önden çeker arabayla viraj çıkışında oversteer,s2000 in iyi yol tutamaması ve evo7 nin s2000den düzde zayıf olması...iyi valla
Printable View
önden çeker arabayla viraj çıkışında oversteer,s2000 in iyi yol tutamaması ve evo7 nin s2000den düzde zayıf olması...iyi valla
http://www.youtube.com/watch?v=BSHm97xrVCA viraj girişi yada çıkışı nasıl göreceginize baglı ama herşey ortada orta hızlı bir pistte....
nurburgring hızlı bir pist oldugundan(yüksek hız yapılan düzlükler) s2000 önde olması normal...
dsf motovision test ettigi evo7 stock evo7 ve 150 250 km aralıgındaki hardrolling bakarsak s2000 ileride olacagını düşünüyorum....
valla öyle bişey bayaaa bayaa zor
evo 0-160: 12,7
s2000 0-160: 14,4
evo 0-200: 21,9
s2000 0-200: 24,5
0dan kalkışlarda zaten evo üstün ama ara hızlanmalardada özellikle yüksek süratte evo hertürlü önde olur
1. neden sıfırdan kalkışlara bakıyorsun? pistte sadece time trail yapılırken sıfırdan kalkış yapılmaz biliyorsundur...
2. evo 4 çeker s2000 arkadan çeker 4 çekerin yüksek hızdaki dezavantajını anlatmaya gerek yok sanırım
3. yüksek hızdan kastım 200 üzeri hızlar.. nurburgring te araçlar 2 sektör neredeyse 200km altına düşmüyorlar...
4. birisi 240 bg rwd, digeri 276 bg awd 36 bg fark ve biri turbo digeri atmosferik. turbonun her viteste turbo lag zamanı var...
5. agırlık ve rüzgar dirençlerinden hiç bahsetmeye gerek yok sanırım...
s2000 dünyadaki tüm araçlardan üstündür :) ben bindiğim sürece de öyle olmaya devam edecektir:)
dün akşam saat 8 sularında siteye üye olduğunu düşündüğüm bir arkadaş siyah opel astrasıyla beni taciz ederken s2000 in nasıl yol tuttuğunu az kalsın tatsız bir şekilde öğrenecekti. özellikle yüksek hızda aynı hızla arkasından viraja girmemek lazım :)
stock ep3 kasa type R'ın amortisör ve yayları yol tutuşunda arkayı bırakıyor ama bu tecrübeli bir şöförün kaileye almıyacağı bir derecede oluyor..yüksek süratlerde girilen virajlarda ep3 arkadan kayma eyilimi gösterirken s2000'de bu oran daha az oluyor..ağırlık merkezi dağılımından olsa gerek s2000 daha başarılı..
çok iyi gitmiş ama viraj çıkışları sakat arka atıyor
e normal, o pistte bir suru bump lar var adam zaten sinirda gidiyor. S2000 i ciddi kullanabilmek marifet ister, type-r daha affedici bu konularda :)
bumplardan birinden sonraki kaza örneği 2si de aynı virajda kaza yapmış dikkatimi o çekti.
http://www.youtube.com/watch?v=t954q...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_Iqme...eature=related
orasi cok pis bi yer arkasi gorulmuyor ve yuksek suratle giriliyor. tam tepeyi ciktiginizda egim asagi oldugu icin tekerlerin yere olan basinci baya azaliyor. dikkatsiz suruculer icin bubi tuzagi orasi
Ordan kesin bi yargı çıkmaz bence.Şöför çok etkili pistte kesinlikle.Kendi deneyimlerimden biliyorum tamamen orjinaş bi focusla yaylı amortisörlü gergili ve cılız motor mod.u olan 106'ları geçebiliosun.Aynı yarışta başka bir 106 evolarıda geçebiliyor :) Örnekler düzenlediğimiz ve aynı zamanda içinde yarıştığımız körfez pisti deneyimlerinden :)
s 2000 daha iyidir.
Tabiki bizim kadar sert araba kullanmıyorsan m amortisorlü 320 ci nin de önden kayacağını bilmeyebilirsin.Yada polemik yaratmak isteyebilirsin.Yada bir konu hakkında bir yazı tekniğinin nasıl kullanılması gerektiğini de öğrenmeye çalışabilirsin.Bu konuya Tünayk arkadaşımız da çok takılmış.Ben viraj dememişim viraj çıkışı demişim.Yada önden çeker araç yine dememişim.Bunun yerine fd2 ep3 demişim ki bilgi arayan üyeler bazı şeyler hakkında yorum yapabilsin. Zaten olayın rwd yada fwd ile ilgili olduğunu senin bu postundan önce belirtmişim.Bu açıdan da amacını anlamış değilim zaten.Çeşitli amaçlar güdebilirsin tabiki ancak yorum yaptığım konulardaki yazı tekniğimin biraz farklı olduğunu görebilirsin.
önden çeker arabayla viraj çıkışında arkayı kaydırma kısmını sana yazdım ben sadece ve merak ettim.virajın girişinde ortasında stabil bi fwd o virajın çıkışında hızlnırken nasıl arkası kayıcak merak ettim?illa arkası kaysın diye gazı bırakma,sol ayak freni,el freni gibi saçma bişey yapmıyorsanız.siz hızlı kullananlar nasıl bi hızlı kullanıyorsunuzda gayet stabil bi viraj geçen araba viraj çıkışında kudurup arkasını bırakıyor hemde fwd iken?fwd dememişim diyorsun ama ep3,fd2 diyorsun bunlar rwd mi?
m amortisörlü viraj içinde ortasında çıkışında heryerinde önden kayabilir onda bi problem yok ama o nerden çıktı?
İkimizde aynı şeyden bahsediyoruz farkında mısın bilmiyorum?.Ben "gaz vererek fwd aracı viraj çıkışında arkadan kaydıramazsın" diyorum sen de "fwd araç nasıl arkadan kaysın?" diyorsun. Konuya dönecek olursak, fwd aracın ön lastiğinde hem dikey hem yanal bir kuvvet vardır. Ayrıca ağırlık transferi de bu lastikte negatif bir etki yaparak aracın hızlanması,viraja girmesi için gerekli olan sürtünme kuvvetini azaltır.Bunun sonucundan understeer meydana gelir.Ancak fwd araçta understeer i azaltabilirseniz rwd araçtan daha iyi bir traction kabiliyetine sahip oluruz bence.
benim nazarım da en iyi gazlanacak (trafik) araba sırasıyla FN2,EP3,s2000 dir.
trafik 'de gazlamak?
bu iş için bir kıstas var mı?
işte ne işe yaradığını söylermisin :D ne durumda napmak lazım