User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
67 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Elektrikli araç alma sorunsalı ?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim şöyle bir durumum var bunu bi tartışsak ?

Sitede kendime ait garajım var. Diğer garajlar içinde sadece tavan lambası mevcut, benim garajım ise ilk yönetim planında kapıcı dairesi mutfağı olarak tasarlanmış ve içerisi (su elektrik tesisat) buna uygun yapılmış. Siteyi yapan müteahhit işten çekilince benim evi aldığım arkadaş şuan kullandığım yeri garaj olarak kapatmış ve kullanmaya başlamış.

Daha sonra önceden mutfak sonradan garaj olan bu kısım yeniden porje çizdirilerek belediyedeki yönetim planında onaylatılmış.

Garajın prizleri bu kapıcı dairesi sigortasına bağlı ve daire kullanılmıyor. (Sene de 2 defa toplantı için 2 3 saat kullanılıyor) Buranın elektrik faturasını ödemeyi teklif edip şarj etsem aracı bir sorun yaşar mıyım ?
    Kendime cevap olsun, bağımsız bölüm (garaj) da mevcut tesisatı değiştirmeden yapılan şarj için bir ortak karara gerek yok diyor. Bu benim için iyi oldu.

CEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM DUYURDU: “APARTMAN VE SİTELERDE ELEKTRİKLİ ARAC ŞARJ UNİTELERİNİN YAYGINLAŞMASINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

https://www.gensed.org/assets/attach...-dogrulama.pdf

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi yanlışın olmasın ? sen ötv'siz kdv'siz rakama bakıyorsun sanki..
    en dandik model y şuan 2.4m

https://www.tesla.com/tr_tr/modely/design#payment
    bu paraya %10 ötvye nasıl girecek 1.866.203tl şuan model y nin en ucuzu

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu paraya %10 ötvye nasıl girecek 1.866.203tl şuan model y nin en ucuzu
    bilmediğim bir sitemi var başka model y satan

alın bismillah paket model Y

EDİT : ULAN JANTI CIKARINCA DÜŞÜYORMUŞ FİYAT

ŞAKA GİBİ
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilmediğim bir sitemi var başka model y satan

alın bismillah paket model Y

20" jant eklemişsiniz ona ondan öyle fiyat

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olsam juniperi beklerdim. eğer yüzde 10'dan sokarlarsa çok iyi satış rakamları yakalar. ufak tefek değişiklikler gibi görünüyor ancak aracın yüzde 70'ine bir şekilde dokunmuşlar, ciddi bir değişim var. vw soğuk hava şartlarında söylediği kapasitenin yüzde 56'sını karşılayabildiğine dair yabancı kaynakların testleri paylaşıldı geçenlerde. yani orada yazan uçuk kaçık menzillerle pek de bir alakası yok vw'nin. ayrıca geleneksel markalar benzinli kafasıyla hiçbir şey gerekmeyen araçları belli km aralıkları ile bakıma çağırıp bir filtre değişimine kol gibi fatura çıkarıyor. tesla'da bakım derdi de yok bu da bir avantaj.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrikli araç alacak olsam Tesla Model Y alırdım kesinlikle.

Makyaj gerçekten çok farketmiş, aracın ön ve arka tasarımı daha oturaklı hale gelmiş. Burada asıl sorun %10'luk dilime girebilecek mi ?

Onun haricinde kişisel fikrim plug-in araçların şuan çok mantıklı olduğu yönünde.

Güçlü bir elektrikli araç alıp 50k TL yıllık vergi vermek bana çok saçma geliyor. Düşük güçlü ve düşük menzilli araç almakta çok mantıklı değil.

Senede 1-2 defa bile olsa uzun yolculuklar yapılacaksa tatil için, hele bayram seyranlarda şehirlerarası yol yapılacaksa Elektrikli araç büyük dert.

Bunları düşünmekte fayda var.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    154 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Diğer konulara girmeden
    1.6-1.8 gibi Ioniq 5 sifir veya ikinci el alip kalani yatirim vs değerlendirilebilir. Illa degisim yapayım niyetiniz varsa.
    Ayni durumda kendim olsam hic kurcalamadan var olanla devam ederdim oda ayri konu
    1881 - 193∞

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben f10u satıp 1.900a sıfır mini countryman elektrikli aldım. f10 yazılımlı haliyle 100 kmde 9 litre yani 4 lira yakıyordu. Mini ise 100kmde 20kw elektrik tüketiyor evden sarjda 3 tl olanyüksek tarifeden hesaplayınca 60 kuruşa denk geliyor (ankara kış şartlarında ve güzergahım bağlıca- incek arası sürekli yokuş ve trafik ışıkları mevcut) Sitemizde kapalı otoparkta herkesin yeri belli ve saatten park yerine tesisat çekme maliyeti 10.000 tutuyor.

delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Passatı satıp biri elektrikli olacak 2 araba almakta mantıklı olabilir.Çok konfor aranmayacaksa uygun fiyatlı elektrikli alınıp uygun günlük işlerde kullanılabilir.Kalan parayla belki birazda ekleme yaparak 2.eli güçlü değer kaybetmeyecek sıfır benzinli alınıp kenarda bekletilip uzun yollarda kullanılarak değerlendirilebilir.
    TeKS@S

DenizKaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay be Deniz, rado kullanan adamdın sen, seni de mi kaybettik
    Yok abi o duruyor, kaybolmadım

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yönetmelik değişti. Yönetim şirketinin denetleme grubunda olduğum için bilgi geldi. Artık kişiye ait park yeri var ise siteden onaya gerek yok. Daha önce 3 tane daire onay için geldi bize sorun çıkartmadan hemen onay verdik. Ancak bundan sonrakilerde onaya bize danışmaları gerekmiyor. Biz sadece kaliteli kablo ile usulüne uygun yapılsın gerekirse bizden birisi denetlesin bu yüzden bilgi verirseniz iyi olur diye binaya bildiri geçtik.
    Teşekkürler bilgilendirme için bunu yönetime söylemek gerekiyor her gün duyuru gönderiyorlar BYD alanlar oldu sitede sanırım onlar için

Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdiye kadar alanlara neden aldılar tü kaka yada alacak olanlara mantıksız vs diyemem. Alan herkes hayrını görsün. Alacak olanlara hayırlı olsun.

Ancak maliyet sebebiyle geçilecekse bizim gibi günlük yaşayan geçici geldiği söylenen vergilerin kalıcı olduğu vergisinin vergisinin geldiği ülkede iyi düşünüp tartmak lazım. Değer kaybını kullandıkça avantajıyla karşılamayı düşünmek gerçekten büyük risk. Şu ortamda sınırsız bütçeleri olan insanlar değiliz ufacık maliyetleri bile hesap edecek duruma geldik. En basitinden istasyonda şarj etmek az yakan bir dizel araç sürmekle eşdeğer durumda şu ortamda. Ev elektriğiyle kendi yeri olanlar uyguna dolduruyor pilleri. Ancak şubat ayı itibariyle 1000 lira olan faturalar 2000 olacak muhabbeti bile 2x maliyet artışı demek olacak.

Müstakil ev + güneş panel yoksa attığın taş ürküttüğün kurbağaya değecek mi çok büyük muamma gibi duruyor.

Pil çabuk eskirmiş bilmem ne diyenlere filan takılmıyorum. Ama ülkemizde bataryası çabuk bozulan telefon muamelesi yapıldığı yapılacağı da bir gerçek
    ben sadece aylık giderlerimi düşürme peşindeyim yoksa yürütme maliyeti toplamda MTV'si elektrik faturası aynıya gelecek ise heyecana gerek yok. teşekkürler mesajınız için

Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elektrik faturalarında buyuk değişim: 1050 lirayı gecen 2 bin lira odeyecek - Sozcu

Bu haberi de es geçmeyin.
    Ev elektriği ile aynı sayaçtan araba da şarj olacağı için kuvvetle ihtimal pahalı tarifeye girmeye başlayacaksınızdır.
    ID 4 ve ID 7'nin katalog menzil değerlerinin gerçekle hiç uyuşmadığını okumuştum.
    ortalama tüketime bakıp hesap yapacağım teşekkür ederim.

Jantsız standart hali 1.8 e geliyor.
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

base paket, standart menzil , arkadan itişli 1.866 şuan sitesinde siparişe açık vergiler dahil

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada kişisel düşncem evde herzaman bir yakıtlı araç olmasından yana eğer şehir için çok hacme ihtiyaç yok ise passat yanına uygun fiyatlı şehir içinde pratik kullanıma uygun renault zoe tarzında bir araç almak daha mantıklı geliyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben olsam juniperi beklerdim. eğer yüzde 10'dan sokarlarsa çok iyi satış rakamları yakalar. ufak tefek değişiklikler gibi görünüyor ancak aracın yüzde 70'ine bir şekilde dokunmuşlar, ciddi bir değişim var. vw soğuk hava şartlarında söylediği kapasitenin yüzde 56'sını karşılayabildiğine dair yabancı kaynakların testleri paylaşıldı geçenlerde. yani orada yazan uçuk kaçık menzillerle pek de bir alakası yok vw'nin. ayrıca geleneksel markalar benzinli kafasıyla hiçbir şey gerekmeyen araçları belli km aralıkları ile bakıma çağırıp bir filtre değişimine kol gibi fatura çıkarıyor. tesla'da bakım derdi de yok bu da bir avantaj.
    �ubat - mart gibi geçmeyi düşünüyorum bakalım artık hangisi olursa hocam.

Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elektrikli araç alacak olsam Tesla Model Y alırdım kesinlikle.

Makyaj gerçekten çok farketmiş, aracın ön ve arka tasarımı daha oturaklı hale gelmiş. Burada asıl sorun %10'luk dilime girebilecek mi ?

Onun haricinde kişisel fikrim plug-in araçların şuan çok mantıklı olduğu yönünde.

Güçlü bir elektrikli araç alıp 50k TL yıllık vergi vermek bana çok saçma geliyor. Düşük güçlü ve düşük menzilli araç almakta çok mantıklı değil.

Senede 1-2 defa bile olsa uzun yolculuklar yapılacaksa tatil için, hele bayram seyranlarda şehirlerarası yol yapılacaksa Elektrikli araç büyük dert.

Bunları düşünmekte fayda var.
    yılda iki uzun yol yaparız genelde antalya muğla tarafına ama bu bayramlarda olmaz ara zamanları kullanıyoruz yıllardır. onun dışında hep istanbul ankara kullanıyoruz.

Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DiÄŸer konulara girmeden
    1.6-1.8 gibi Ioniq 5 sifir veya ikinci el alip kalani yatirim vs değerlendirilebilir. Illa degisim yapayım niyetiniz varsa.
    Ayni durumda kendim olsam hic kurcalamadan var olanla devam ederdim oda ayri konu
    teşekkürler cevabınız için

Alıntı hakan308 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben f10u satıp 1.900a sıfır mini countryman elektrikli aldım. f10 yazılımlı haliyle 100 kmde 9 litre yani 4 lira yakıyordu. Mini ise 100kmde 20kw elektrik tüketiyor evden sarjda 3 tl olanyüksek tarifeden hesaplayınca 60 kuruşa denk geliyor (ankara kış şartlarında ve güzergahım bağlıca- incek arası sürekli yokuş ve trafik ışıkları mevcut) Sitemizde kapalı otoparkta herkesin yeri belli ve saatten park yerine tesisat çekme maliyeti 10.000 tutuyor.
    maliyetim daha az olur hem işçilik ödemem hem malzemeyi ucuza bulurum. biz de günlük göksu - yda gidiyor araba düz yol biliyorsunuz. size de hayırlı olsun

Alıntı delta0o Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Passatı satıp biri elektrikli olacak 2 araba almakta mantıklı olabilir.Çok konfor aranmayacaksa uygun fiyatlı elektrikli alınıp uygun günlük işlerde kullanılabilir.Kalan parayla belki birazda ekleme yaparak 2.eli güçlü değer kaybetmeyecek sıfır benzinli alınıp kenarda bekletilip uzun yollarda kullanılarak değerlendirilebilir.
    teşekkürler

saygılar tüm cevap verenlere teşekkürler

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada İd4 sattığım bazı müşterilerle yakıt ortalamasını sürekli görüşüyorum. Çok mutlu kullanıcı da var, adapte olamayan da var.

Balıkesir şehiriçi karışık günümüz hava şartlarında 17 kw ortalama yakıyorum dedi bir kullanıcım. 20 kw tüketende var. istanbul da işe git gel 25 kw tüketen de var.

İzmir hava şartlarında 14 kw tüketen var. Doğu illerinde ortalama 24 kw tüketen var.

Değerleri yakalamak biraz hava şartları ve elektrikli araç kullanma mantığına uymakla bağlantılı.

Pedaldaki sürekli güç olayına kapılıp hep tam gaz kalkanlar şikayetçi

Reküperasyon fren kazanımını doğru kullanamayan şikayetçi. Yada İstanbul da dur kalk yaparken aracı geri kazanıp yapmayacak kadar dur kalk trafikte kullanan verim alamıyor.

Ama çoğu kullanıcı memnun.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alabilecek olsam Tesla patlatır geçerim mesela, acayip hoşuma gidiyor, aracın yapabildikleri, oyuncakları falan filan çok hoş..
    Ancak hanım henüz elektrikli araca karşı imiş, önyargılı biraz Benden daha çok kullandığı için pek ses de edemiyorum şimdilik

Diğer yandan elektrikli araca karşı geliştirilen söylemler, bahsi geçen kullanım zorlukları vs gibi şeyler genelde elektrikliye adapte olamayan, olmak istemeyen, kullanım tercihlerini değiştirmek istemeyenlerden kaynaklanıyor.

Örneğin fişli hibritten bile bahsediyoruz, arkadaş diyor ki işte yok akşam gelip şarja mı takacağım. Takacaksın kardeşim işte?
    Onu geçiyorsun, diyor ki işte efendim buradan 1.000 km yok gideceksin, 50 kere durup boş şarj istasyonu mu yakalayacaksın, benzini 5dk doldurup devam ediyorsun, bunda en az yarım saat bekleyecek miyim...
    Benzinli ile 150-180 gidiyorum, bununla 100'le sağ şeritten mi gideceğim.

Kullanımımıza bakıyorum, arkadaşın da kullanımına bakıyorum, yılda 1-2 defa uzun yol modunda tatile gidiyoruz. Çocuk da olduğu için her mola zaten kafadan yeme içme oyalanma tuvalet bilmemne derken en az yarım saat.
    E tempoma bakıyorum, sıkıldığım zaman yaptığım gazlamalar harici 120-130 gidiyorum. Örnek verdiğim arkadaş-arkadaşlar da aslında sanırsınız ki paso 200 gidiyor, onlar da benzer tempo ile yol alıyorlar. Yani elektrikli ile az daha yavaş gitsem maks 2 saat sonra ulaşırım onlardan..

Ki Tesla kullanan başka bir arkadaşım da var, 130'la tempolu gidiyorum, şu kadar km yapıyorum, şurada duruyorum, şarj ederken yemeğimi yiyorum, sonra devam ediyorum, yolda da milletle biraz oynuyorum, hiç bir sıkıntı yaşamadan gidip geliyorum diyor mesela.

Kullanım stili olarak alışmak gerekiyor, arabaya göre davranmak gerekiyor.
    Yine mesela bunu arkadaşa söyleyince "araba bana uysun, ben arabaya niye uyayım" diyor, eh o zaman almayacaksın zaten
    1.3 dizel Clio kullanmak gibi bir şey, bu gitmiyor diye dip gaz mı kullanıyorsunuz bu arabayı, yoksa kullanım amacına uygun şekilde mi? Ona benziyor.

Bir arkadaşın arkadaşı EQS mi ne almış, Bodrum'a gitmiş, devamlı 180-200 gitmeye çalışıyormuş, tabi yol boyunca 5 defa şarj için durmak zorunda kalmış, geri döndüğünde ilana koymuş arabayı, bu ne ben bununla mı uğraşacağım diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumlar için herkese teşekkür ederim. kafamda oluşturdum aslında. tesla siparişi verip (tüm ödemeyi araç tesliminden 1 hafta önce yapıyoruz sanırım) o süreçte aracı satıp tesla ve 2.bir araba almak mantıklı. id7 güzel evet ama standart hali ile tek elektrikli araba çekince oluşturuyor. yoksa ID7 cam tavanlı paket alabilsem tek geçerim aslında hem menzil hem iç genişliği vs bana göre tesladan iyi. şubat ayı bakalım zamlarda bi açıklasın duruma göre tesla ya da id7 karar vereceğiz.

teşekkürler saygılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende günlük kullanmak için tesla bakıyorum ama sanırım makyajlısını beklicem bayağı fark varmış makyajlı ve makyajsız arasında

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zoe ile başlayıp Corsa ile devam edip güncel Ec4x ile elektrikli araç sürüvenim devam ediyor. Toplamda 150.000km üzeri elektrikli yol yaptım.

Evden şarj imkanı varsa düşünmeden elektriğe geçin,

İkinci el sıfır ayarında arac almanızı öneririm. ( Tesla harici ) satarken kaybınız olmaz bu şekilde,

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler