arkadaşlar öncelikle merhaba.anneme araç bakıyoruz .308 1.6hdi 110hp auto6R premium,yeni megane hatchback 1.6 105hp benzinli Previlege otomatik ,1.6focus otomatik benzinli, 1.5 otomatik benzinli 4*4 subaru Impreza ,1.4tsi golf 6 baktığımız araçlar.bütçe max 44bintl.siz olsanız hangisini seçerdiniz? değerli görüşlerinizi bekliyorum. bu arada 308 in ve megane 1.6 nın test sürüşünü yaptım.bir kaç görüşümü aktarayım size.
308 in 1.6 dizelinin performansı gayet tatmin edici zaten psa motor kendini kanıtlamış, auto 6R şanzımanıda otomatikleştirilmiş manuel .fiesta asm kullanıcısı olarak kesinlikle otomatikleştirilmiş manuelden uzaklaşmıştım fakat pug da undan eser yoktu duruşta titreme,hill holder sayesinde yokuşt geri kaçmama ve şanzımanının hızlılığı ve f1 kulakçıkları beni çok tatmin etti.ve test aracı boş comfort olmasına rağmen iç mekan kalitesi ve sürüş hissi kesinlikle megana göre daha iyiydi,büyük cam v uzun kokpit çok kaliteli bir araç hissi veriyorki biz premium u düşünüyoruz.megane da ise görünüş herşey çok güzel.iç mekanda kaliteli birşeyler yapmaya çalışmışlar,deri-kumaş koltuk,nav vs full +full meganede. fakat aracın içi kasvetli ,özellikle arka taraf diz mesafesi çok kısa,ve ben 179 olmama rağmen arkada kafam tavana çaptı.renault nasl böyle birşeyi düşünmez anlayamadım.birde 4 vitesli tam otomatik 105hp motor bana illallah dedirtti yani bi araç hiç mi gitmez kardeşperformans yoksunu bir motor kesinlikle 1.4 fiestam her türlü baya bir fark atar megane ye.dizelde otomatik olmadığı için dizeli düşünemiyoruz malesef.en sevdiğim tarafları direksiyonu çok güzel yapmışlar,birde navigasyonun yeri hoşuma gitmesede güzel araca bir hava katıyor.ama yol bilgisayarında ortalama yakıt 15.4 ü görünce bayağı korktum gerçi test aracı olduğuna bağladım ama.Focus zaten kaliteyi kanıtlamış fakat 1.6 benzinli motoru onunda performans yoksunu ve seneye eni kasası geleceği için vazgeçtim.
Bu araçlar arasında en çok 308 i çok beğendim.Aranızda auto6R şanzımanını kullanan yada sorun yaşayan bir 308 kullanıcısı varmı yada düzde olsa araçtan memnun mu?Bunun dışında hangi araçları tavsiye edersiniz sebepleriyle birlikte sevinirim.
Pug 1.6hdi auto6R 308 comfort sıfırı--> 44,5 fiyat çektiler ama netten 10-15binde temiz araçlar üstelik premiumu 40binlerde o üzden pug olursa 2. el
1.6 megane BVA previlege 0 fiatı-->42bin
Subaru 4*4 1.5 Impreza 0 fiatı --> 43,5
1.4tsi golf 6 dsg -->45,8 trendline baya bir boş o yüzden golfü biraz eledik
Focus 1.6 100hp auto 0 fiatı ->39,7