User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
153 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Impreza WRX - Impreza WRX STI

darksideİmpreza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gürsele tamamen katılıyorum..onun anlattığı özet tam manasıyla benim şuanki 2003 wrx imde mevcut..sti şanjuman yerine 1/4 senkromeçli dogbox kullanıyorum...Turbo olayınıda araştırma içersindeyim.. Dumunuz el veriyor ise direk sti.. değilse yapılı sağlam wrx!!

RUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evo çok sağlam tabii (4g63 blok sağlamdır ), transfer kutusu ve ayc de hiç kırılmaz değil mi? Ben kırılan STi gearbox görmedim ama transfer kutusu kıran ve ayc'si bozulan en az 6 evo biliyorum (6-7-8)

Sti ciddi anlamda canını alabileceğin bir arabadır, parçası Mitsubishi'ye nazaran ucuzdur.

Konu STi vs WRX , evo nereden çıktı

Konuyu özetlemek gerekir ise, canını almak , her türlü yüklemek istersen STi , ailemi gezdireyim, günübirlik bineyim , yumuşak suspansiyon olsun ama aracım güçlü olsun dersen WRX.

Ha daha güzel bişey söyleyim, günümüzde motoru yapılmayan WRX kalmadı, çoğu forged internallara geçtiler, bilindik bir garajda motoru yapılmış bir WRX alıp, üzerinde Sti turbo (vf34-vf35 veya vf49 veya vf43) , sti pink enjektörler ve sti intercooleri ile 300 hp'nin biraz üzerine çıkıp, paran da varsa 10 lira civarına sti 6 speed tranny ve sti debriyajı atarsın. Yumuşak , seni yormayan , 300+ hp bir aracın olur, şanzıman ve motor kırarım korkun da olmaz.

Şimdi yukarıda yazdığımı TR şartlarına vuralım :

WRX aldın 35-40 civarı
    Sti turbo vs. aldın 5 lira civarı
    Şanzıman aldın : 10 lira

eee zaten 50 lira civarına sağlam STi'lar var, gidip STi alınır

Benim yukarda belirttiğim upgrade'i ben günübirlik bir araç yaparsam yaparım, çünkü sti bazen full şehir içi için sert gelebiliyor.
    Parça konusunda dediğiniz gibi subaru parçaları daha ucuz mitsubishi ye göre. Evet evolarda std. transfer dediğiniz gibi sorun gerçi onun da çaresi var sadece yeşil franklinlere bakıyor iş. WRX şanzımanını bilmiyorum ama gc8 lerin şanzımanları çok dayanıksız. Sti şanzımanı yüksek güçlere daha dayanıklı. Tabi birde burda amaç önemli, yani hedef whp nedir 400 - 500 - 600? STI da evo da çok sert arabalar wrx e göre. Neyse konunun amacına geri dönersek hangisi diye ben kesinlikle STI derim eğer bütçe el veriyorsa DCCD li 2005 model tercih edilmeli.

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wrx şanzımanı ile gc8 şanzımanı arasında çok inanılmaz bir fark yok, 300+ hp de wrx şanzımanını da doğrarsınız.

Önemli olan franklin vermeden de sorunsuz binmek. STi bunu sağlıyor ve 600 hp civarına kadar STi şanzımanı son derece sorunsuz.

Ben gc8 da 6000 franklin bayılıp dog box aldım mesela

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evolarin transfer case sorunlu bu bilindik bisi ama motorlarinin saglamligi bu sorunu kapatiyor .sahsen motor kiricagima tc kirmak daha iyi . sti sorunsuz ama sadece 2.0l ler !! 2.5 bloklarda stock kirilanlar bile var ki artik fabrikadan cikmis 2.5 blok neredeyse yok gibi hepsi built . her aracin en iyi oldugu model ve yili mevcut , bunlari degerlendirerek dusunmek lazim . evo nerden geldi bu konuya bilmem de gunluk kullanimda wrx evoyuda stida geride birakir . cnk bir yerden sonra sert suspansiyon insani bezdirebiliyor. bulunabiliyorsa 2 litre temiz bir sti tercih edilmesi en dogru karar olcaktir.
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. konfor konusunda sti ve wrx arasında bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim. STI çok mu sert? gerçi sert olması çok önemli değil. peki STI ön göğüs veya herhangi bir yer çok tıkırtı yaparmı?
    SEAT SPORT

edo typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıp olursa aracımı satıp stı veya ewo almak ıstıyorum. kendı kullanım sartlarımı goz onunde bulundurdugum zmn hıc wrx dusunmedım. bana gore soft ve narın bı arac. ewo konusu gecmıs transfer sorunu yasamyan ewo cok nadır onlarda sanslı kısıler. transferın yetkılı servıs fıytı 18.000 tl... arkadasımın aracında yasadık bu sorunu ve sansımıza yurt dısından gelen 2. el bı ewo 9 rs transferı bulup taktık 6.000 lıraya. bırdaha aynı durum tekrarlansa bulunabılır mı o rakama bılmıyorum dedıgım gıbı bıraz sanstı. aynı ewoya komple ewo 9 rs sanzımanı almak durumunda kaldık. ama dıger yandan aracın motoru tam anlamıyda domuz gıbıydı 30r turbo ıle 1.8 bar da 50 km 270-300 arasında gıdıldıgı oluyordu aracın motoru gık demedı. stı ın sanzımanı,aktarması bence tartısmasız sekılde ewodan ustun ve cok cok ucuz ewoya gore. 2.0 stı blocklarınında cok saglam oldugu soylenıyor fakat 2.5 lar ıcın segman sorunundan oturu psıton degısılmesı sıddet ıle onerılıyor. sorun olmasın parcası ucuz olsun dıosanız kesınlıkle 2 lt sti onerırım.

2005 sti ın dccd olması dolayısı ıle bu parcadan cıkıcak problemın cozumunun 10.000 lıra oldugunu duydum dogru yanlıs bılmıorum bılenlerın yazmasını rıca ederım.

sti da baska dunya ewo da 2sı arasında karar vermek cok guc. ama sti ile wrx arasında karar vermek benım ıcın cok kolay cunku ben kendı kullanımımı ve ıstedıgım seyı bılıyorum. wrx alırsam astarı yuzunu gcer

yamansen
    Misafir
    bence alıcaksan evo 9 al kesınlıkle ben eger 2.el alma lüksüm olsaydı evo9 u her turlu tercih ederrdim sti a

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo 9 lar biraz yüksek fiyatları
    SEAT SPORT

tmRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetelt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evo 9 lar biraz yüksek fiyatları
    evo 8'de olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tmRR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evo 8'de olabilir
    senin evoyu arkadaşlarıma gösterdim bayıldı herkes. ama fiyat olarak senin yazdığın rakamlara çıkmam zor gibi.
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin evoyu arkadaşlarıma gösterdim bayıldı herkes. ama fiyat olarak senin yazdığın rakamlara çıkmam zor gibi.
    pazarlıkta yapar uygun rakamlarada veririm nolcak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tmRR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pazarlıkta yapar uygun rakamlarada veririm nolcak
    araban kesinlikle mükemmel. çok güzel görünüyor. ama şu anda 40 bin anca çıkar. biraz daha biriksin görüşelim.
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araban kesinlikle mükemmel. çok güzel görünüyor. ama şu anda 40 bin anca çıkar. biraz daha biriksin görüşelim.
    peki arkadaşım hayırlısı olsun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şunu çok rahat söyleyebilirim STI dan sadece senin evo için vaz geçerim. gerçekten çiçek gibi duruyor maaşallah
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şunu çok rahat söyleyebilirim STI dan sadece senin evo için vaz geçerim. gerçekten çiçek gibi duruyor maaşallah
    çok sağol..

RUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçalar ne yazıkki ciddi şekilde pahalı. Ama genelde yetkili servisten parça almıyoruz çoğumuz yurt dışından getirtiyoruz zaten. Dışarda fiyatları çok daha makul. En azından ben kendi adıma konusayım gündelik başka bir arabam oldugu için garaja çekip yatırırım dert değil. Allah çözülmeyecek dert vermesin ve burdan parça almaya mecbur etmesin.

yamansen
    Misafir
    40 bın tl mı limit ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yamansen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    40 bın tl mı limit ?
    şimdilik 40 bin. ama biraz daha biriktirmem gerekecek. çünkü 40 bine 2004-2005 STI yok
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sti Wrx- Wrx 2001-2002 model Bugeye kasa için değerlendirmenizi rica edebilir miyim?
    YEni konu açmayım konuyu hortlatıcam kusura bakmayın...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)