demek istediğim ben mühendisim demek birşey çözmüyor
Printable View
benım daha oncede devamlı bahsettıgım gıbı, tabıkı guc en buyuk etken aracın yurumesınde, ama tork olmadan ıse yaramaz hee yarar yaparsan max 1000kg bı arabayı o zmn ıse yarar,agırlıgı attım bu arada..
sanzıman oranına baglı olarak egrının altında kalan alan aracn yurumesını belırlıyor ama o sıradakı tork egrısıde önemli en cok nerlerde onemli, orta devırlerın kullanıldıgı aracın agırlıgının daha onemlı oldugu alt hızlar ve yuksek hızlarda top speede doru gıderken ruzgar dırencıne karsı koymak gerektıgı yerlerde onemlıdır..
dızellerde o kdr onemlı deıldır kagıt ustundekı rakam ıse yaramaz o kdr neden cunku kullanılır deıldır anlık peak yapar sora keskın duser, dedıgım tarz araclarda stabıl sekılde uretılır ve buda baya onemlıdır ve gozden kaça durumdur..
na ıle turbo aracları karsılastırmak,elma ıle armut karsılastırmak gıbı bence..turbo aracta cok dusuk malıyetlere cok buyuk gucler alınıyor bu na araclarda ole deıl;)
passat sofor destegı demıssınde,bız ona mısafır dıyoruz benım aracımı baskasına kullandırmama gerek olmadıgını herkes bılır sende ogrenmek ıstıyorsa teklıfım gecerlı..100le gıderken 4 te basarım 5 kesıcıne kdr;) ne dersın? tabı cok hızlı araclarınız son vıteslerınde kesıcı yapamıyosa gunlerce basarız;) stock olarak emıssınde stock ınternal mı? stock ctrnın turbo ıle verdıgı gucler ortada;) bole muhabbetler donunce sınırlerım kalkıyo:D beyaz cupra ıle her zmn dnerım her zmnda denıcem..araclarımıza yaptıgımız eklemelerın sonucu goruyoz..benı son gectıgınde mesela kat ıptalı ıle egzosunu test etmıstık;) yenı headersım ve egzosumdan sonra rıca edıcem tekrar denıcez;)
ama mustafacım alman japon fln dersen komık olursun..yuronun aracı bıtınce bı rıca ederım yurodan denemesını 2.0 turbo oda yanlıs olmasın;) var mı ole bı dunyan? yada o kdr yurutebılecek bı cıp?
stock olarak cupra ctrden hızlı..turbo yapmadan cıplı egzoslu yenı cuprayı gecmekte cok zor..pıstonsuz olmaz dıe dusunuyorum;) honda turbo bı ctr cıkarısa o zmn yandı mıllet:D:D
bu arada ctrde tork yok hp yok ama stock ctr 6da kesıcı yapıyo aklınızda bulunsun;)
gelın mustafa mısafır sewerım elımden geldıgınce agırlarım..senı sewerım ama yazıların ıgneleyıcı..;)
oo senin habern yok saganak yağmurda bile organiasyon yapıoruz eraya abi ile irtibatta ol bu arada dediği gibi benim dilimde herkes bilir forumda şöl çakıcam böl geçicem derim geçerim azımı açıp tek laf etmem maaşallah derim gçiliiminr tebrik ederim forumdamillet gaza getirmessen deeyecek adam nerde bulucaz şuan bl yok rüzgara 3kornaçaıp rüzgala denioruz kadran videolara başlaıkartık kriz teğt dil insanların üstünden geçti malesef herkes benzin parasınan dert yanıo bende lpg yi tam iptal edicek zamanı buldum:hahaha:
geçen bi konuda denemek istediğimi söylediğimde zatiali leri "pardon tanışıyormuyuz" gibisinden bi laf etmişti. Sanki bi kaç gece önce tel .ile aranıp sc li typer la denemek istermisin diye soranlar amerikanmış gibi... yada TR de onlarca sc li typer varmış gibi...
her neyse ben stage 2 yazılımlı yeni cupra ile denemek istiyorum. Çünkü beğeniyorum arabayı. herşey makinaya gt30r bağlamakla bitmiyor . Benim için performans ile birlikte birazda görsellik ve yeni model olmalı. Öyle olsaydı garajımızda bisürü k20a2 ve eg6 var. Koyarız üstüne gt30r iş biter :)
yeni cuprayı ve gidişini canlı görmek isterim. beğenirsek belki bizde alırız bi cupra :)
ızmırdekı cupra lafı gecınce ole sandım..dynoya cıksalar belkı tolga abı arac 7 psida 340 vermıcek belkı deıl vermez ztn..ama hersey beygır hersey tork deıl;) her ne kdr k20nın sanzımanı narın olsada oranları cok ııdır;) bıde fena bı flowu olan kapagı mevcut;) 290 hp typer 340 hp cuprayı gecer;)
ıstanbuldakıcupralar nasıl gıdıo bılmıorum, ızmırdekı dener her halukarda ama onu bılıorum:D sehırler farklı ama olsun:D
normalde böle tartismalara hic bir sekilde girmem ama madem yazmisin cevap vereyim.birincisi , baska bir baslikta evet tanisiyormuyuz yazmistim cunku senin sc li type r in sahibi oldugunu bilmiyordum acaba dedim baska biri mi bu baska bir atmosferik type r mi die dusundum o yuzden yazdim, ki sende sadece "hayir "diyerek gecistirdin,sanki cok agir bir soru sormusum gibi,ayrica basliga "rnn ile denemem lazim" gibisinden bisi yazacagina bana öm atabilirdin,böle bu tarz bir yanlis anlama olmazdi.ikincisi minikler beni o gece cagirdiklarinda scli s2000 ve sc type r var die , kalktim gittim ama sonra senin orda olmadigini ve gelmeyecini sölediler.bende scli s2000le denedim , üçüncü olarak o gt30 lafi bana ise ; bende gt30 yok ve kıçı kırık 98 model bir a3 e biniyorum...:icon_tup: