2011 model cupralardada kilit mevcutmu? Olmayan olmazsa olmaz 2013 lere göre bir eksikleri varmıdır?
Birde bocanegra ile cupra arası fark nedir? biz hangine yoğunlaşalım.
Printable View
2011 model cupralardada kilit mevcutmu? Olmayan olmazsa olmaz 2013 lere göre bir eksikleri varmıdır?
Birde bocanegra ile cupra arası fark nedir? biz hangine yoğunlaşalım.
Bir Cupra kullanıcısı olarak polo cupradan kötü degil yol tutus konusunda .
Otopark in yorumlarına takılmayın derim çünkü denedikleri yol berbatti polo da üstelik arac sahibi yanlarında idi ,
Yani ikiside aynı araba hatta fabia yi da katalım hepsi lastiklerini isitinca iyi yol tutuyor kendinaralarinda cok fark yok
4 kapı tercihi varda kesinlikle fabia derim ama tek kapı derdiniz yoksa Cupra ..
Kanka yani ben memnun değildim,arkayı çok çabuk bırakıyor bazı zamanlar basit yerlerde önden kayıyor sürekli esp devreye giriyor.
Scirocco ve Mini ile önlü arkalı gittiğim zaman onların girdiği virajda ben mecburen gaz kesiyordum. Frenler zaten illet eder cinsten,onlarada güvenemediğim için belkide bana böyle geliyordu ama bunu herkes söylüyor. Belkide 2011 modellere has bişey bilmiyorum ama Yusuf abi 2013 kullanıyor oda aynısını söylemiş.
Edit: kanka bi Bilstein amortisör al sen yol tutuşu o zaman gör :)
kesinlikle cooper s in opc nin yazılmamış ama clio rs 197 nin yanına yaklaşamaz.Sadece şey için dedim ben hani şehir içinde trafikte girebileceğimiz virajlar hızlar zaten belli atıyorum cooper gp ilede çok çok girsen 200 220 ile giriceksin cupra ilede:) Ama kanka benimde kesinlikle frenlerine ve kafadan kayma şikayet çok.En büyüğü fren ama tsi 125 FR'ımın bile daha iyiydi frenleri :D
Firenlerden yana bir şikayetim yok benim otomatik oldugu için size o hissiyati veriyor olabilir
Cupra Ve Bocanegra herşeyi aynı.Frenler motor DSG amortisör herşeyi aynı.
İkisi arasındaki fark.
Bocanegra'da özel renk var bordo(Tabi gidip beyaz alanda olmuş zamanında garip olmuş bence.Beyaz bir cupra alıp ön tampono piyano black yapıp arkaya bocanegra yazabilirsiniz)
Ön tampon piyano black
İç mekanda özel dikiş ve koltuk deseni farklı
Birde cupra yazan ve logosu olan yerde Bocanegra logosu ve Bocanegra yazıyor.
İşin özeti sadece görsel fark var.O kadar.
abi boca ve cupra arasında sadece ön tampon,araç rengi isim ve iç dizayn farkı var.Motor vs herşey aynı. 2013 ler motor olarak biraz daha farklı 2011 lere göre.Benim bildigim kadarı ile yazılımı,şanzuman oranları ve intercooler'ları farklı. Mesela teknik veri olarak eski kasa 0-100 7.2 2013 6.9 sn.Ve daha hafif 2013 ler ciddi bir revizyon görmüş. kilit derken abi?
Model yıllarına has extra donanımı mevcutmu peki?
Mesela ben şuan model yılıda değil tamamen km odaklı gidiyorum. ***** bu araçların çok km lileri muhakkakki daha yıpranık. Kimse cuprayı gezinti için kullanmıyor. DSG içinde az km önemli, yıpranma içinde aynısı.
Cuprada diffi kilidi varmış 2013 lerde, bu eski 2011 lerdede mevcutmu anlamında :)
yok abi mesela eski kasaların bence koltukları içi teybi falan daha güzel.Ama bende düşük km'li yağ yakma sorunu olmayan bir araç bulmanı tavsiye ederim.
Benim bildiğim hepsi full geldi.Ekstra zamanında kol dayama,cam tavan , renk opsiyonu ve seat sport frenler vardı.Eski seride yanlışım olmasın ama bir tane seat sport frenli bocanegra varmış.Cuprada dahi alan olmamış.O bocanegrada izmirde.
Çoğu sonradan kol dayama taktırdı yada almadan taktıranlarda vardı.
Hepsi aynı yani USB,Bluetoot,arka hopörler herşey var yani.
Ya kanka Cupra gibi arabaya 288 mm disk boyutu koymuşlar,tek pistonlu sıradan bi kaliper var. Araba bi anda 180 oluyor nası dursun bu araba yani öyle değil mi?
Avrupa'da adamlar AP Racing Seat Sport frenleri standart donanım olarak koyuyor ama Doğuş amca bizim ülkemizde opsiyonel olarak satıyor bunu tamamen Doğuş'un itelemesi yani başka bişey değil. Üstelik fiyatıda 3.500 tl gibi bi rakam yanılmıyosam.
Seat....turkey forumunda bi çocuk 2 frenide test etmiş,arasında dağlar kadar fark var yazmış.
O değilde kanka Bilstein amortisör işini düşün bence :D
Benim evladiyelik olmaz kullanımım. yazılım filtre egsoz vs derken 1-2 roll, 3-5 pist günü. Sonra değiştiririz. :)
2011 ler de xds ismiyle geçiyordu sanırım elektronik sınırlı kaydırmalı diff var.
Çalışma prensibi mekanik kilitli diff ile aynı ama çalışma şekli farklı.
Elektronik olanda müdahele edilmesi gereken lastiğe balatalar ile fren uyguluyor,bu tek lastik içinde geçerli olabiliyor.
Kayma durumuna göre direksiyona da müdahele yapabiliyor. 2013 lerde de aynı olması lazım.