En bastakı 5. mesaja bak.Forum takip etmeyi bilmiyorsun herhalde.İlk mesajları okuma geregı duymadan stres ortamımı yaratıyosun sen.
Cok ayıp ama yapma bak daha gencsın askere gıdıcekmıssın ordada boyle yapma eskıtırler senı :D:D
Printable View
JapanVsGermany,
Vti'ı çok seviyor olabilirsiniz,''görmediğiniz'' Czt'i niye her vti-czt konusunda ezmeye çalışıyorsunuz?hani görmüşsünüzdür,yürümüşsünüzdür bir fikir sahibi olmuşsunuzdur ama sadece internetteki fotolardan forumlardaki yorumlardan fikir edindiğiniz bir araba hakkında da bu tarz yorumlar yapmanızda bir enteresan...
yav hade crx dense tamam hıdrolık otm cam yok felan amacı farklı ama vtı cok boş bı arab a değılkı uretıldığı yıla göre gayet dolu coltta elektrıklı ısıtmalı hafızalı koltuk felanmı var cok extrem konfor ne var ... benım ıcın konfor krıterlerınden bırı göze hoş gelen iç tasarımdır mesela
her tartışmada oldugu gibi bunun sonunda suyu cıktı. ortam kişisel kavgalara döndü. biz toplum olarak allahın bir teneke parcasında bile dogru duzgun tartışamıyorsak bir anlamı yok konuşmanın aslında..
yaw ben 106 GTI kullandım. Draglarda TR 3.su oldum. sonra VTI aldım 99 model. onu da zevkle kullandım. şimdi ise czt .. yani sonuc itibariyle benden daha iyi yorum yapabilecek pek kimse yoktur. yazıyoruz +larını -lerini ama kimse anlamak istemiyor yada gormek istemiyor.
bazısı hayatında czt kullanmamış hatta gormemiş bırak kullanmayı atıp tutuyor. yaw kardeşim bak binsen kullansan şöyle 2-3 ay daha farklı yorum yapabilirsin. bak daha iyi değil daha farklı.. daha kotu de yorum olabilir bu. yani ne biliyim bazı seylerini begenmez vs.. yani herkes czt yi begenmek zorunda değil ki.. kimse vti begenmek de zorunda değil.. zorunda mı.. değil..
burda hem fikir miyiz ? heralde hemfikirizdir.
ama boyle sacma sapan yok efendim kasko bedeli bile yuksek.. ee diyorum acıklıyorum bak bu yuzden yuksek. yok efendim demek ki czt micra ile eşdeğer.. efendim vtec bu duyan irkilir..
yaa ben adam gibi duzgun mesaj yazıyorum onu bile daşş... alıyorsunuz cok afedersiniz..
mesela czt de sportif ruh pek yoktur(şimdi ne demek istedi diyenleri duyabiliyorum) yani mesela direksiyonu hissizdir. ön camın cok açılı olmasından dolayı hızı hissettirmez ben pek sevmem ama hanımın yanında 200 le gidebiliyorsunuz anlamıyor mesela :) ama koltugu rahattır. uzun yol konforu iyidir. ara hızlanmalarda ve sollamalarda sizi uzmez turbo oldugundan. yeni teknoloji var uzerinde. beyin sacma sapan koruyor arabayı. vti ın zevki ayrı.. sesine hala hastayım. turbo yaptın mı sacma sapan gidiyor. ama işte herkes farklı acıdan bakıyor. mesela ben sadece hız aramam. konfor ararım onu ararım bunu ararım.. biz motorları yatırsak masaya evet vti motoru iyidir kesinlikle ama czt nin de motorunun kotu oldugu soylenemez. pistonlarının forged oldugunu duydum mesela. standart motor 300 beygire kadar gıkı cıkmıyor saglıklı modda. bunlar da artıları. ben 3 yıldır bonalume kit ile kullanıyorum. Allaha sukur cok memnunum. yakıtı deseniz zaten vti ile karşılaştırmam. ben sırf benzininden bıktım diye sattım vti ı yaaa.. 2003 yılında ayda 750 milyon benzin parası odediğimi gorunce ekstrede dedim ulen ne oluyor.. bu ne.. dedim tamam her sey guzel ses mes ama yeter dedim. zaten evlilik zamanı da gelmişti sattım. neyse konuyu uzattım biraz..
sozun ozu şu.. bakınız +ları budur -leri de budur diyebiliyorum ben czt sahibi oldugum halde.. ama bilmediğiniz binmediğiniz hatta gormediğiniz (oyle diyorsunuz) bir araba için yorum yaparken vti ı ovucem diye czt yi de itin dotune sokmanın manası yok.. lutfen yorumlarınızı yaparken biraz daha sanki yuz yuze konusuyormuşuz gibi yaparsanız daha rahat anlaşabiliriz diye dusunuyorum. tabi bu benim fikrimdir her zamanki gibi saygı duymazsınız ya da duyarsınız o da sizin bileceğiniz iş..
merak ettim czt ne kadar yakıyo ?
czt 1.6 cliomdan bile az yakıyor.
heralde en az yakan hot hatch odur.
bende vti varken etrafımda herkesde vti vardı. sehir içinde 11,5 litrenin altında yakan yoktu.
birde o kadar ilgincti ki ekonomi yapıyordum 10,5 yakıyordu,gazlıyordum 11,5 yakıyordu :) o yuzden ekonomi için kasmıyordum.. zaten o kadar kısa sanzımanla ve torku verdiği devirle o arabanın az yakmasını beklemiyorum.
evet 1.6 110 luk clio'dan az yakıyorum basmayınca. Önceki aracımdı 50 bin km bindim
(şimdi benzin basıncı 4 bar die yakıyorum da stockken diyorum)
biliyorum işte,
czt'in katalog verisi yakıt tüketimi şehir içinde 8.6
clio'nun 8.8 olması lazım.
czt'yi öğrenci gibi hiç boost basmadan kullanırsan daha az yakıyor.
clio 1.6 bassan bile çok yakmıyor, czt basarsan yakar çok
şehir içi 6.4-6.6 arası normal kullanım trafik falan var yani istanbul içi.
şehirler arası 90 km sabit hız 4.7-4.8 lt
denemesi yakıt koyan kişinin koyduğu yakıt bedeli kadardır :D
Çok abest bir konu olmuş konuyu açıldığı saniye bakmıştım dedim sonu güzel bitecek bir konu daha :) . Hiç hondaya binmesem sedanıda olmasa direk CZT alırdım çok güzel bir araç hemde model olarak yeni.
Lakin sedan vti'ım var alıştım Colt ufacık geliyor.