz. Nitekim zaten honda 2.0 240hp almış fakat üstüne çok fazla bir güç katamıosun zaten limitlerde çıkarılmış bir motor aynı olay 1.6 160hp vtec içinde geçerli limitler zorlanarak çıkarılmış o yüzden teknoloji kıyaslaması bence bu kriterler ile yapılmaz
reno fanatiklerinin görmeyeli sayısı artmış :)
Vay arkadaş bir deli(o ben oluyorum:D) 3 sene önce kuyuya taş atmış hala konusu devam ediyor eheh:) TechTurkey tarihinde ilktir heralde ankette Renault üstünlüğü:hahaha:
GTI-6 mı v6 mı soner abi bak ikisindede 6 rakamı var :D :D :D
Ali_206@
Spoon'un b16dan hadi spoonu bi kenara bırakalım, ülkemizde b16'dan çıkarılan güçleri biliyoruz 50hp gibi bi rakam.fazlasıda olabilir belki 5-10hp. limitlerinde olmasına rağmen bu hp'yi alabiliyor
mesela 106gti'yi de örnek verebiliriz bu durum honda fanatikliği yapıyosun deme diye söylüyorum bunuda. gerçi vti kadar limtlerinde değil 106gti bunu da belirteyim;)
1600cc'den bu hpleri çıkarmtnanın zorluğunu diğer otomobillerden bilir misin bilmiyorum da, hondayı var eden VTEC teknolojisidr bugün VTEC teknolojisine almanından fransızına herkes saygı duyuyor;)
bu kadar basite almak biraz bilmeden konuştuğunu hissettiriyor bana.
hangi vtec çap strok silindir büyütmeden 50hp almış ? TR nin en güçlü vtec i hangisi ? benim bildiğim burda izmirdeki vtec oda 1800cc den bile fazla o güçleri anca görebildi. O da nerdeyse bütün motoru değiştirdiler o senin dediğin 50hp yi almak için.. ama 50-60 hatta 70hp gücü silindir büyütmeden bir 106 dan alabilirsin ki örnekleride TR de çok zaten 170-180hp 106 dolmaya başladı heryer
bir vtec bir dereceli egzantrik ile 5-10hp zor alırken 106 gti ve diğer fransızlar sadece egzantrik derecelerine göre ve timing ayarları ile 20-30hp leri zorlayabiliyorlar
Yazılım içinde ayın şey geçerli honda type-r dışında yazılım yada beyinle aım şahım güçler çıkaran bir japon nadirdir ama iyi bir yazılım ve egzantrik birleşimi ile senin bahsettiğin 40-50hp leri fransızlardan koparabilirsin anlatmak istediğim buydu
en basiti bir tane vtec egzantriği ile 106 gti egzantriğini eline al ve egzantrik üzerindekli kamların ovalliklerine dikkat et demek istediğimi anlıcaksın adamlar hondadaki gücü orjinal olarak verdikleri geniş açılı kamlarla alıyorlar diğer markalar ise orjinalde sivri kamlarla çıkarılıp bunu sonradan biz modifiye etmek için dereceli egzantrik alarak hondanın yaptığını yapıyoruz.. bu yüzden tr de fransızların motordaki gücü alan en önemli parçası dereceli egzantriktir ama honda buna pek ihtiyaç duymaz. honda sahipleride bu yüzden araçlarına egzantrik takana kadar bir headers ın bile daha faydalı olacağını bilir ve headers ı egzantriğe tercih eder ;)
ne hondaymış milleti birbirine düşürüyo.
olmaz olsun yapmasınlar japonlar araba maraba.
millette sahiden hayat hondada sanıyo heralde. :D
honda hayat onda gibi saçma bi slogan yüzünden insanlarımız honda olmazsa hayatta olmaz ölürüz manası çıkarıyorlar bu sözden o yüzden bu kadar fanatik dolu heryer :D
şu iki araba arasında s2000 i seçenin ya parası yoktur clio alırızda kime satarız diye düşünüp alır s2000 i 5-10 bin daha fazlasına satar :) yada boş forum muhabbeti yapıyodur
ilanlarda bile 2 tane, var doğrumu yazmışlar bilmiyorumda 3 tane varmış türkiyede paran olsada 4.araba yok demekki
maddi durumda sıkıntı olmadıktan sonra garajını açıp içerde türkiyede 3 tane olan bir arabadan görmek var bide her yerde olan bir arabadan görmek var
he normal clio rs ölsen almam içine ağır uyuz oluorum hem kullanılanlara hemde oturma pozisyonua ama 3.0 v6 oldunmu onları bir şekilde kişiselleştirip garajıma koymak isterdim
bu heryerde bulunan s2000 ler nerde acaba çok merak ediyorum yada istanbul s2000 cenneti herhalde biz bu güzellikten mahrum kalıyoruz
ali206 hondadan anlamıyorsun o yuzden yazma bence
ankete gelirsek v6